Ετικέτες

14.4.20

Οι διαφαινόμενοι σκοποί της λεγόμενης «πανδημίας» του κορωναϊού

coronavirus map

απόσπασμα από το (εκτενέστατο) κείμενο του κ. Κυριαζόπουλου που πρέπει να προβληθεί (για να μην περάσει στα ψιλά λόγω του όγκου του κειμένου)

Ερωτάται: Γιατί η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη της την έρευνα του Καθηγητή του Stanford Γιάννη Ιωαννίδη, μήπως για να εντείνει διαρκώς και περισσότερο τα δυσανάλογα προς την έρευνα αυτή και ενδεχομένως προς άλλες ιατρικές έρευνες απαγορευτικά και περιοριστικά μέτρα για τη διατήρηση του lockdown (κλεισίματος) και της απαγόρευσης ή περιορισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενόψει παγκόσμιων εξελίξεων;
- η εγκατάλειψη των πιστών από τους ποιμένες τους εξαιτίας του φόβου της μολύνσεώς τους από τον κορωναϊό και εξαιτίας της άκριτης αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής στην απαγορευμένη από το Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαγόρευση της ελευθερίας της λατρείας των πιστών, ακόμη και στη μεγαλύτερη εορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην Ανάσταση του Χριστού.
Σημειωτέον ότι, έστω και προσωρινά (μέχρι τις 20-4-2020) - και μετά από αγώνα κάποιων, πάντως όχι των Μητροπολιτών (πλην ελαχίστων) - διασφαλίστηκε η ελευθερία λατρείας των κληρικών, στους οποίους κατ’ εξαίρεση επιτράπηκε να λειτουργούν (με ψάλτη, νεωκόρο και καθαρίστρια) κεκλεισμένων των θυρών.
Αλλά οι Μητροπολίτες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αδιαφόρησαν για την ελευθερία της λατρείας των λαϊκών, δηλαδή για τη συμμετοχή τους στο υποχρεωτικό μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στη Θεία Κοινωνία.

Έτσι οι ίδιοι Μητροπολίτες υιοθέτησαν την αιρετική αντίληψη για την Εκκλησία την οποία επέβαλε η κυβέρνηση με τον αναγκαστικό αποκλεισμό από αυτήν των λαϊκών.
Αντιθέτως, η Ορθόδοξη έννοια της Εκκλησίας του Χριστού περιλαμβάνει και τους κληρικούς και τους λαϊκούς – μοναχούς (και όχι μόνο το βοηθητικό προσωπικό του Ναού, δηλαδή ψάλτη, νεωκόρο και καθαρίστρια), όταν φανερώνεται εκάστοτε στο υποχρεωτικό μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και μάλιστα τη Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα, ανεξαρτήτως περιστάσεων, εν προκειμένω της επιδημίας του κορωναϊού, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων (ένας πιστός ανά 15 τετραγωνικά και 2 μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλο ή παραμονή των λαϊκών έξω από το Ναό για να κοινωνήσουν ή ενδεχομένως και χρήση μασκών), όπως αποδεικνύεται από την Παράδοση της Εκκλησίας.
Αλλά η Κυβέρνηση στην πραγματικότητα απαγόρευσε τη Θεία Κοινωνία, επειδή – όπως αποδεικνύεται – επικράτησε σε αυτήν η άποψη ότι δεν γίνεται μετουσίωση του ψωμιού και του κρασιού σε Σώμα και Αίμα Χριστού, κατά την Ορθόδοξη Δογματική, αν και η Κυβέρνηση ψηφίστηκε κυρίως από τα μέλη, τυπικά ή ουσιαστικά, της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα.
Και το πράττει αυτό η Κυβέρνηση επειδή τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά μέγιστο κανόνα δεν καταγγέλλουν την απαγόρευση από την Κυβέρνηση της Θείας Λειτουργίας και της Θείας Κοινωνίας για τους λαϊκούς - όπως οφείλουν να το πράξουν έναντι του Αγίου Τριαδικού Θεού - εξαιτίας της διαφαινόμενης διαπλοκής τους με την κρατική εξουσία και με βάση την εκκλησιαστική ιστορία.
Διότι η απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας και της Θείας Κοινωνίας για τους λαϊκούς, για να μη μολυνθούν από τον κορωναϊό οι κοινωνούντες και από αυτούς τα λοιπά μέλη της κοινωνίας, αποτελεί βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, το οποίο μετουσιώνει το ψωμί και το κρασί σε Σώμα και Αίμα Χριστού, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Δογματική, την Παράδοση και την πάγια πράξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Πιθανώς για να διασκεδάσουν τις σε βάρος τους εντυπώσεις του ποιμνίου από τη στάση τους αυτή, Μητροπολίτες διαφημίζουν φιλανθρωπίες τους για την καταπολέμηση του κορωναϊού, ενώ η διαφήμιση της φιλανθρωπίας απαγορεύεται από τον Χριστό στο Ευαγγέλιο.
Η αυθαίρετη, αντισυνταγματική και αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαγόρευση της συμμετοχής των λαϊκών στο υποχρεωτικό μυστήριο της Θεία Λειτουργίας και τη Θεία Κοινωνία, και μάλιστα την Κυριακή του Πάσχα, ισοδυναμεί με διωγμό της Εκκλησίας.
Διότι η Εκκλησία δεν αποτελείται μόνο από τους κληρικούς, στους οποίους η τρίτη κατά συνέχεια κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Παιδείας – Θρησκευμάτων και Υγείας επέτρεψε κατ’ εξαίρεση την τέλεση της θείας λατρείας (μέχρι τις 20-4-2020), αλλά και από τους λαϊκούς, των οποίων η υποχρεωτική συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία είναι απαραίτητη κατά την Ορθόδοξη Δογματική.
Πάντως, αυτό που έχει παρατηρηθεί εμπειρικά είναι ότι οι Μητροπολίτες αντιδρούν είτε περισσότερο είτε λιγότερο έντονα κατά της εκάστοτε κρατικής εξουσίας, όταν αυτή επιβουλεύεται την εκκλησιαστική περιουσία ή τη μισθοδοσία του κλήρου.
Αντιθέτως, στη Βουλγαρία η Κυβέρνηση, η οποία έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση δημόσιας έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 13 Μαϊου, επέτρεψε τις λειτουργίες της Κυριακής των Βαϊων και του Πάσχα με τη συμμετοχή των λαϊκών.
Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπόρισοφ δήλωσε ότι οι Επίσκοποι ενδιαφέρθηκαν για τους λαϊκούς και του είπαν ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πεσμένο ηθικό και είναι απελπισμένοι και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούσε να δώσει εντολή να κλείσουν για τους λαϊκούς οι ναοί.
Την Κυριακή του Πάσχα οι λειτουργίες θα γίνουν έξω από τους ναούς. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας σύστησε στους πιστούς να φορούν προστατευτικές μάσκες στη λειτουργία.
Ο Βούλγαρος Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι γύρω από τους ναούς θα είναι ισχυρή η παρουσία των αστυνομικών που θα αναλάβουν να διαφυλάξουν την τάξη και να εγγυηθούν ότι θα τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών στη λειτουργία. Βούλγαροι πολιτικοί συμμετέχουν στη Θεία Κοινωνία δηλώνοντας ότι δεν φοβούνται.
Ο Επίσκοπος Λόβετς Γαβριήλ δήλωσε τα εξής: «Μην φοβάστε! Όπου είναι η χάρη του Κυρίου, όλα τα μικρόβια καίγονται. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση μόλυνσης μέσω της Θείας Κοινωνίας». (ΕΔΩ)
Δεν παραδειγματίζονται οι Μητροπολίτες στην Ελλάδα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - εκτός από τους καλούς ποιμένες Μητροπολίτες της Βουλγαρίας που έπεισαν τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό να μην απαγορεύσει τις Θείες Λειτουργίες με τη συμμετοχή των λαϊκών - από τη στάση και το κήρυγμα του καλού ποιμένα Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος την Κυριακή 12-4-2020 είπε προς τους εκκλησιαζόμενους πιστούς: «Όταν ήλθε μέσα ο αστυνομικός, του είπα παιδί… διάλεξε… τί θέλεις να εφαρμόσεις: Το νόμο του κράτους ή το νόμο του Χριστού; Εμένα ο Χριστός αυτό μου λέει… Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω…Αυτόν που θέλει να κοινωνήσει Σώμα και Αίμα Χριστού, αφού πιστεύει ότι αυτό το Σώμα είναι η ίδια η ζωή… όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος ζωή που δεν έχει θάνατο, δεν έχει αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και γι’ αυτή την αρρώστια και για την επόμενη που έρχεται, είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.
Τώρα, όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε την Θεία Κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται, είναι σαν να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως να κλείνουμε τα φαρμακεία.
Άμα θέλουμε τρόποι υπάρχουν. Όπως βρήκαν τρόπους στην Ορθόδοξη Γεωργία. Και οι κανόνες υγιεινής να τηρούνται, αλλά και το Σώμα και το Αίμα που νικά τον θάνατο και την αρρώστια να προσφέρεται στους πιστούς.
Είναι τα δικαιώματα των πιστών. Όπως έχουν δικαιώματα οι άθεοι, έχουν δικαιώματα και οι πιστοί. Και αισθάνομαι ότι σήμερα τα δικαιώματα των πιστών καταπατούνται». (ΕΔΩ)

Ο καλός ποιμένας Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος ομιλεί σαφώς, αν και εκλεπτυσμένα, για διωγμό της Εκκλησίας, δηλαδή του Σώματος του Χριστού που είναι και οι κληρικοί και οι μοναχοί και οι λαϊκοί, από την κρατική εξουσία και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Διότι το Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαγορεύουν την πλήρη απαγόρευση της λατρείας, ακόμη και την προσωρινή (αν και αόριστα παρατεινόμενη με συνεχόμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις), και υπό καθεστώς δημόσιας έκτακτης ανάγκης για λόγους προληπτικής προστασίας της δημόσιας υγείας (άρθρο 4 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα), ενώ το εν λόγω δίκαιο ανώτερης τυπικής ισχύος επιτρέπει μόνον τους νόμιμους – κατά το Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων – περιορισμούς στην ελευθερία της λατρείας, δηλαδή την πρόβλεψη περιοριστικών υγειονομικών μέτρων κατά την άσκηση της ελευθερίας της λατρείας από τους πιστούς.
Το ερώτημα είναι το εξής: Μήπως οι Μητροπολίτες στην Ελλάδα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική του διωγμού των πιστών - αφού δεν τους επιτρέπεται αυθαίρετα, αντισυνταγματικά και αντίθετα προς το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων η συμμετοχή τους στο υποχρεωτικό μυστήριο της Θείας Λειτουργίας και στη Θεία Κοινωνία, η οποία είναι απαραίτητη κατά την Ορθόδοξη Δογματική - με πρόσχημα την προληπτική προστασία της δημόσιας υγείας, με την από 1-4-2020 απόφαση της Διαρκούς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις δημόσιες δηλώσεις Προκαθημένων και Μητροπολιτών για τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής του «Μένουμε σπίτι» και δεν πηγαίνουμε στους Ναούς τη Μεγάλη Εβδομάδα και μάλιστα την Κυριακή της Αναστάσεως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.