Ετικέτες

2.6.20

Ἐπίκαιρες σκέψεις μέ ἀφορμή τό κείμενο τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ἀργολίδος κ. Νεκταρίου μέ τίτλο «Ἡ γῆ εἶναι τετράγωνη!»

Τράπεζα Ἰδεῶν - π. Ἰωάννης Φωτόπουλος: Μάθημα Θρησκευτικῶν ἤ ...

Σχόλιο: Μην το προσπεράσετε... Αποστομωτική η απάντηση!

Πρωτοπρεσβυτέρου ωάννου Φωτοπούλου,
φημερίου το .Ν. γίας Παρασκευς ττικς
Ο «ροπαλοφόροι», ο «φωνασκοντες μολογητές» και τό... «γλυφιτζούρι περί σφραγίσματος  το ντι-χρίστου».
πίκαιρες σκέψεις μέ φορμή τό  κείμενο το Σεβ. Μητροπολίτου ργολίδος κ. Νεκταρίου μέ τίτλο «  γ εναι τετράγωνη!»
μθος τς πανδημίας
Εναι λήθεια τι μς πιασαν στόν πνο.  Μς καναν, στω καί πρός στιγμήν, νά πιστέψουμε τόν τερατώδη μθο τς πανδημίας.  ταν τόση μεγάλη κταση τς ...πανδημίας, στε νάμεσα στούς 170 νεκρούς συμπολίτες μας τό κρατικό τρομοδελτίο περιέλαβε καί σους πλς πασχαν πό  Covid 19 χωρίς coronavirus νά εναι ατία θανάτου  τους.  Βάλε κι ατούς πού σαν 80, 90  χρονν καί νω, βάλε κι σους εχαν ποκείμενα νοσήματα καί  ...πάει λέγοντας. Στήν ταλία μφισβητεται σοβαρά πίσημος ριθμός νεκρν πό κορωνοϊό. Στήν μερική κόσμος βγκε στούς δρόμους. Μεγάλοι πιστήμονες παγκοσμίως μφισβητον τήν παρξη πανδημίας. σχυρίζονται τι πρόκειται γιά κάποιου εδους πιδημία νός πό τούς κάθε χρόνο μεταλασσομένους κορωνοϊούς. δ μως, στήν ταλαιπωρημένη πατρίδα μας, κόμη μς τρομοκρατον μέ τά μέτρα πού παρατείνονται. « κίνδυνος δέν μς ξέχασε καί μες νά μήν τόν ξεχάσουμε...νά τηρομε τίς ποστάσεις...κλπ.»  πό τήν λλη πρωθυπουργός καί ο συνεργάτες του βγκαν νας κολλημένος στόν λλο χωρίς τήν κοροϊδία τν μασκν τν γαντιν καί τν ντισηπτικν γιά νά.... χαρον τήν πιφαν τραγουδίστρια. Κόμματα καί φορες καναν διαδηλώσεις. Ο παραλίες, τά πάρκα, ο πλατεες ο δρόμοι εναι γεμτοι κόσμο πού τό…γλεντάει!  Μόνο ο πειθήνιοι χριστιανοί ναγκάστηκαν νά στέκονται σέ ποστάσεις μέσα καί ξω πό τίς κκλησιές, καί πολλές φορές μασκοφόροι, να κωμικοτραγικό φαινόμενο. λλά ς φήσουμε τά γενικά καί ς ρθουμε στά καθ΄ μς, σέ ,τι φορ τήν κκλησία μας.     

Τα χαρακτηριστικά του Αντιχρίστου και ο Οικουµενισµός ( π. Αθανάσιος Μυτιληναίος )



Αν με ρωτήσετε όμως·  σε τί θα μας χρησίμευε αυτή ακριβώς η περιγραφή του θηρίου, του Αντιχρίστου; Μα είναι πάρα πολύ σπουδαίο. Η αστυνομία όταν αναζητεί κάποιον, κάποιον κακοποιόν, δίνει σ΄ όλους  τους χωροφύλακες από μία φωτογραφία αν υποτεθεί ότι έχει τη φωτογραφία του, αν  ήταν δυνατόν θα έδινε και στους πολίτες τη φωτογραφία του κακοποιού, ώστε, ή δημοσιεύεται η φωτογραφία, ώστε να δουν τα χαρακτηριστικά οι άνθρωποι και όπου τυχόν συναντήσουν να τον συλλάβουν. Αυτό σημαίνει · πρέπει να ξέρουμε μετ’ ακριβείας τα χαρακτηριστικά του Αντιχρίστου, ώστε όταν θα εμφανιστεί να μην μας πλανήσει, αλλά να γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο Αντίχριστος.

Τι θα προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τις εκκλησίες


Σχόλιο: Ας μην χαλαρώνουμε, γιατί θα μας ξαναπιάσουν στον ύπνο...

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σήμερα στις εκκλησίες, θα προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως.

Υπέρ υγείας: Μύρωνος, Βασιλείου, Παντελεήμωνος και συζύγου - Υπέρ αναπαύσεως: Καλλιόπης, Γεωργίου, Αριάδνης, Αλεξάνδρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ: Υπέρ θείας βοηθείας και φωτισμού Μύρωνος, Μαρίας ...

Υπέρ θείας βοηθείας

Μας παρακαλεί αδερφή μας που συμμετέχει στην ομάδα συμπροσευχής μας να επαναφέρουμε στην κατάσταση προσευχής τον αδερφό μας Μύρωνα για τον οποίο προσευχόμασταν από τις 19/7/2019. Πάσχει από καρκίνο στο ήπαρ και ενώ είχε τελειώσει με τα χειρουργεία και τη θεραπεία του, σε πρόσφατες εξετάσεις εντοπίστηκε νέα εστία. Ο Θεός πρεσβείες του αγίου Νεκταρίου (νοσηλεύτηκε και χειρουργήθηκε στο Αρεταίειο) και του Αγίου Μύρωνα να τον βοηθήσουν για να μεγαλώσει το παιδάκι που είναι μόνο μερικών μηνών. 

Επίσης ας προσευχηθούμε υπέρ υγείας του Βασιλείου που δίνει μάχη για την ζωή του.

Τέλος, επαναφέρουμε άλλη μια περίπτωση από το παρελθόν: Παντελεήμων και σὐζυγος: ζευγάρι καρκινοπαθών που αγωνίζονται με πίστη να νικήσουν το θηρίο και το αντιμετωπίζουν αρκετά καλά με τη βοήθεια και τη χάρη του Κυρίου.

Υπέρ αναπαύσεως

Επίσης ας ευχηθούμε υπέρ αναπαύσεως των αδερφών μας Καλλιόπης η οποία κοιμήθηκε οσιακά, αφού έδωσε την δική της μάχη με τον καρκίνο, του αδερφού μας Γεωργίου (καρκίνος στο ήπαρ), Αριάδνης, και Αλεξάνδρας. Ο Θεός ας τους αναπαύει.

Μόρφου Νεόφυτος: Η αλαζονεία των Τούρκων τους οδηγεί στην καταστροφή

Ἡ ἀλαζονεία τῶν Τούρκων τοὺς ὁδηγεῖ στὴν καταστροφὴ - YouTube
Κύριε Ιησού Χριστέ ταπείνωσε τους, για να έρθουν σε επίγνωση αληθείας…
Απόσπασμα από την E΄ Πνευματική σύναξη διαλόγου με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ἰουνίου, 2019 στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Ακακίου.

Όταν το ανθρώπινο αδυνατεί... Επεμβαίνει ο Θεός!


Σχόλιο: Γιατί είμαστε άραγε τόσο άπιστοι; Διαβάστε το παρακάτω συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου Νεκταρίου... και ας αναλογιστούμε όλοι μας σε ποιόν Θεό πιστεύουμε... Υπάρχει τίποτα αδύνατο για τον Θεό μας; Υπάρχει λόγος να φοβόμαστε όταν υπακούμε στις εντολές του Θεού μας; Μπορούμε να μολυνθούμε εντός των ναών; Κινδυνεύουμε από τη θεία κοινωνία όταν πλησιάζουμε με πίστη και φόβο;

Σε ένα χωριό της Ρουμανίας δεν υπήρχε παπάς και οι κάτοικοι πήγαιναν συχνά στον Πατριάρχη με το αίτημα, την πλήρωση της κενής θέσης.

Όμως ο Πατριάρχης δεν είχε την δυνατότητα να ικανοποιήσει το αίτημα των ανθρώπων, διότι το χωριό ήταν απόμακρο και κανείς δεν πήγαινε. Μάταια πήγαιναν και ξαναπήγαιναν οι κάτοικοι, αλλά, ο Πατριάρχης τους έλεγε πάντα τα ίδια λόγια, ότι δεν έχω ιερέα να σας στείλω στο χωριό.

Τους κυνηγούν τα φαντάσματα των Παλαιολόγων και της Αγίας Σοφίας


Ο μαρμαρωμένος τελευταίος Αυτοκράτορας
Προσευχή - πρόκληση από Ερντογάν και ισλαμιστές στην Μεγάλη Εκκλησία
ΔEN σέβεται τίποτε ο Ταγίπ Ερντογάν. Προχωρεί στην εξαγγελία του να κάνει ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία. Σήμερα (στις 29/5), ανήμερα της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως. Για να δείξει στην υφήλιο ότι δεν σέβεται τίποτε. Ούτε ένα ιστορικό μνημείο που είναι χαρακτηρισμένο από την Unesco ως μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ένα μνημείο που βεβαίως δεν είναι ούτε οθωμανικό ούτε τουρκικό. Ούτε κάν ισλαμικό. Και αυτό στοιχειώνει τον Τούρκο Πρόεδρο. Για αυτό προσβάλλει την Ιστορία. Βαρύ το ατόπημά του. Και ακόμη βαρύτερο διότι πρόκειται για την ιστορική κληρονομιά μιας αυτοκρατορίας.

π. Ιουστίνος Πάρβου: Θα έλθει η ώρα που οι ποιμένες σας θα σας πουλήσουν

Γι’ αυτόν τον λόγο σήμερα είναι πολύ δύσκολα. Οι άνθρωποι είναι πολύ μπερδεμένοι και περιμένουν να τους πει κάποιος, να ξεκαθαριστεί μια για πάντα ότι αυτή η εποχή του μικροτσίπ είναι η εποχή του Σατανά.
Και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η πνευματική μας ζωή δέχεται επίθεση.

ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ (2)


Φιλομήλιο 1117: Ο Αλέξιος Κομνηνός συντρίβει τους Σελτζούκους ...
                Ο Αλέξιος Κομνημός (1081-1118) αναγκάστηκε να στραφεί προς βοήθεια στους Βενετούς, τους οποίους άλλοτε η αυτοκρατορία είχε βοηθήσει στον αγώνα τους κατά των Λομβαρδών. Αυτοί, έναντι προνομίων που εξασφάλισαν, δεσμεύθηκαν να βοηθούν την αυτοκρατορία στη θάλασσα. Όμως, όπως δήλωναν οι ίδιοι, πρώτα ήταν Βενετοί και μετά χριστιανοί, συνεπώς δεν αποδέχονταν δεσμεύσεις ηθικής φύσεως. Οι Σελτζούκοι σχεδόν ανενόχλητοι προήλασαν στη Μικρά Ασία. Μόλις 25 έτη μετά τη μάχη του Μάτζικερτ είχε ιδρυθεί σουλτανάτο με έδρα τη Νίκαια (1096), σε απόσταση αναπνοής από την Κωνσταντινούπολη. Τότε άνοιξε η όρεξη των Γερμανοφράγκων να προελάσουν στην Ανατολή. Τα μηνύματα για την αδυναμία των Γραικών ήταν άφθονα, το πάθος των παπών για υποταγή αβυσσαλέο, η δίψα των «ευγενών» για αρπαγή και λεηλασία ακόρεστη! Το άλλοθι υπήρχε: Η απελευθέρωση των Αγίων Τόπων από τους μουσουλμάνους! Το 1096 οργανώθηκε η πρώτη σταυροφορία. Τα στίφη των πλιατσικολόγων, αφού ρήμαξαν στο διάβα τους τη Βαλκανική έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αλέξιος, για να τους ξεφορτωθεί τους διευκόλυνε να περάσουν στην Ασία. Είχε αρχίσει ένας μακροχρόνιος αιματηρός πόλεμος ηγεμόνων που διψούσαν για εξουσία και έσερναν τους λαούς στον αφανισμό στο όνομα του Θεού. Οι ανίερες συμμαχίες μεταξύ ετεροθρήσκων έδειξαν ξεκάθαρα ότι ο πόλεμος δεν ήταν θρησκευτικός. Πάθος εξουσίας και απληστία των ηγετών είναι διαχρονικά τα αίτια των πολέμων.

ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ


29η Μαΐου 1453: Ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου μας ...
                Η 29η Μαΐου θεωρείται αποφράς ημέρα, καθώς κατ’ αυτή συνέβη η άλωση της βασιλεύουσας των πόλεων, της Κωνσταντινούπολης. Θρήνησε ο λαός μας γι’ αυτό, αν και οι πλείστοι των προγόνων μας βρίσκονταν από αιώνες  ή από δεκαετίες ήδη υπόδουλοι σε βάρβαρο, όπως συνηθίζουμε να δεχόμαστε, κατακτητή. Μόνες μετά το 1453 ελεύθερες περιοχές  είχαν απομείνει ο Μυστράς μέχρι το 1460 και η Τραπεζούντα μέχρι το 1461. Γιατί θρήνησε τόσο ο λαός μας, που ήδη στέναζε; Γιατί η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν απλά η πρωτεύουσα, δεν ήταν απλά μια λαμπρή πόλη, ήταν ένα σύμβολο. Ήταν το σύμβολο ενός πολιτισμού, ο οποίος άνθησε επί χιλιετία και οι καλλιεργητές του τον πρόσφεραν απλόχερα και σε άλλους λαούς. Γιατί όμως η αυτοκρατορία τελικά έπεσε και διαλύθηκε; Η απλή εξήγηση είναι: Όλα έχουν αρχή και τέλος. Υπάρχει ακμή και παρακμή.  Σύμφωνα με άλλη εξήγηση, η κόπωση ήταν αναπόφευκτη, καθώς οι υπερασπιστές της δεν έπαυαν από του να αποκρούουν διαρκώς βάρβαρους επιδρομείς. Μάλιστα προστίθεται σ’ αυτή την επισήμανση ότι ο αγώνας ήταν διμέτωπος, καθώς η Ρωμανία δεχόταν τα πισώπλατα μαχαιρώματα της Δύσης. Άλλωστε η Πόλη είχε απομείνει φάντασμα του εαυτού της, μετά την απελευθέρωσή της από τους Φράγκους κατακτητές (1261).