Ετικέτες

15.10.15

Αγρυπνία την Δευτέρα 19/10 προς Τρίτη 20/10 στην Ιερά Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας


Καλούμε όλους τους αδελφούς εν Χριστώ να μετάσχουν στην αγρυπνία που θα γίνει στην Ιερά Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας την Δευτέρα 19/10 (προς Τρίτη 20/10) επί τη εορτή του Οσίου Γερασίμου του Νέου ασκητού εν τη νήσω της Κεφαλληνίας. Η έναρξη της αγρυπνίας θα είναι την Δευτέρα 19/10 στις 20:30 και το πέρας την Τρίτη 20/10 στις 00:30 περίπου.

Η θρυλική μανούβρα "κόμπρα" των SUKHOI

Ω φίλη, ιδού τα αριστοπολεμικά σου όργανα, 
πληρούσι τους αιθέρας μελωδίας. 
Οι πολεμισταί και οι ήρωες σου ψάλλουσι τα νικητήρια, προσκαλούντες σε αναμορφώσαι τον πλανήτην. 
Αγίου Αγαθαγγέλου 1276 μ.Χ.

O μοναχός Ιάκωβος, το πονηρό δαιμόνιο και η Παναγία του Κύκκου.


Ο μοναχός Ιάκωβος είχε μέσα του για αρκετά χρόνια πονηρό δαιμόνιο. Για να βρει τη θεραπεία του, ήρθε στην Κύπρο με σκοπό να προσπέσει στην Αγία Εικόνα και να την προσκυνήσει...

Με θερμή πίστη ανέβηκε σε ένα ζώο και ξεκίνησε για το ιερό μοναστήρι μαζί με άλλους χριστιανούς.

Να γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα…

 
*Μια αληθινή και πολύ συγκινητική ιστορία...


σχόλιο Γ.Θ : Κρατήστε το στην καρδιά σας και μην το ξεχάσετε ποτέ.

σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Να προσθέσω ότι η ιστορία που θα διαβάσετε είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συνειδητοποιήσουμε την σημασία του τελευταίου στίχου της  ευχής του Αγίου Εφραίμ, που έχει την τιμητική της την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής (κλικ εδώ).  

"Ναί, Κύριε Βασιλεῦ, δώρησαί μοι τοῦ ὁράν τά ἐμά πταίσματα, καί μή κατακρίνειν τόν ἀδελφόν μου, ὅτι εὐλογητός εἶ εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων."

Η άγνωστη «καλόγρια»

Πέρασαν τέσσερα χρόνια. Ο συμμοριτοπόλεμος μαίνεται τώρα στην ελληνική ύπαιθρο. Οι κάτοικοι της Ευρυτανίας και ορεινής Ναυπακτίας εγκαταλείπουν τα χωριά τους και προσφυγεύουν για ασφάλεια σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Μαζί τους προσφυγεύει και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.