Ετικέτες

4.11.21

Τι να διδάξεις με οχιές, ποντίκια και αράχνες;


Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει διθυραμβικώς την εισαγωγή των «Δεξιοτήτων». Μια παροιμία στην γενέτειρά μου Πιερία λέει: «Η ψείρα μας στον Έλυμπο και μεις στα πανηγύρια». Δεν κοιτάμε τα χάλια μας, αλλά τρέχουμε στα «παγγύρια». Αντί να αλλάξει τα απαράδεκτα και καταστροφικά για την μόρφωση των μαθητών μας βιβλία «Γλώσσας», κομπάζει κιόλας για τις προκοπές του. Επειδή η επανάληψη μήτηρ εστί της μαθήσεως και των κακώς και κακών κειμένων, καταγράφω και πάλι τα ευτράπελα μεν, επικίνδυνα δε, περιεχόμενα του πρώτου βιβλίου Γλώσσας που πιάνουν οι μαθητές στα χέρια τους, υπενθυμίζοντας ότι η κρισιμότερη και βασικότερη τάξη του σχολείου, όλων των βαθμίδων, είναι η Α’ δημοτικού και σ’ αυτό συμφωνούν όλοι οι ειδικοί.

Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης: «Θα ‘ρθει καιρός που ο κόσμος θα περάσει δύσκολα χρόνια. Στην αρχή θα φαίνονται καλά, αλλά ύστερα θα υποφέρουν..»

 Όσιος Γεώργιος: Ο τάφος του ήταν πλημμυρισμένος από ένα υπερκόσμιο φως! |  Πεμπτουσία

Προφητικά λόγια του Οσίου Γεώργιου Καρσλίδη για τα δύσκολα χρόνια που θα ‘ρθουν

Από τον ‘Οσιο Γεώργιο Καρσλίδη μόνο καλό λόγο θα άκουγες. Πρώτα να προσεύχεστε, η πρώτη λέξη του ήταν η προσευχή, γιατί «η προσευχή, έλεγε, είναι δύναμη, θεραπεία, Και σε μένα που έρχεστε να πάρετε ευχή και εγώ προσεύχομαι για εσάς. Με την προσευχή και την πίστη γίνονται όλα. Άμα δεν πιστεύετε, ότι και να κάνετε είναι άδειο (εύκαιρο, έτσι το έλεγε στα Ποντιακά), άδικα κουράζεστε, αν όμως πιστεύετε, θεραπεύεστε». Πρόβλεπε πολλά πράγματα για πολλούς ή και απ’ ευθείας του έλεγε· «εσύ θα πάθεις αυτά ή εκείνα». Πολλοί θεραπεύτηκαν από τον Γέροντα, γνώρισα άτομα τα οποία μου είπαν τώρα είμαι καλά, να ‘ναι καλά ο Γέροντας»

Νέα Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου προς τις Μητροπόλεις – Πιστοποιητικά εμβολιασμού ή διαγνωστικά τεστ στους ιερούς ναούς...


Σχόλιο: Και φυσικά βάλανε τη Σύνοδο να κάνει τη δουλειά του κράτους... Ξεκινάμε...

Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις, το οποίον αφορά τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού απέστειλε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην ουσία η Ιερά Σύνοδος ενημερώνει επίσημα τις Ιερές Μητροπόλεις για τη νέα προτροπή την οποία έκανε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και παρότρυνση για να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν πράξει.

“Υπενθυμίζομεν υμίν και την υποχρέωσιν των κατά τόπους Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβου λίων διά τον έλεγχον τηρήσεως των μέτρων εν τοις Ιερούς Ναούς και ταις Ιεραις Μοναίς αντιστοίχως”, καταλήγει η Εγκύκλιος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: