Ετικέτες

28.11.19

Ανεξικακία

Σχετική εικόνα 

Θέλησε κάποτε να δοκιμάσει δυο νεοφερμένους αδελφούς στη σκήτη ένας από τους μεγάλους Γέροντες.

Ο καθολικισμός της Ρώμης είναι χειρότερος κι από τον αθεϊσμό, αυτή είναι η γνώμη μου!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωμαιοκαθολικισμος = πάπας 
Κάποιοι αδελφοί ρωτούν: Για τις γνωστές θεολογικές διαφορές μεταξύ του Ρωμαϊκού Καθολικισμού και της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας αξίζει να υπάρχει τόση έντασις;

Η ευθύνη της επιλογής μας

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ανθρωποι μαζα
Η πλειοψηφία των ανθρώπων δέχεται τα πράγματα " όπως έρχονται". Θα διατυπώσουν βεβαίως τη συνηθισμένη θέσι ότι " δεν πάμε καθόλου καλά", θα την τεκμηριώσουν με αρκετά πειστικά επιχειρήματα, αλλά δεν θα θελήσουν να αρνηθούν το βόλεμά τους, το πρόγραμμα και την άνεσή τους.

Αγιοκατάταξη του Γέροντος Σωφρονίου Σαχάρωφ

 
Α. Παπαγιάννης ιατρός

Ιδιαίτερη συγκίνηση για όσους τον γνώρισαν, είτε προσωπικά είτε μέσα από τις γραφές του, προκαλεί η χθεσινή αγιοκατάταξη του Γέροντος Σωφρονίου Σαχάρωφ από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μία φοιτήτρια η οποία δεν πίστευε ότι υπάρχει ο διάβολος

 

Μαρτυρία μοναχής Αικατερίνης Φέρμο

Ήμουν μάρτυρας ενός περιστατικού όταν ήρθε μια κοπέλα, φοιτήτρια Χημείας, και η οποία, παρευρισκόμενη στα κηρύγματα του γέροντα για τον αγώνα που δίνεται γύρω από τον κάθε άνθρωπο, ανάμεσα στους αγγέλους και τους δαίμονες (τους οποίους ευτυχώς εμείς δεν βλέπουμε και ούτε αισθανόμαστε), άρχισε να γελάει λέγοντας με δυνατή φωνή προς τους παρευρισκόμενους ότι είναι φοιτήτρια στην χημεία και σπούδασε και έμαθε πολλά ώστε να μπορεί να πει: