Ετικέτες

15.6.15

Ξέρεις ποια θα είναι η πιο συχνή ασθένεια στον αναπτυγμένο κόσμο το 2030;

π. Σάββας Αγιορείτης - 
Η αιτία της κατάθλιψης

Παντελής και Ελένη


Παρακαλώ αδέρφια μου ας προσευχηθούμε για 
τον Παντελή και την Ελένη 
υπέρ θείας ενισχύσεως και φωτισμού, 
ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Την πρωτιά έχει η Ελλάδα στις εκτρώσεις σε όλη την Ευρώπη!




Σχόλιο - αμφ: Κατάλαβες τώρα γιατί δεν θα μπορέσουμε ποτέ να "ορθοποδήσουμε"; Εκτός εάν...

Την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων καταλαμβάνει πλέον η Ελλάδα καθώς το 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση, ενώ το 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι εφηβικής ηλικίας.


"Η ασθένεια είναι συνομιλία του Θεού με τον άνθρωπο..."


Ολιγόλεπτο απόσπασμα ομιλίας του π. Βασιλείου Βολουδάκη , Κυριακή 19-4-2015 , κατά την μελέτη του βιβλίου του Αγ. Αυγουστίνου "ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ" με γενικό θέμα : Διάγνωση και θεραπεία των προβλημάτων της ανθρώπινης ψυχής με οδηγό τις Εξομολογήσεις του Αγίου Αυγουστίνου. Οι ομιλίες γίνονται κάθε Κυριακή στην αίθουσα της πνευματικής εστίας "ΥΠΑΚΟΗ"


Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (15/6/15 - 21/6/15)


Η τρέχουσα εβδομάδα (15/6/15-21/6/15) είναι η δεύτερη εβδομάδα της (φετινής) νηστείας των Αποστόλων. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύεται το ψάρι. Καλό είναι όμως να μην καταχραστούμε αυτήν την ελευθερία και να τρώμε ψάρι το πολύ δύο φορές (όποιες επιλέξουμε) την εβδομάδα, όπως ορθά προτείνει στο βιβλίο του "Νηστειοδρόμιον" ο π. Βασίλειος Βολουδάκης (το ίδιο ισχύει και για την Μικρή Σαρακοστή ή νηστεία των Χριστουγέννων).

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση ιχθύος
Τετάρτη: νηστεία (αλάδωτο)
Παρασκευή: νηστεία (κατάλυση οίνου-ελαίου)

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου γίνεται κατάλυσις οίνου-ελαίου μιας και τιμάται ο Άγιος Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος ή Λεββαίος (προσετέθη υπό του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου, πηγή: "Νηστειοδρόμιον", π. Βασίλειος Βολουδάκης, Εκδ.: Υπακοή)

Μην ξεχάσετε να δείτε το αναθεωρημένο νηστειοδρόμιο του 2015 (έχουν γίνει πρόσθετοι σχολιασμοί και έχουν συμπεριληφθεί τροποποιήσεις και επεξηγήσεις). 

κλικ 


Παρατηρήσεις