Ετικέτες

10.6.17

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ



Τὴν Κυριακὴ στὶς 11.6.2017 καὶ ὥρα 6 μ.μ., στὸ κινηματοθέατρο «Φίλιππο», τῆς Λέσχης Ἀξιωματικῶν Φρουρᾶς Κοζάνης, θὰ παρουσιατῆ ταινία «Ἡ ζωὴ καὶ το ἔργο τοῦ μεγάλου εὐργέτου τῆς πόλεως Κοζάνης, τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, ποὺ τὰ χρόνια τῆς Κατοχῆς ως ιεροκήρυκας της Κοζάνης ἔσωσε τὴν πόλη, μὲ τὶς 8.500 μερίδες φαγητό ἡμηρεσίως

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ: Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11.6.2017, 6 Μ.Μ. ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΦΙΛΙΠΠΟ», (ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ) 2. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ, ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ

????? ??????.ai

Την Κυριακή στις 11/6/2017, ώρα 6 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο Φίλιππο της Κοζάνης, θα προβληθεί ταινία για την ζωή και το έργο του π. Αυγουστίνου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερα

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

11 Ιουνίου


ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ

Ἰατρόν καί ποιμένα, Λουκᾶν τιμήσωμεν, Συμφερουπόλεως ποίμνης, Ἀρχιερέα λαμπρόν, τόν βαστάσαντα Χριστοῦ τά θεῖα στίγματα, τάς ἐξορίας τά δεινά, ἐγκλεισμούς ἐν φυλακαῖς, τάς θλίψεις καί τά ὀνείδη, τόν ἐπ’ ἐσάτων φανέντα, ἐν τῇ Ρωσίᾳ νέον Ἅγιον.

“Ο ρόλος και η αποστολή του κάθε φύλου-Ο ιδιαίτερος ρόλος της γυναίκας”



Λόγος Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως & Κριμαίας


Ένας λόγος διαφορετικός από τους άλλους λόγους των Αγίων Πατέρων και σύγχρονων θεολόγων, που αναφέρονται στην Κυριακή των Μυροφόρων.

Ο φωτισμένος λόγος του Αγίου Λουκά μένει επίκαιρος και για τη σημερινή γυναίκα και τη βοηθά ώστε να κατανοήσει το μεγαλείο της αποστολής της και να υπηρετήσει τον ιδιαίτερο ρόλο για τον οποίο ο Θεός την έπλασε- την μητρότητα.

Ο άγιος Λουκάς, απευθυνόμενος στις απλές γυναίκες, που ως επί το πλείστον αποτελούσαν το εκκλησίασμα κατά τα χρόνια του σοβιετικού καθεστώτος, με εύληπτο και κατανοητό τρόπο αναλύει σημαντικές αλήθειες και ζητήματα που αφορούν την πίστη μας και κυρίως την μεγάλη αποστολή της γυναίκας.

Ιώβ: Ο Δίκαιος και Πολύαθλος - Ο Άγιος της Υπομονής


Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΩΒ


Περιγραφή

To βιβλίο αυτό απευθύνεται στον απλό άνθρωπο που δοκιμάζεται, θλίβεται, λοιδωρείται, χάνει προσφιλή άτομα, χάνει την περιουσία του, αδικείται, χλευάζεται, εμπαίζεται αλλά υπομένει και το σπουδαιότερο δεν χάνει τη πίστη του· απορεί όμως, και θέτει ορισμένα ερωτήματα, ίσως ακόμα προκαλεί τη δίκη του από τον Θεό. Η φράση «γιατί Θεέ μου;» ακούγεται όλο και πιο συχνά στις μέρες μας. Και όχι μόνο η αμάθεια αλλά και το θράσος αναμεμειγμένα με τον πόνο και τον εγωισμό οδηγούν έως και την ύβριν. 

Στο βιβλίο αυτό τίθενται και απαντώνται τα παρακάτω ερωτήματα: 

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Α' Ματθαίου (των Αγίων Πάντων)


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ι´ 32 - 33, 37-38 και ΙΘ´ 27 - 30

Κυριακή Α´ Ματθαίου (Αγίων Πάντων): Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.



Κυριακή Α´ Ματθαίου (Αγίων Πάντων)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017:

Αγ. Θεοφάνης ο Έγκλειστος: Η καρδιά και ο Θεός



Ο Θεός βρίσκεται παντού. Και σαν βρει καρδιά που δεν Του εναντιώνεται, καρδιά ταπεινή, μπαίνει μέσα της και τη γεμίζει χαρά. Τόση είναι η χαρά της καρδιάς που έχει μέσα της το Θεό, ώστε κολλάει πάνω Του και δεν θέλει ποτέ να Τον αποχωριστεί.

Γέρων Σωφρόνιος Σαχάρωφ. Η δύναμη του κακού και η προφητεία των Πατέρων



Οικοδομώντας τον ναό του Θεού μέσα μας