Ετικέτες

13.8.21

Οι επόμενες μέρες από τις πυρκαγιές – Τραγικός ο απολογισμός

Με τα περισσότερα μέτωπα να έχουν περιοριστεί και τους πυροσβέστες από τα άλλα κράτη να αναχωρούν για τη χώρα τους η Ελλάδα κοιτάει την επόμενη μέρα στις καμένες εκτάσεις. Στις πρώτες εκτιμήσεις ο απολογισμός είναι τραγικός.

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (ΕFFIS) αναφέρει ότι περισσότερα από 1 Εκατομμύριο στρέμματα γης κάηκαν από τις αρχές Αυγούστου στη χώρα, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο τουλάχιστον 1.008.740 στρέμματα κάηκαν όταν τα τελευταία χρόνια (2008-2020) κατά μέσο όρο καιγόντουσαν περίπου 27.500 στρέμματα. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μαρκ Πάρινγκτον, επιστήμονας από την Copernicus, για την κλιματική αλλαγή σημειώνει ότι «Οι πυρκαγιές που μαίνονται αυτή τη στιγμή είναι πολύ καταστροφικές και έχουν πολύ ασυνήθιστο επίπεδο έντασης».

«Τα δεδομένα μας δείχνουν πως είχαμε να δούμε τόσο έντονες πυρκαγιές από τον Αύγουστο 2007», πρόσθεσε ο Μαρκ Πάρινγκτον. Η Εύβοια είναι η περιοχή που έχει πληγεί βαρύτερα στην καταστροφή αυτή, καθώς εκεί βρίσκονται πάνω από τις μισές από τις καμένες εκτάσεις.

ΡΟΥΦΗΞΤΕ ΤΗΝ δήλωση της Παγώνη για eμβολιασμένους και ανeμβολίαστους

Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ - ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΝΤΙΚΑ - ΝΕΑ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΩΡΑ !!!




-Των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στον Στρατό, στην Αστυνομία, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο Λιμενικό Σώμα, και ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΟΥ σε όλη τη χώρα

-Των ελεύθερων επαγγελματιών

-Των εργοδοτών

-Των φοιτητών

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΣΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
(τουλάχιστον, εδώ δεν θα πληρώσετε τίποτα. Ακόμη και τα έξοδα, εμάς επιβαρύνουν…)

——————

ΝΕΑ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ.
ΠΡΙΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ,
ΔΕΙΤΕ Ο Λ Ο Ι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !!

Περί μεταλλάξεων... Απλά και κατανοητά...



Σχόλιο: Το παρακάτω απόσπασμα είναι από το κείμενο της εξώδικης καταγγελίας που κατατέθηκε προς τον Πρωθυπουργό και άλλους από τον δικηγόρο κ. Αντωνιάδη και τον κ. Ποντίκα. Αξίζει να διαβάσουμε το εξώδικο, καθώς περιέχει πάρα πολλές κρίσιμες πληροφορίες και επιστημονικά δεδομένα. Η αλήθεια είναι ότι περιέχονται (αναγκαστικά) εξειδικευμένοι επιστημονικοί όροι που αφορούν την ιατρική, τη βιολογία και τη γενετική, αλλά άσχετα με το επίπεδο κατανόησης των όρων υπάρχουν αποσπάσματα του κειμένου που μπορούν να γίνουν κατανοητά και στο απλό κοινό. Πρέπει να το διαβάσουμε, για να κατανοήσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό το βάθος του προβλήματος. Θα πάρει αρκετή ώρα, αλλά οφείλουμε να το πράξουμε. Αν αδιαφορήσουμε, εμείς θα το πληρώσουμε. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα ως ενδεικτικό παράδειγμα:


Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 12.000 μεταλλάξεις. Ο αριθμός αυτός είναι μικρός, και αυτό συμβαίνει επειδή ο συγκεκριμένος κορωνοϊός έχει σύστημα επιδιόρθωσης των λαθών κατά τον πολλαπλασιασμό του, και ως εκ τούτου δημιουργεί λιγότερες μεταλλάξεις από τον ιό της γρίπης. Έτσι, η μεταλλαξιγένεση είναι μια φυσιολογική εξελικτική διαδικασία για όλους τους ιούς, η οποία, τις περισσότερες φορές, καθώς ο ιός περνά προς την ενδημικότητα, είναι επιβλαβείς, όχι για τον ξενιστή που είναι ο άνθρωπος, αλλά για τον ίδιο τον ιό.

 

Κάποιες λοιπόν μεταλλάξεις χαρακτηρίζονται ως ουδέτερες, δηλαδή δεν έχουν αποτελέσματα στον τρόπο που γίνεται η κωδικοποίηση των πρωτεϊνών, ενώ τελικά ελάχιστες είναι επωφελείς για τον ιό, και μάλιστα, αν όχι όλες, οι περισσότερες από αυτές αυξάνουν απλά και μόνο την μολυσματικότητα του ιού, με δυο λόγια δημιουργεί περισσότερα κρούσματα, αλλά όχι την θνησιμότητα, η οποία μάλιστα εξελικτικά μπορεί και να μειώνεται.

 

       Αντιθέτως, οι μεταλλάξεις σε ένα ιό αυξάνονται στατιστικά, όταν αυτός δεχτεί μια έντονη πίεσηΓια παράδειγμα, ένα ατελές σύστημα εξόντωσης του (π.χ. ένα μη αυστηρά ειδικό εμβόλιο, το οποίο έχει χαμηλή διεισδυτικότητα), μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μεταλλάξεων !!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ - ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΝΤΙΚΑ - ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΞΩΔΙΚΟΥ




Παραθέτουμε το κείμενο του εξωδίκου που θα επιδοθεί.

Θα ακολουθήσει η τελική φόρμα συμμετοχής.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα κόστος.

Την «πιάτσα» δεν την χαλάσουμε απλώς, θα την εξαφανίσουμε.

————————

Την 5.8.2021 σας επιδόθηκε η κάτωθι εξώδικη αναφορά/καταγγελία/πρόσκληση/δήλωση: