Ετικέτες

30.8.17

Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σ’ εσένα και σ’ εκείνον του οποίου το όνομα μπήκε στον Συναξαριστή!

Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς
«Λέγεται για κάποια μοναχή, ότι εξομολογήθηκε στον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ και του ομολόγησε ότι πάσχει από δυνατή οργή και νευρικό θυμό.

Τα κατά συνθήκην ψεύδη

Σχετική εικόνα

γράφει ο Σπυρίδων Μολυβδίτης,

Η υποκρισία είναι πιθανόν ένα εγγενές χαρακτηριστικό του ανθρώπου. Ο ικανός διαπραγματεύεται, εργάζεται, μοχθεί. Ο λιγότερο ικανός αποφεύγει τη σύγκριση και επειδή πρέπει να ενδυθεί το μανδύα του ικανού και να καρπωθεί τα αντίστοιχα οφέλη αναγκαστικά υποκρίνεται. Πολλές φορές μάλιστα ισχυριζόμενος ψευδώς περί της ικανότητας του.

Ψαλμωδίες στην Αγία Σοφία – Έτσι ακούγονταν 1500 χρόνια πριν

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια σοφια ψαλμωδιες
Ψηφιακή αναπαραγωγή ψαλμωδιών, με την αυθεντική ακουστική της Αγίας Σοφίας, από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Stranford, σε συνεργασία με την χορωδία Capella Romana.

Διάλογος με έναν άθεο κομμουνιστή


Ένα πρωινό συζητά ο Γέροντας με δυο-τρεις επισκέπτες στο σπίτι του. Ο ένας είναι ιδεολόγος κομμουνιστής. Σε μια στιγμή έρχεται κάποιος απ' έξω και τους πληροφορεί ότι η Αθήνα έχει γεμίσει από φωτογραφίες του Μαο Τσε Τουγκ με την επιγραφή: «Δόξα στον μεγάλο Μάο». Ήταν η ημέρα κατά την οποία είχε πεθάνει ο Κινέζος δικτάτορας.

Γέροντας: Έτσι είναι, παιδάκι μου. Δεν υπάρχουν άθεοι. Ειδωλολάτρες υπάρχουν, οι οποίοι βγάζουν τον Χριστό από τον θρόνό Του και στη θέσι Του τοποθετούν τα είδωλά τους. Εμείς λέμε: «Δόξα τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι». Αυτοί λένε: «Δόξα στον μεγάλο Μάο». Διαλέγεις και παίρνεις.

Ο αγωνιστής Γέροντας Ιουστίνος εξιστορεί την ιστορία του Φρέατος του Ιακώβ


Ιερός Ναός της Αγίας Φωτεινής στη Σαμάρεια


«Υπάρχει Δευτέρα Παρουσία… Θα ξανασυναντηθούμε». (Συγκλονιστική ιστορία!)

*Συγκλονιστική ιστορία! Αξίζει να αφιερώστε 2 λεπτά και να την διαβάσετε


~ Όλοι μας στη γειτονιά γνωρίζαμε το 17χρονο ψηλόλιγνο, συμπαθητικό αγόρι, που έκανε τις βόλτες του καθισμένο στο αναπηρικό καροτσάκι.

Τον Μιχάλη.

Καταγγέλλουν Συριζαία ότι «πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια»

Καταγγέλλουν Συριζαία ότι «πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια»



Σχόλιο: Οι πολιτικοί φασίστες ξεσκεπάζονται σιγά σιγά. Αν αυτοί ήταν στη θέση του Ιωάννη Μεταξά θα μας είχαν πουλήσει στους Γερμανούς! Αν είχαν την εξουσία, στη καραμέλα της επταετίας θα είχαμε εγκλήματα γενικευμένα! Ο πολιτικός Φασισμός έχει το δικό της όνομα τη δική της υπογραφή ! Ελένη Γιανακοπούλου .Απλά "ψηφίστε" τη!!!!!