Ετικέτες

5.2.18

Εμβατήριο Παύλου Μελά

Εκκλησιαστικές και καρναβαλικές Απόκριες

Εκκλησιαστικές και καρναβαλικές Απόκριες
Πρόσφατα λέγαμε με κάποιους φίλους έφηβους ότι οι Απόκριες είναι υπόθεση της Εκκλησίας και παραξενεύτηκαν πολύ. Γι’ αυτό, νομίζω πως πρέπει να γράψουμε λίγα λόγια, βγαλμένα από την καρδιά της παράδοσής μας.
Οι Απόκριες είναι η πόρτα της Μεγάλης Σαρακοστής, η αρχή μιας πορείας μέσα στο χρόνο που καταλήγει στη Μεγάλη Εβδομάδα και στο Πάσχα. Όλο αυτό το διάστημα είναι σαν την πορεία της επιστροφής ενός εξόριστου πρίγκιπα στο βασίλειό του, όπου θα στεφθεί βασιλιάς. Αυτός ο εξόριστος πρίγκιπας είμαστε εμείς, οι άνθρωποι. Το βασίλειό μας είναι ο παράδεισος και το στέμμα μας είναι το φωτοστέφανο των αγίων. Η μέρα της πολυπόθητης επιστροφής μας είναι το Πάσχα.

Θα πάρει μέρος στην νικηφόρα παρέλαση στην Κωνσταντινούπολη

Πολλά θαυμαστά συμβάντα με τον Άγιο Παΐσιο είναι που δεν θα καταγραφούν. Εγώ δεν αξιώθηκα να τον γνωρίσω όσο ζούσε. Θα διασώσω δύο, που μου διηγήθηκαν δύο άτομα που γνώρισα προσωπικά.

Τα «αθώα» πρώτα συμπτώματα στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας – Τι να προσέχετε (Videos)

Τα «αθώα» πρώτα συμπτώματα στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας – Τι να προσέχετε (Videos)

Η αιτία της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι ακόμα άγνωστη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νόσος προκαλείται από κάποιους άγνωστους και απρόβλεπτους περιβαλλοντικούς παράγοντες και από τη γενετική προδιάθεση που μπορεί να έχει ο κάθε ασθενής.
Τα συμπτώματα, η πρόοδος, η σοβαρότητα και τα εξατομικευμένα συμπτώματα στην Σκλήρυνση Κατά Πλάκας σε κάθε ένα άτομο, δεν μπορούν να προβλεφθούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας διαγιγνώσκονται μεταξύ των ηλικιών 20 και 50 ετών, με τουλάχιστον τις γυναίκες να είναι δύο έως τρεις φορές πιο πιθανό να διαγνωστούν με τη νόσο σε σύγκριση με τους άντρες.
Πώς προκαλείται και τι προκαλεί η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

«Ο Πάσσαρης θα ήθελε να βρεθεί στα Καρούλια για την άσκηση της ψυχής του»

Είναι γνωστός ως ο «Άγιος των Φυλακισμένων» ενώ ορισμένοι τον αποκαλούν «παππά των φτωχών» ή «άγγελο για τους γιους του ασώτου». Ο λόγος για τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο που μίλησε στην επιτροπή σωφρονισμού της Βουλής για τον εθελοντισμό στην υποστήριξη της επανένταξης κρατουμένων.

Ο ΑΣΩΤΟΣ

Όταν βρίσκεις τα κότσια να ψάξεις το αντίδοτο...

...που θα σε κάνει ξανά ζωντανό...

...Όταν βαρέθηκες πια ως λαός 

Όταν το ράσο γίνεται Σημαία... τότε η Νίκη είναι βεβαία!

Μακεδονία ξακουστή

Αλλαγή φρουράς των Ευζώνων στο Σύνταγμα, σε κλίμα συγκίνησης, εν μέσω του συλλαλητηρίου (βίντεο)

Εύζωνες αποδίδουν τιμές. Φωτογραφία Αρχείου.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Εύζωνες αποδίδουν τιμές. Φωτογραφία Αρχείου. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σε κλίμα συγκίνησης με το “Μακεδονία Ξακουστή” πραγματοποιήθηκε η αλλαγή φρουράς των Ευζώνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, εν μέσω του συγκεντρωμένου για το συλλαλητήριο πλήθους. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες αποθέωσαν τους Εύζωνες. Από το πρωί χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας.