Ετικέτες

14.4.19

ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Σοφία (νέα κοπέλα με καρκίνο) - Ιωάννης και Ελένη (θέλουν να αποκτήσουν παιδί)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Σοφία: νέα κοπέλα με καρκίνο στους λεμφαδένες και στο δάκτυλο! 

Η Σοφία πριν λίγες μέρες δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια εξέλιξη. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και σε μας... Ας προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση της. Πάμε για μια απλή επίσκεψη ρουτίνας στον γιατρό και μετά από λίγο μαθαίνουμε ότι έχουμε καρκίνο. Ας αισθανθούμε έστω για λίγο πώς ένιωσε η Σοφία όταν το έμαθε... ας ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού για τη Σοφία, όπως θα τη ζητούσαμε αν επρόκειτο για εμάς ή για έναν δικό μας άνθρωπο.

Ιωάννης και Ελένη: προσπαθούν πολλά χρόνια να κάνουν παιδί, αλλά προς το παρόν δεν έρχεται. Αν είναι το θέλημα του Κυρίου ας ευχηθούμε να τους δώσει το παιδί που τόσο επιθυμούν, αν όχι ας ευχηθούμε ο Κύριος να τους δώσει κάποια άλλη εναλλακτική (π.χ. να υιοθετήσουν ένα παιδί) ή ό,τι άλλο είναι προς το συμφέρον της ψυχής τους. 

ΑΜΩΜΟΣ (ψαλμός 118) - για τον Ηλία και όχι μόνο...


Διδακτικότατος ψαλμός εξαίρων το μεγαλείο και την χρησιμότητα του θείου νόμου. Διηρημένος σε 22 μέρη, σύμφωνα με γράμματα του εβραϊκού αλφαβήτου, δια τούτο και οι Εβραίοι τον ωνόμαζαν "μέγα αλφάβητον".

Σχόλιο: Ο ψαλμός 118 διαβάζεται και κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του μεσονυκτικού των καθημερινών (Δευτέρα-Παρασκευή), βλ. Μεγ. Ωρολόγιο. 

Είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση ψαλμός και αποτελεί από μόνος του ένα κάθισμα (το 17ο). Συνολικά οι 150 ψαλμοί χωρίζονται σε 20 καθίσματα, δηλ. αντιστοιχούν σε κάθε κάθισμα κατά μέσο όρο 7-8 ψαλμοί. 

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να διαβάσουμε μέσω υπολογιστή ένα τόσο μεγάλο κείμενο, αλλά αξίζει να διαβάσουμε τον 118ο ψαλμό από το ψαλτήρι, και να τον ξαναδιαβάσουμε και να τον ξαναδιαβάσουμε... όποτε βρίσκουμε τον χρόνο. Φυσικά όλοι οι ψαλμοί είναι ιδιαίτερα ψυχωφελείς και καλό είναι να αφιερώνουμε λίγο χρόνο να μελετάμε το ψαλτήρι, αν όχι σε καθημερινή βάση, έστω όποτε έχουμε λίγο χρόνο (αντί να χαζολογάμε στο τηλέφωνο, να βλέπουμε τηλεόραση ή να χάνουμε τον χρόνο μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης π.χ. στο φατσοβιβλίο)

Ο Νόμος του Κυρίου
Ἀλληλούϊα.
Ψαλ.
118,1         Μακάριοι οἱ ἄμωμοι
ἐν ὁδῷ οἱ πορευόμενοι ἐν νόμῳ Κυρίου.
Ψαλ.
118,1                Μακάριοι
είναι οι άμεμπτοι και ανεπίληπτοι εις τας πορείας της ζωής των. Αυτοί, οι
οποίοι ζουν και πορεύονται σύμφωνα με τον νόμον του Κυρίου.

Μήνυμα από την οικογένεια του Ηλία - Προσευχή για τους άνδρες της ΕΜΑΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή



Αδελφοί, η οικογένεια ευχαριστεί θερμά για τις ευχές σας!

 Ο Ηλίας πορεύεται «άμωμος εν οδώ», δικαιωμένος, ελπίζουμε και ευχόμαστε, μετά τον εν ζωή αγώνα του και τον μαρτυρικό θάνατό του, με τη Χάρη του Θεού. Τώρα, όλοι οι εκτός επιχειρήσεων παρακαλούν να ευχόμαστε υπέρ υγείας και διαφυλάξεως των 10 ανδρών της ΕΜΑΚ και των 15 εθελοντών ορειβατών (συγγενών, φίλων και αγνώστων), που επιχειρούν από ώρα 6 το πρωί μέσα στη βροχή. Πλέον, υπό συνθήκες σκότους. 

Υπήρχαν μεγάλες τεχνικές δυσκολίες και η ανάβαση άρχισε γύρω στις 18:00. Μήκος απόστασης 700 μέτρα. Υψομετρική διαφορά 600 μέτρα. Κλίση εδάφους 75-80%. Μετά, άλλες δυο ώρες πορεία μέχρι το μοναστήρι του Στομίου. Εκεί περιμένουν οι πατέρες Χρυσόστομος και Παΐσιος (αγιορείτες, μικρότεροι αδελφοί του τεθνεώτος) με τον π. Νικόλαο (της Σουρωτής) για ένα πρώτο τρισάγιο επί της σορού. Αλλά οι διασώστες βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από εκείνον, στον οποίο χάθηκε ο Ηλίας. Γι’ αυτό, ας μην παραλείψουμε το «Κύριε ελέησον» γι’ αυτούς. Εκ μέρους όλων σας ευχαριστώ.

Το μήνυμα το στέλνει η οικογένεια

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρός βρέθηκε ο πολύτεκνος αστυνομικός (Ηλίας) που έπεσε σε χαράδρα

foto-emak1

Ο Θεός ας αναπαύει τον αδερφό μας Ηλία και ας ενδυναμώσει τη γυναίκα του, τα παιδιά του και τους δικούς του. Καλή ανάσταση αδερφέ Ηλία.


Τραγικός είναι ο επίλογος στην επιχείρηση αναζήτησης του 39χρονου αστυνομικού που έπεσε σε χαράδρα στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Στομίου, το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Ο 39χρονος εντοπίστηκε κατά την διάρκεια των ερευνών από δυνάμεις της ΕΜΑΚ και εθελοντές. 

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας: 15/4-21/4/2019

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ


Την Παρασκευή 19/4/19 λήγει η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Όλες τις καθημερινές τρώμε άλαδο φαγητό. Πιο αυστηρή εκδοχή περιλαμβάνει ξηροφαγία και μονοφαγία μετά τις 15:00 (δηλαδή ενάτη). Επειδή η αυστηρή νηστεία πρέπει να είναι σε συμφωνία με την πνευματική μας κατάσταση ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ευλογία από τον πνευματικό μας, διαφορετικά κινδυνεύουμε να εξασθενήσουμε επικίνδυνα και να μην αντέξουμε μέχρι το τέλος. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την πιο εκτενή και αυστηρή νηστεία του έτους! 

Δευτέρα-Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία)

Το Σάββατο του Λαζάρου και η Κυριακή των Βαΐων αποτελούν την μεταβατική φάση προς την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. 

Σάββατο του Λαζάρου: νηστεία (λαδερό φαγητό)
Κυριακή των Βαΐωννηστεία (λαδερό φαγητό ή ψάρι)

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με το αν τρώμε ή όχι ψάρι την Κυριακή των Βαΐων. Ρωτήστε τον πνευματικό σας.