Ετικέτες

21.6.15

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 2015



Πιστοί στο ραντεβού μας, και φέτος, σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί την λήξη της Σχολικής και Κατηχητικής χρονιάς.

Την Κυριακή 28 Ιουνίου, στις 8μμ σας καλούμε στο Λύρειο για να ευχηθούμε ο ένας στον άλλο καλό καλοκαίρι, να γελάσουμε, να σκεφτούμε και να τραγουδήσουμε.


Ξεχνιούνται αυτές οι υπογραφές;


σχόλιο Γ.Θ : Επικό κείμενο. Υπάρχει και ένα άλλο Μνημόνιο. Ρωμαίικο... 

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ

"Αν γίνετε άγιοι, θά σώσετε τά παιδιά σας!!!"

Αν γίνετε άγιοι, θά σώσετε τά παιδιά σας!
Πριν από κάμποσα χρόνια,
πριν ή τηλεόραση, μπεί τόσο καθοριστικά στη. ζωή μας, στο Παρίσι χάθηκε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι.


Ή άστυνομία τό βρήκε,
όμως τό παιδί είχε ύποστεί τόσο ισχυρό σόκ,
ώστε ήταν αδύνατο να δώσει όποιαδήποτε πληροφορία.
Ούτε ονόματα, ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο,
ούτε τ’ όνομά του δε θυμόταν.
Άπό τό σόκ είχε άπενεργοποιηθεί τελείως ή μνήμη.

Όταν ο νους νήφει, όταν προσέχει, διατηρείται καθαρός




Σχόλιο από έρευνα στο διαδίκτυο: Νήψις είναι η συνεχής επαγρύπνηση για την απόκρουση εξωτερικών ή εσωτερικών προσβολών, που στοχεύουν στο να προσβάλουν το νου και να τον απομακρύνουν από την καρδιά ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της προσευχής. Η νήψις μαζί με τη νοερά προσευχή αποτελούν την πνευματική εργασία. Όλα αυτά δεν είναι δικά μου αλλά του π. Γρηγορίου Γρηγοριάτου απ' το λόγο του "Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΗΨΕΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΣΗ"

Η νήψις εικονίζεται με την αξίνα, η οποία καταρρίπτει τα μεγάλα δένδρα χτυπώντας τη ρίζα τους. Κι όταν χτυπηθεί η ρίζα, δεν ξαναφυτρώνουν.

Kρίσιμες στιγμές για έθνος και πατρίδα!


Σάββας Καλεντερίδης

Η πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη πλέον με ένα τραγικό αδιέξοδο, σε μια περίοδο όπου υπάρχουν σοβαρές γεωπολιτικές ανακατατάξεις στα βόρεια, στα νότια και τα ανατολικά μας. Όσον αφορά τον Βορρά, ο αλβανικός παράγοντας ακολουθεί μια πορεία ενοποίησης, που δημιουργεί νέα δεδομένα, αν και όχι ιδιαίτερα ανησυχητικά για την πατρίδα μας. Στη μεγαλύτερη εικόνα η Ρωσία στην ουσία δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα, με στόχο να στηθεί ένας γεωπολιτικός βρόχος που θα την αποκλείσει από τη Βαλτική, την Αδριατική, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ακόμα και από τον Εύξεινο Πόντο. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί σκηνικό ενός ιδιότυπου ψυχρού πολέμου, που, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, όπως αύξηση των διηπειρωτικών πυρηνικών κεφαλών από πλευράς της Ρωσίας, πρόθεση των ΗΠΑ να αυξήσουν την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη κ.λπ., η κατάσταση αναμένεται να οξυνθεί το προσεχές διάστημα.

Ενημέρωση για τον Δημήτριο (καρκίνος και επέμβαση) - 3η ανάρτηση



Δείτε εδώ τις παλιότερες αναρτήσεις: 1η ανάρτηση - 2η ανάρτηση


Ο Δημήτριος έχει συνέλθει μεν, αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έχει αφαιρεθεί ολόκληρος ο οισοφάγος και μέρος του στομαχιού. Από το υπόλοιπο στομάχι κατασκευάστηκε καινούριος οισοφάγος. Θα μείνει στο νοσοκομείο για 2 περίπου εβδομάδες μιας και δεν επιτρέπεται ούτε καν να πιει νερό...

Συγγνώμη για τις λεπτομέρειες. Τις δημοσιεύω για να τονίσω την ανάγκη να προσευχηθούμε γι αυτόν και τους δικούς του, ώστε ο Θεός να τους ενισχύσει σε αυτήν την επώδυνη δοκιμασία:

σύζυγος: Αικατερίνη και τα δυο παιδιά του (δεν δημοσιοποιώ τα ονόματα)
γονείς: Ηλίας και Βασιλική
αδερφή: Ευσταθία

Νεότερη εξέλιξη 22/6: Ο Δημήτριος έχει πολύ καλή διάθεση και ψυχολογία. Τον επισκέφθηκα στο νοσοκομείο εχθές και έμαθα ότι θα βγει μάλλον την Τετάρτη. Δεν μπορεί να λάβει τροφή ή νερό από το στόμα για τις επόμενες 10 μέρες περίπου και αυτό θα γίνεται μέσω ειδικού "σωλήνα"... Παρόλα αυτά το αντιμετωπίζει πολύ θετικά. Έχει αλλάξει η προσέγγιση του προς το Θεό και αυτό του δίνει μεγάλη δύναμη!

Το κρίσιμο σημείο είναι πλέον σε 2 εβδομάδες οπότε και θα μάθουμε τα αποτελέσματα της βιοψίας. Να ευχόμαστε να είναι όσο το δυνατό πιο καλά και να μπούμε πλέον σε μια διαδικασία αποκατάστασης της υγείας του στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. 

Ευχαριστώ θερμά!

Γεώργιος

Προσωπική παράκληση


Μέλος της ομάδος μας βρίσκεται από εχθές στο Παίδων με την μικρή του κόρη, την Κωνσταντίνα. Η μικρή έχει παρουσιάσει υψηλό πυρετό που επιμένει και δυστυχώς ακόμα οι γιατροί ερευνούν την αιτία: ίωση/πνευμονία/στρεπτόκοκκος/ουρολοίμωξη... Ας προσευχηθούμε να εντοπίσουν την αιτία και να αποκατασταθεί το συντομότερο η υγεία της μικρής.

Ευχαριστώ θερμά!

Γεώργιος

Γεώργιος και Παρασκευή


Αδέρφια μου,

κι άλλοι εν Χριστώ αδελφοί μας χρειάζονται την προσευχή μας:

Ο Γεώργιος υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό και βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης. Μας παρακαλεί ο γιος του. Επίσης μας ζητά να προσευχηθούμε και για την Παρασκευή, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της θεραπείας από τον καρκίνο του μαστού και περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις.

Ο Ηλίας πάσχει από τη νόσο του Crohn (κρον) και σβύνει...



Αδέρφια μου,

η μητέρα του Ηλία πονάει μαζί με το παιδί της και μας παρακαλεί να προσευχηθούμε μαζί της.

Ο Ηλίας πάσχει από τη νόσο του Crohn (κρον) και κάθε μέρα σβύνει.

Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να ελεήσει τον μικρό Ηλία και ας γίνει εν τέλει το θέλημά Του.

Κυριακὴ Γ´ Ματθαίου: Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.

Κυριακὴ Γ´ Ματθαίου


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015: