Ετικέτες

9.7.16

Πως φτιάχνουν τα κόλλυβα οι μοναχοί στο Άγιον Όρος


Μνημόσυνο ξεχωριστό, στο Άγιο Όρος, δεν κάνουν στους μοναχούς. Μαζί με το κόλλυβο του Αγίου, βάζουν κι ένα μικρό πιατάκι με κόλλυβα για τους κεκοιμημένους. Μνημονεύονται οι Ηγούμενοι της τελευταίας 100ετίας και οι ιερείς και μοναχοί της τελευταίας 30ετίας. Κόλλυβο γίνεται όποτε τοποθετείται στο ναό εικόνα για προσκύνηση. Το Σάββατο πάντως γίνεται οπωσδήποτε των κεκοιμημένων, εκτός αν τύχει απόδοση δεσποτικής γιορτής. Είναι ένα τσίγκινο πιατάκι με σταράκι βρασμένο που το βάζουν κάτω από την εικόνα του Χριστού.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΛΑΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΜΟΝΗΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΑΜΟΥ...(ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016)

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΚΗΦΙΣΙΑΣ   ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  ΚΑΙ ΩΡΩΠΟΥ

ΙΕΡΟΣ   ΝΑΟΣ  ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ  ΝΕΩΝ  ΠΑΛΑΤΙΩΝ  ΩΡΩΠΟΥ

τηλ. 2295031886  φαξ. 2295035567

ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΛΑΜΗΣ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ
ΑΠΟ  ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ  ΜΟΝΗΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΑΜΟΥ
(την θυμάσαι την Ι.Μ.Μεγάλης Παναγιάς;
Ξεχνιέται; ΕΔΩ!!!)
ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Ο Θεός δεν αλλάζει τον κόσμο μας με το ζόριΑλλάζουν οι μηχανισμοί λειτουργίας της καρδιάς. Και μετά δεν σ’ ενοχλεί κανένας απ’ τους διπλανούς σου, ό,τι και αν κάνουν.

Τα αγριολούλουδα και η Πίστη - Γραπτό Κήρυγμα (Κυριακή Γ' Ματθαίου)

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης,

εφημέριος του Ι.Ν. αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης
Για τον "Στύλο Ορθοδοξίας" (Ιούνιος 2016, αρ.φ. 179)

Τα αγριολούλουδα και η Πίστη

Το σημερινό Ευαγγέλιο αδελφοί μου, μας λέγει ότι εμείς οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουμε πάντα μπροστά στα μάτια μας, τα αγριολούλουδα στα βουνά που είναι τόσο όμορφα. Εκεί όπου δεν τα φροντίζει κανείς, όπου μπορεί να ζήσουν μόνο μία ημέρα, όπου αν είναι κοντά σε χωράφια που φυτρώνουν σπαρτά των ανθρώπων μπορεί να θεριστούν σε μία στιγμή και να πεταχτούν στη φωτιά, να καούν μαζί με τις καλαμιές!

Κυριακή Γ´ Ματθαίου: Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.

Κυριακή Γ´ Ματθαίου

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Γ΄ Ματθαίου


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ϛ´ 22 - 33

Αν θες να γλιτώσεις, φύγε… αν θέλεις να αγιάσεις, μείνε!

efraim-katounakioths
Το 1933 ο περίφημος γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης σε ηλικία 21 ετών πήρε την μεγάλη απόφαση της ζωής του να εγκαταλείψει τον κόσμο και να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος.