Ετικέτες

19.3.21

Τα λόγια τέλος... ώρα για δράση!


Την τελευταία εβδομάδα κάθε μέρα μαθαίνω όχι μόνο για αγνώστους, αλλά για γνωστούς που έχουν κολλήσει κορωνοϊό. Δείτε εδώ:



Σημειώνω ότι αυτοί οι γνωστοί ΔΕΝ έχουν επαφή μεταξύ τους, άρα είναι ανεξάρτητα κρούσματα. Στατιστικά η πιθανότητα να μαθαίνω κάθε μέρα ή κάθε δύο μέρες για έναν γνωστό ότι έχει κολλήσει θα ήταν αμελητέα, εκτός και αν έχει ξεφύγει η κατάσταση. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι έχει γίνει μεγάλη διασπορά πλέον του κορωνοϊού κυρίως μέσω των Μ.Μ.Μ. και λόγω της Τσικνοπέμπτης (που μαζευόταν κόσμος κατά 20-άδες και κάνανε τσιμπούσι λες και δεν θα ξανατρώγανε κρέας μέσα στη Σαρακοστή...), αλλά και μέσω των νέων που συναντιούνται έστω και σε εξωτερικούς χώρους, ή συμμετέχουν σε πορείες χωρίς κανένα μέτρο... Από εκεί και πέρα η αίσθησή μου είναι ότι η διασπορά πλέον είναι πολύ μεγάλη και θα συνεχιστεί μέσω μάρκετ και Μ.Μ.Μ. (ακόμα και αν γίνεται χρήση μάσκας...).

Δεν τα λέω για να μας πανικοβάλω. Τα λέω γιατί έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία. Νομίζω ότι δεν θα γλιτώσουμε εύκολα στο εξής από τον κορωνοϊό (από το να κολλήσουμε εννοώ...). Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η ευκαιρία είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα ΟΠΛΑ της Ορθοδοξίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής: Ακολουθίες καθημερινές (όρθρος, ώρες, εσπερινός, Απόδειπνο, Χαιρετισμοί, θείες λειτουργίες το σαββατοκύριακο, προηγιασμένες Τετάρτη και Παρασκευή), ΝΗΣΤΕΙΑ (αυστηρή κανονικά τις καθημερινές), δυνατότητα περισσότερης προσευχής με το ψαλτήρι (τόσες ομάδες υπάρχουν), παρακλήσεις, μελέτη πνευματικών βιβλίων κ.α.

Τί θα κάνουμε λοιπόν; Θα πανικοβληθούμε και θα αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε αλλοπρόσαλλα ή θα αρπάξουμε τα όπλα μας, τα πιο μεγάλα (τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ: εξομολόγηση, θεία ευχαριστία, ευχέλαιο) και τα πιο μικρά (ΑΛΛΑ πολύ χρήσιμα: νηστεία, προσευχή, ακολουθίες, ψαλτήρι, παρακλήσεις κτλ.). Ας μην κιοτέψουμε! Ας μην αδιαφορήσουμε, το πρόβλημα υπάρχει και μπορεί αύριο να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Και ας ΜΗΝ ξεχνάμε: και το ότι δεν κολλήσαμε ακόμα κάποιοι, αλλά και το ότι ενδεχομένως θα κολλήσουμε αύριο, ο Θεός το επιτρέπει. Ας αναρωτηθούμε το γιατί... Μήπως γιατί μας συμφέρει; 

Τα λόγια τέλος... ώρα για δράση!


Α΄ Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου (βίντεο και κείμενο)

 


Σήμερα 19/3/2021 έχουμε τους Α΄ Χαιρετισμούς!

Διαβάστε και ακούστε τους Χαιρετισμούς προς τη Θεοτόκο:

Δε θα μείνει για πολύ στο YouTube αυτό το βίντεο: Η ένορκη κατάθεση του Stanley Plotkin (έμβρυα, εμβόλια, πειράματα)


Σχόλιο: Το ψυχρό του ύφος είναι λίγο σοκαριστικό. Πάντως διακρίνω ότι σε κάποιες ερωτήσεις αισθάνεται κάπως άβολα...

 Ο Stanley Alan Plotkin είναι ένας Αμερικανός ιατρός που εργάζεται ως σύμβουλος σε κατασκευαστές εμβολίων, όπως η Sanofi Pasteur, καθώς και εταιρείες βιοτεχνολογίας, μη κερδοσκοπικές και κυβερνητικές αρχές.

Α΄ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου «και λόγον ερεύξομαι, τη βασιλίδι Μητρί…»




παπα Γιώργης Δορμπαράκης

«Χριστού βίβλον έμψυχον, εσφραγισμένην σε Πνεύματι, ο μέγας Αρχάγγελος, Αγνή θεώμενος, επεφώνοι σοι· Χαίρε χαράς δοχείον, δι’ ης της προμήτορος αρά λυθήσεται» (ωδή α΄)

Η Ποίηση στον Κανόνα του Ακάθιστου Ύμνου

 

γράφει ο Θ. Μαυρομούστακος


Είναι αναμφισβήτητο ότι ο Κανόνας του Ακάθιστου Ύμνου εκτός από τα βαθειά Θεολογικά μηνύματα που προσφέρει είναι και ποιητικότατος, γεμάτος ένθεο λυρισμό. Στο σημερινό άρθρο θα δώσουμε παραδείγματα όπου τέτοιες ποιητικότατες εκφράσεις σηματοδοτούν βαθύτατα τα  Θεολογικά μηνύματα του Κανόνα του Ακάθιστου Ύμνου.

Στην τέταρτη Ωδή  η Θεοτόκος Μαρία αναφέρεται ως «πίον όρος  και τετυρωμένον εν πνεύματι».  Ας προσπαθήσουμε να τον ερμηνεύσουμε. Πίον σημαίνει το παχύ και λιπαρό. Τετυρωμένο σημαίνει αυτό που έχει πυκτωθεί ως τυρός (=τυρί). Είναι δηλαδή ένα όρος όπου το δάσος του είναι απροσπέλαστο, τα δέντρα του είναι τόσο πυκνά όπου είναι αδύνατο να διαπεραστεί.

Οι κακομεταχειρισμένοι του Covid-19: Το γαλλικό ντοκιμαντέρ που διχάζει. Η αξία των βιταμινών D, C και του ψευδαργύρου και όχι μόνο!


Σχόλιο: Αυτό είναι επιστήμη! Τα υπόλοιπα που μας λένε οι τηλεοράσεις και οι υπουργοί είναι απλά εντολές ενός δικτατορικού καθεστώτος που έχει πολλά να κερδίσει... είναι πολλά τα λεφτά Άρη... Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο 2ο μέρος του βίντεο όπου γίνεται εκτενής αναφορά στην αξία των βιταμινών D, C και των ιχνοστοιχείων κυρίως του ψευδαργύρου, αλλά και των φυτικών θεραπειών.

Θεματολογία της ταινίας:

00:00 - Τα παρασκήνια της μεταχείρισης των ασθενών του Covid 19.
38:17 - Ο ρόλος του ψευδαργύρου, της βιταμίνης D, της βιταμίνης C και της ισορροπημένης διατροφής.


Από της 07/12/20, ο κόσμος έχει ήδη δει αυτό το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, πάνω από 500.000 φορές.

Αυτή η ταινία απέχει από τις θεωρίες συνωμοσιών. Στηρίζεται πάνω σε γεγονότα και σε εύλογα ερωτήματα.

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τα παρασκήνια των γαλλικών δημόσιων αρχών, που απέρριψαν αποτελεσματικά πρωτόκολλα, για τη θεραπεία ασθενών του SARS-CoV-2, για οικονομικούς λόγους. Εκθέτει τα ΜΜΕ, που με τον τρόπο τους, αποσιώπησαν η προώθησαν ορισμένες πληροφορίες.

Θα μάθετε επίσης το σημαντικό ρόλο του ψευδαργύρου, της βιταμίνης D, της βιταμίνης C και της ισορροπημένης διατροφής, για την πρόληψη και την θεραπεία κατά του Covid 19.