Ετικέτες

14.4.20

Μ. Τετάρτη: Ακολουθίες ωρών, εσπερινού, προηγιασμένη θ.λ. και μεγάλο απόδειπνο

Τι σημαίνει «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» - Newsbomb - Ειδησεις ...


Ο όρθρος της Μ. Τετάρτης έχει ήδη γίνει τη Μ. Τρίτη το βράδυ. Αύριο το πρωί έχουμε τις ακολουθίες των ωρών και του εσπερινού μετά της λειτουργίας των προηγιασμένων τιμίων δώρων.

Με μουσικά: ώρες, εσπερινός, προηγιασμένη θ.λ. (Μ. Τετάρτη πρωί)




σελ. 1-18: όρθρος (έχει ήδη γίνει τη Μ. Τρίτη το βράδυ)

Το πρωί της Μ. Τετάρτης
σελ. 18-22: α΄ ώρα
σελ. 22-25: γ΄ ώρα
σελ. 25-30: ς΄ ώρα
σελ. 30-35: θ΄ ώρα
σελ. 36-53: εσπερινός και προηγιασμένη

Το μεσημέρι ή το απόγευμα 
(περίπου στις 17:00, για να προλάβετε την ακολουθία του νυμφίου στις 19:00)
σελ. 53-61: μικρό απόδειπνο

Ὁ Γέροντας Εὐθύμιος τῆς Καψάλας τοῦ Ἁγίου Ὄρους γιά τόν κορονοϊό καί τό κλείσιμο τῶν ἐκκλησιῶν

Στίς κρίσιμες ἡμέρες πού διανύομε καί στήν ἱερότητα τῶν ἡμερῶν τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος ἐπιβάλλεται μᾶλλον σιωπή καί προσευχή. Ὅμως ἐπειδή προσφάτως στό Διαδίκτυο κυκλοφορήθηκαν κάποιες ἀπόψεις μέ τόν ὄνομά μου, πρός ἀποκατάσταση τῆς ἀληθείας, γιά νά μήν προκύψη ζημία, ἀναφέρω τά ἑξῆς:
Οὐδέποτε εἶπα σέ ἀνθρώπους νά ἀποθηκεύουν τρόφιμα λόγω ἐπικείμενου πολέμου καί οὐδέποτε προφήτευσα τήν λήξη τῆς ἀπειλῆς τοῦ ἰοῦ, ὅπως κάποιοι ἀνεύθυνα καί ψευδῶς διέδωσαν.
Ἐπίσης χωρίς τήν ἀδειά μου ἀνήρτησαν συζητήσεις μου μέ ἀνακριβεῖς καί ἀντικρουόμενες ἀπόψεις μου γιά τόν κορονοϊό, οἱ ὁποῖες προκάλεσαν ἐρωτηματικά. Ἡ ἄποψή μου φαίνεται ξεκάθαρα σέ ὅσα ἀκολουθοῦν, εἶναι ἐντελῶς προσωπική, χωρίς διάθεση νά τήν ἐπιβάλλω καί σέ ἄλλους.
Στά τόσα δυσβάσταχτα προβλήματα πού ἔχουν οἱ ἄνθρωποι, τώρα προστέθηκε καί ἡ ἀπειλή τοῦ ἰοῦ, πού κατήντησε ἐφιάλτης. Πιό πολύ ὑποφέρουν οἱ ἄνθρωποι ἀπό τόν φόβο, τόν πανικό καί τόν ἀκούσιο ἐγκλεισμό, παρά ἀπό τόν ἰό.
Ἡ πολιτεία πῆρε μέτρα προστασίας, ἀλλά ἡ Ἐκκλησία ἔχει τά δικά της ἐφόδια γιά τήν ἀντιμετώπιση τοῦ ἰοῦ, πού τώρα ταπεινωμένη ὅσο ποτέ ἄλλοτε, ἀποδυναμωμένη καί δεσμευμένη ἀπό τήν πολιτεία, ἀδυνατεῖ νά τά παράσχη στούς πιστούς της.

Επιστολή Ιατρών και άλλων προσωπικοτήτων υπέρ της Καθηγήτριας Ελένης Γιαμαρέλλου

Πόλεμος κατά της λοιμωξιολόγου Ελ. Γιαμαρέλλου για την ομολογία ...
ΠΡΟΣ:  ατρικό Σύλλογο θηνν
ΚΟΙΝ: ΜΜΕ και ιστολόγια
ΗΜ/ΝΙΑ: 1  Απριλίου 2020.  Ενημερώθηκε: 2  Απριλίου 2020
Πληροφορηθήκαμε προσφάτως πό τό Διαδίκτυο1 τι πολλοί συμπατριτες μας, νοχληθέντες πό κάποια δήλωση τς λοιμωξιολόγου ατρο κας λένης Γιαμαρέλλου, μότιμης Καθηγήτριας το θνικο Καποδιστριακο Πανεπιστημίου τν θηνν, πέστειλαν στον ατρικό Σύλλογο θηνν (ΙΣΑ, στο ξς) πιστολή μέ τήν παράκληση νά νημερώσει τό κοινό «για την επιστημονική ορθότητα των λεγομένων της καθώς και τις διαδικασίες που κίνησε ο σύλλογος κατά του μέλους σε περίπτωση που η άποψη αξιολογηθεί ως αντιεπιστημονική και επομένως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία».
κα λένη Γιαμαρέλλου πεστήριξε τι «Η Θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ. … Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».

Μεγάλη Τρίτη απόγευμα (όρθρος Μεγάλης Τετάρτης)

Μεγάλη Τρίτη: Η παραβολή των Δέκα Παρθένων και το Τροπάριο της ...


Σχόλιο: Να σημειώσουμε ότι το τροπάριο της Κασσιανής φέρει την ονομασία της υμνωδού μοναχής Κασσιανής (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) που έγραψε το ποιήμα αυτό. Το αναφέρω διότι διαπίστωσα ότι πολλοί συγχέουν την Κασσιανή με την πόρνη στην οποία αναφέρεται το τροπάριο...!!! Επίσης να σημειώσουμε ότι στο κατά Ιωάννην ευαγγέλιο αναφέρεται παρόμοιο περιστατικό με την Μαρία την Μαγδαληνή, η οποία όμως είναι διαφορετικό πρόσωπο από αυτό της πόρνης στην οποία αναφέρονται τα υπόλοιπα 3 ευαγγέλια και το τροπάριο της Κασσιανής...

῾Ἡ πρώην σωτος γυνή, ξαίφνης σώφρων φθη, μισήσασα τά ργα τς ασχρς μαρτίας καί δονάς το σώματος, διενθυμουμένη τήν ασχύνην τήν πολλήν καί κρίσιν τς κολάσεως, ν ποστσι πόρνοι καί σωτοι. Ων περ πρτος πέλω, καί πτοομαι, λλ μμένω τ φαύλ συνηθεί φρων. πόρνη δέ γυνή, καί πτοηθεσα καί σπουδάσασα ταχύ, λθε βοσα πρός τόν Λυτρωτήν: Φιλάνθρωπε καί οκτίρμον, κ το βορβόρου τν ργων μου ῥῦσαί με (οκος το κοντακίου το ρθρου).


Μήνυμα από την Γερόντισσα Θέκλα

         Η ηγουμένη του Μοναστηριού της Παναγίας της Παρηγορήτισσας ...
Ευρισκόμενη στην τέταρτη εβδομάδα της καραντίνας και εν όψει των Αγίων ημερών του Πάσχα, πιεζόμενη από το άγχος και τον φόβο που προσπαθούν να μας επιβάλουν, την πίεση που δημιουργεί η διακυβέρνηση του μοναστηριού κάτω από αυτές τις συνθήκες και την βαθιά λύπη με τη οποία γεμίζει την καρδιά μου ο πόνος και η θλίψη των ανθρώπων γύρω μας για την  στέρηση κάποιων βασικών αναγκών και κυρίως την στέρηση της μεγίστης παρηγοριάς και πηγής δυνάμεως που είναι ο εκκλησιασμός και του δυνατότερου φαρμάκου που είναι η Θεία Kοινωνία, κατέφυγα στην απόσυρση, στην «κατά μόνας» προσευχή και παρακάλεσα και διαρκώς παρακαλώ τον Θεό να απλώσει το άπειρο έλεος του στον κόσμο του,  να θεραπεύσει τους ασθενείς να τους δυναμώνει και να παρηγορεί και να ανακουφίζει τους ηλικιωμένους και όσους μαστίζονται από μοναξιά και έχουν κάθε μορφής δυσκολία.

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΜΑΔΑ: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

ΣΧΟΛΙΟ: Αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα από τα καλύτερα άρθρα που γράφτηκαν αυτές τις ημέρες... ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ!
Αν κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία ελέγχου και κυρώσεων εναντίον των Ιερέων που κοινώνησαν πιστούς, οποθενδήποτε προερχομένη, θα είναι το ισχυρότερο πλήγμα κατά της Πίστεως όσον αφορά στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Θα είναι πτώση και έκπτωση και άρνηση Χριστού. Θα είναι κατάρα και οργή στα κεφάλια των συγχρόνων κριτών του Χριστού και συμφορά για το Έθνος μας.

Ας μας πει ο Χαρδαλιάς και οι της Κυβέρνησης ότι δεν είναι Χριστιανοί να τελειώνουμε…

Ας μας πει ο Χαρδαλιάς και οι της Κυβέρνησης ότι δεν είναι Χριστιανοί να τελειώνουμε…
Το στιγμιότυπο είναι ένα και ξεκάθαρο. Ένας πατέρας ζήτησε από τον ιερέα να κοινωνήσουν οι δυο γιοι του. Στη φωτογραφία φαίνεται ο ιερέας, ο πατέρας και δύο παιδιά. Σύνολο τέσσερα άτομα… Το όλο ζήτημα ήταν η Θεία Μετάληψη. Έπεσε στην παγίδα, ή απλά γλίστρησε από τη γλώσσα η αλήθεια του, με όσα δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, εκπροσωπώντας επάξια μια Κυβέρνηση που δεν είναι χριστιανική.

Κρίσιμη Ερώτηση προς τους αρχιερείς... Κατανοείτε ότι είστε με την πλάτη στη γωνία του ρινγκ και πρέπει να διαλέξετε ξεκάθαρα στρατόπεδο και όχι μεσοβέζικες λύσεις;

What was it like to fight without fans?


Ο Σεβασμιώτατος Εδέσσης κ. Ιωήλ έγραψε ξεκάθαρα πριν από δυόμιση  εβδομάδες ποιά είναι η θέση της Εκκλησίας μας τόσο σχετικά με τη θεία κοινωνία όσο και σχετικά με τον ασπασμό των χειρών των ιερέων και την παραμονή εντός ιερού ναού (και την προσκύνηση των ιερών εικόνων). Αν δεν το θυμάστε ή δεν έπεσε στην αντίληψή σας, αξίζει να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και μετά να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου:


Ἐδέσσης Ἰωήλ: ...Ἀρνούμαστε τόν Θεό καί βλασφημοῦμε κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.


Σε κοινό πνεύμα ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς κ. Σεραφείμ υπεράσπισε τον ιερέα στο Κουκάκι ξεσπαθώνοντας μπροστά στις κάμερες (από το 3ο έως το 7ο λεπτό του βίντεο)

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, Δεν έκανε κάτι παράνομο ο ιερέας στο Κουκάκι


Όλα αυτά πολύ ωραία και καλά... Νομίζω ότι κανένας ορθόδοξος Ιεράρχης (ή μήπως και όχι;;;) δεν θα τολμούσε να αμφισβητήσει ανοικτά την ιερότητα του μυστηρίου, και αν το έκανε κάποιος θα ήταν ξεκάθαρα αιρετικός και θα έπρεπε να καθαιρεθεί... 


Όμως με δεδομένα τα παραπάνω, αλλά και την έμμεση απαγόρευση του μυστηρίου της θείας μεταλήψεως (ίσως γίνει και ρητή και ευθεία η απαγόρευση το επόμενο διάστημα, όπως και έγινε και με την εξομολόγηση...) θα ήθελα να θέσω ένα (ρητορικό να το πω;) ερώτημα στους Ιεράρχες μας. 


Κατανοείτε ότι είστε με την πλάτη στη γωνία του ρινγκ;

Η τεράστια ευκαιρία του κ.Τσιόδρα για ομολογία Χριστού.




Ιωάννης Λίτινας

Κάποτε (τη δεκαετία του ’80) τέθηκε θέμα από βουλευτή που αναφερόταν στον τρόπο της μεταδόσεως της Θείας Ευχαριστίας και στο ότι ο τρόπος αυτός εγκυμονεί κινδύνους της υγείας του λαού.
Ο ιατρικός σύλλογος τότε ομολόγησε:

Όρθρος Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης (ψάλλεται το βράδυ της Μ. Τρίτης) - 3 ολόκληρα βίντεο (2016, 2013, 2012-Ταλιαδώρος) και ένα με ψαλτικά από τον Θ. Στανίτσα

ΟΡΘΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019) | ΑΓΙΟΣ ...
Αγαπητοί αναγνώστες, σε λίγο (στις 19:00) ξεκινά η ακολουθία του Νυμφίου 
(όρθρος Μεγάλης Τετάρτης). 

Μιας και οι περισσότεροι δεν θα πάτε σε Ιερό Ναό μπορείτε να παρακολουθήσετε τον όρθρο της Μ. Τετάρτης (γίνεται το απόγευμα της Μ. Τρίτης):

1η επιλογή: Ι. Μ. Ταξιαρχών Πηλίου 
http://www.impt.gr/radiolive.html
ΣΤΙΣ 17:00 το απόδειπνο
ΣΤΙΣ 19:00 η ακολουθία του νυμφίου

2η επιλογή: http://www.immorfou.org.cy/

3η επιλογή: ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας 


4η επιλογή: βίντεο από το youtube

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Προς τον κ. Σωτήριο Τσιόδρα ιατρόν: Οι Ιεροί Ναοί των Ορθοδόξων είναι πηγή αγιασμού ή μολυσμού;;;

  Αξιότιμε κ. Σωτήριε Τσιόδρα, οι Ιεροί Ναοί των Ορθοδόξων  και τα τελούμενα εν αυτοίς Μυστήρια και οι ακολουθίες είναι πηγή μολυσμού;; 

       Ακαταπαύστως τα τελούμενα εν τω  Ναώ 2000 χρόνια  πανθομολογουμένως είναι πηγή αγιασμού των Ορθοδόξων, γεγονός που στη γλώσσα της επιστήμης λέγεται αδιαμφισβήτητη επιστημονική απόδειξη-Αλήθεια. Εσύ τι συμβουλεύεις την Κυβέρνηση και την Σύνοδο;;;  Έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε και είστε υποχρεωμένος  να μας  πληροφορήσετε.
      Τα σκυλιά και όλα τα κατοικίδια  ζώα κ. Τσιόδρα, δικαιούνται να βγαίνουν περίπατο, οι Χριστιανοί, γιατί απαγορεύεται να πηγαίνουν εις τους Ιερούς Ναούς των;

Ο εκβιασμός της Τουρκίας στον Έβρο και το Αιγαίο και η Ελλάδα...



Δρ Θ. Μαλκίδης 
Ο εκβιασμός της Τουρκίας στον Έβρο και το Αιγαίο και η Ελλάδα.....
Ήμουν παρών την 3η Μαρτίου στις Καστανιές, στον Έβρο όταν με δεδομένη την εισβολή της Τουρκίας, ανακοινώθηκε από τους αξιωματούχους της ΕΕ ότι θα δοθεί υποστήριξη ύψους 700 εκ, ευρώ προς την Ελλάδα.

Απορία φλέγουσα νο2


Είπαμε λοιπόν, ότι οι Ιεράρχες καλούν «...όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020.


Απορία: 

Τροπάριο Κασσιανής (4 βίντεο - Πρίγγος, Στανίτσας κ.α.)

ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ (ΣΥΝΤΟΜΟ) - ΠΡΙΓΓΟΣ



Κύριε,  ν πολλας μαρτίαις περιπεσοσα Γυνή, τν σν ασθομένη Θεότητα, μυροφόρου ναλαβοσα τάξιν, δυρομένη μύρα σοι, πρ το νταφιασμο κομίζει. Ομοι! λέγουσα, τι νύξ μοι, πάρχει, οστρος κολασίας, ζοφώδης τε κα σέληνος, ρως τς μαρτίας. Δέξαι μου τς πηγς τν δακρύων,  νεφέλαις διεξάγων τς θαλάσσης τ δωρ· κάμφθητί μοι πρς τος στεναγμος τς καρδίας,  κλίνας τος ορανούς, τ φάτ σου κενώσει· καταφιλήσω τος χράντους σου πόδας, ποσμήξω τούτους δ πάλιν, τος τς κεφαλς μου βοστρύχοις, ν ν τ Παραδείσ Εα τ δειλινόν, κρότον τος σν χηθεσα, τ φόβ κρύβη. μαρτιν μου τ πλήθη κα κριμάτων σου βύσσους, τίς ξιχνιάσει ψυχοσστα Σωτήρ μου; Μή με τν σν δούλην παρίδς,  μέτρητον χων τ λεος.

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: «Την Εκκλησία όποιο χέρι θέλησε να την αγγίξει, ξεράθηκε το χέρι αυτό…»

Ο Βόλος θα τιμήσει τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ...
Πόσο επίκαιρος είναι ο Αρχιεπίσκοπος της καρδιά μας!!!
«Την Εκκλησία όποιο χέρι θέλησε να την αγγίξει, ξεράθηκε το χέρι αυτό…!!!

Ὁ προμελετημένος κορωναϊός, ὁ Ἕβρος, οἱ λαθρομετανάστες καί ἡ σχέση τους!


Μαρία, Ἐκπαιδευτικός

Συνεχίζω τούς προβληματισμούς πού ἐγείρονται μέ ἀφορμή τήν παγκόσμια πληγή τοῦ κορωναϊοῦ πού παραχωρεῖ ὁ Κύριος στήν πατρίδα μας καί σέ ὅλη τήν ἀνθρωπότητα, λόγῳ τῆς ἀποστασίας μας!
Ἤδη ἀπό τόν φετινό Φεβρουάριο ἡ Κυβέρνηση συζητοῦσε τήν δημιουργία 20 κέντρων «ἐλεγχόμενης… φιλοξενίας» 500 ἕως καί 2000 θέσεων ἡ κάθε μία, μέ σκοπό τήν διασπορά τῶν προσφύγων στο εὐρύτερο σῶμα τῆς Ἑλλάδας, προκειμένου νά ἀποσυμφορηθοῦν κάποιες συγκεκριμένες περιοχές πού μέχρι τώρα ἐπωμίζονται τό μεγαλύτερο βάρος ὑποδοχῆς τσουναμιῶν λαθρομεταναστῶν, π.χ. ἡ Λέσβος.

Οι διαφαινόμενοι σκοποί της λεγόμενης «πανδημίας» του κορωναϊού

coronavirus map

απόσπασμα από το (εκτενέστατο) κείμενο του κ. Κυριαζόπουλου που πρέπει να προβληθεί (για να μην περάσει στα ψιλά λόγω του όγκου του κειμένου)

Ερωτάται: Γιατί η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη της την έρευνα του Καθηγητή του Stanford Γιάννη Ιωαννίδη, μήπως για να εντείνει διαρκώς και περισσότερο τα δυσανάλογα προς την έρευνα αυτή και ενδεχομένως προς άλλες ιατρικές έρευνες απαγορευτικά και περιοριστικά μέτρα για τη διατήρηση του lockdown (κλεισίματος) και της απαγόρευσης ή περιορισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενόψει παγκόσμιων εξελίξεων;
- η εγκατάλειψη των πιστών από τους ποιμένες τους εξαιτίας του φόβου της μολύνσεώς τους από τον κορωναϊό και εξαιτίας της άκριτης αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής στην απαγορευμένη από το Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαγόρευση της ελευθερίας της λατρείας των πιστών, ακόμη και στη μεγαλύτερη εορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην Ανάσταση του Χριστού.
Σημειωτέον ότι, έστω και προσωρινά (μέχρι τις 20-4-2020) - και μετά από αγώνα κάποιων, πάντως όχι των Μητροπολιτών (πλην ελαχίστων) - διασφαλίστηκε η ελευθερία λατρείας των κληρικών, στους οποίους κατ’ εξαίρεση επιτράπηκε να λειτουργούν (με ψάλτη, νεωκόρο και καθαρίστρια) κεκλεισμένων των θυρών.
Αλλά οι Μητροπολίτες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αδιαφόρησαν για την ελευθερία της λατρείας των λαϊκών, δηλαδή για τη συμμετοχή τους στο υποχρεωτικό μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στη Θεία Κοινωνία.

Οἱ δύο ἐπικίνδυνοι Νόμοι τοῦ «κοροϊδοϊοῦ»-κορωναϊοῦ πού θά παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στό προσεχές καί ἀπώτερο μέλλον μας ἐθνικῶς καί παγκοσμίως!


Μαρία, Ἐκπαιδευτικός

Θά ἤθελα στήν ἀγάπη σας νά κρούσω τόν κώδωνα τοῦ κινδύνου σχετικά μέ τούς δύο πρόσφατους Νόμους πού ψηφίσθηκαν μέ ἀφορμή τήν ἐμφάνιση καί ἐξάπλωση τοῦ κορωναϊοῦ («κοροϊδοϊοῦ» ἐπιτρέψτε μου γιατί εἶναι προμελετημένος, ἀλλά δεν θά σταθῶ τώρα σέ αὐτήν τήν πτυχή τοῦ ζητήματος) ἐθνικῶς καί παγκοσμίως!
Οἱ νόμοι πού ψήφισαν οἱ νεοταξίτες πολιτικοί μας εἶναι ὁ 4619/2019 (ΦΕΚ 95 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019) γιά τήν ὑποχρεωτική καραντίνα καί κατά συνέπεια γιά τό κλείσιμο τῆς Ἐκκλησίας καί οὐσιαστικά γιά τήν στέρηση τῆς θρησκευτικῆς λατρείας καί ὁ 4675/2020 τῆς 11ης Μαρτίου 2020 γιά τόν ὑποχρεωτικό ἐμβολιασμό καί οὐσιαστικά γιά τήν στέρηση τῆς προσωπικῆς ἐπιλογῆς καί αὐτοδιάθεσης σέ προσωπικά καί εὐαίσθητα θέματα ὑγείας! Καί οἱ δύο Νόμοι ἀποτελοῦν μία ἄνευ προηγούμενου ἀντισυνταγματική καί δικτατορική στέρηση ἐλευθερίας πού θά ζήλευαν ὁ Χίτλερ καί ὁ Στάλιν!