Ετικέτες

3.12.15

Υπέρ υγείας Αγαθής, Γεωργίου και Παρασκευά - υπέρ αναπαύσεως Ευαγγελίας


Η Κατερίνα μας παρακαλεί να προσευχηθούμε υπέρ υγείας της Αγαθής (λόγω εγχείρισης) και του Γεωργίου (λόγω κακών αποτελεσμάτων σε εξετάσεις αίματος). Είναι καθήκον μας να ανταποκριθούμε ως Χριστιανοί και να παρακαλέσουμε τον Κύριο να τους ελεήσει. 

Προσθήκη: Προσθέστε σας παρακαλώ και τον Παρασκευά που εγχειρίζεται σε λίγες μέρες.

Ο Θεός είναι αγάπη κι εμείς ως δημιουργήματά Του κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση οφείλουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας στο Θεό μέσω της αγάπης μας προς τους συνανθρώπους μας. Μήπως και μας σπλαχνιστεί και μας ελεήσει κι εμάς τους ανάξιους...

Επίσης, η αδερφή μας Αικατερίνη μας παρακαλεί να προσευχηθούμε υπέρ αναπαύσεως της ευγενικής ψυχής Ευαγγελίας.

Η θέα του Άκτιστου Φωτός και η υπομονή (Διδακτική ιστορία)

Γνώρισα έναν υπέργηρο ιερέα με 70 χρόνια στην ιεροσύνη. Χή­ρεψε από πολύ νωρίς, υστέρα από 12 χρόνια γάμου.

Ωχ,θα μας καίει και ο Πορφύριος τώρα..!

Πρόπερσι,...αφού είχε γίνει η αγιοποίηση και αγιοκατάταξη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, γινόταν Θεία Λειτουργία στο Φρικτό Γολγοθά, στο Πανίερο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Ο πονηρός φοβάται το Κομποσχοίνι και την Ευχή

Στην Σκήτη της Αγίας Άννας, ό Μοναχός Προκόπιος από την Καλύβα «Είσόδια της Θεοτόκου» είχε μεγάλη επιθυμία να μάθει μουσικά, για να δοξολογεί κι αυτός το Θεό, όπως και οι άλλοι αδελφοί.
Επειδή όμως ήταν λίγο παράφωνος αποφεύγανε οι Πατέρες να τον μάθουν μουσικά.
Ό αδελφός Προκόπιος είχε χάρισμα από το Θεό λάβει να λέει ακατάπαυστα την ευχή το «Κύριε Ίησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με τον αμαρτωλό» και στο αριστερό του χέρι κρατούσε πάντα το κομβοσχοίνι, το όποιο δεν αποχωριζόταν ποτέ.