Ετικέτες

9.4.19

Υπέρ αναρρώσεως Νικολάου (πτώση από σκάλα)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ας βάλουμε στην προσευχή μας τον Νικόλαο, ο οποίος πριν λίγες μέρες στη διάρκεια οικοδομικών εργασιών έπεσε από την σκάλα. Δόξα τω Θεώ, δεν είχε σοβαρές κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις, πλην του τυμπάνου που έσπασε, ωστόσο έχει πολλά κατάγματα σε πλευρά και στον ώμο του. 

Ας μην αφήσουμε μόνο του τον αδερφό μας. Οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε να είναι στη θέση του... Τα κομποσκοίνια μας λοιπόν... Ας ανάψουμε κι ένα κεράκι στην ενορία μας. Τόσες ευκαιρίες έχουμε αυτή την περίοδο και αυτή την εβδομάδα, καλό είναι να τις εκμεταλλευτούμε! (όρθρος, ώρες, εσπερινός και προηγιασμένες θ.λ. το πρωί, απόδειπνο, Μεγάλος Κανόνας, Ακάθιστος Ύμνος τα επόμενα απογεύματα, θ. λειτουργίες του Χρυσοστόμου και του Μ. Βασιλείου το σαββατοκύριακο).

Εμφανίστηκε ο Άγιος Νεκτάριος και είπε: «εγώ δεν έκανα μεγάλες ασκήσεις ούτε μάρτυρας υπήρξα, αλλά έκανα υπομονή στις συκοφαντίες, γι’ αυτό ο Θεός μου έδωσε αυτή τη χάρη».



…Ένα παράδειγμα αντιμετώπισης των συκοφαντιών με ταπείνωση και υπομονή αποτελεί ο Άγιος Νεκτάριος.

Μάθημα ἀπὸ τὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς Βουλγαρίας

Στὶς ἀρχὲς Μαΐου ὁ πάπας Φραγκίσκος, προσκεκλημένος ἀπὸ τὴ βουλγαρικὴ Κυβέρνηση, θὰ ἐπισκεφθεῖ ἐπισήμως τὴ Βουλγαρία.

Έχω ένα ραντεβού με τον Θεό


Ένας ερημίτης προσευχόταν πολύ σκληρά και επίμονα, ζητώντας να συναντηθεί με τον Θεό. Επιτέλους κατάφερε να κλείσει ένα ραντεβού μαζί του.

Στρώνεται ο δρόμος για την είσοδο της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας / Κάρτας του Πολίτη


 Δείτε πως στρώνεται ο δρόμος για την είσοδο της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας / Κάρτας του Πολίτη. Φανταστείτε τον κατωτέρω διάλογο:

Θα βαδίσει και η Κροατία, στον κινεζικό νέο δρόμο του μεταξιού;



Την εκτίμηση ότι η πρωτοβουλία “16+1” διευκολύνει τις προσπάθειες μικρότερων οικονομιών ευρωπαϊκών χωρών να αναπτύξουν σχέσεις με την ισχυρή οικονομία της Κίνας, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, στο Ντουμπρόβνικ.