Ετικέτες

18.4.19

Καλό Παράδεισο Ηλία μας!

Ο 39χρονος αστυνομικός Ηλίας Καλαϊτζής, πατέρας 4 παιδιών, έμπειρος πεζοπόρος και αθλητής βουνού, σκοτώθηκε στην Τύμφη, όταν εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης ένα κομμάτι πάγου υποχώρησε κάτω από τα πόδια του ...

«Δεῦτε πρός με…» Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας

Αποτέλεσμα εικόνας για «Δεῦτε πρός με…» Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας

Με αυτήν την ταινία μικρού μήκους η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία έλαβε μέρος και διακρίθηκε στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Cinema στον οποίο υποβλήθηκαν συνολικά 287 ταινίες μικρού μήκους. Στην εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2017 στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, απονεμήθηκε στην Σχολή το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο του διαγωνισμού.

Η σιωπή των Αγγέλων ΕΤ1


Η περιδιάβαση ενός Γάλλου, του Jean-Francois Colosimo, στους τόπους όπου η ψαλτική τέχνη αναπέμπεται κατά τους τρόπους των ανατολικών χριστιανικών Εκκλησιών. Με αφίξεις στην Ελλάδα, στη Συρία, στο Λίβανο, στην Αίγυπτο, στη Ρωσία – και πλαισιωμένη από μιαν ιδιαίτερα πυκνή αφήγηση, που αποδεικνύει ότι (ξέρει να) αναγνωρίζει τη σημασία ετούτων των ήχων.

Απομυθοποιώντας το νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιo

Η κατάθεση στη Γερουσία των ΗΠΑ νομοσχεδίου που αναβαθμίζει την Ελλάδα και την Κύπρο στις στρατηγικές προτεραιότητες της υπερδύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται πανάκεια επίλυσης όλων των προβλημάτων και, ειδικά, της επιθετικότητας της Τουρκίας. Η αποτύπωση των πραγματικών διαστάσεων της πρωτοβουλίας του δημοκρατικού γερουσιαστή Ρ. Μενέντεζ και του ρεπουμπλικάνου Μ. Ρούμπιο είναι χρήσιμο να γίνει, λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα στοιχεία: