Ετικέτες

19.2.17

Νηστειοδρόμιο της Τυρινής εβδομάδος (20/2-26/2)


Σήμερα, Κυριακή της Απόκρεω καταλύουμε τα πάντα. Από αύριο, όμως, ξεκινά η τελευταία πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή και τρίτη εβδομάδα του Τριωδίου (20/2-26/2/17). Πρόκειται για την εβδομάδα Τυροφάγου ή Τυρινής, οπότε όλες τις ημέρες γίνεται κατάλυση σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, του αυγού, των ψαριών και φυσικά του ελαιολάδουαπαγορεύεται όμως η κρεοφαγία.

Κυριακή 19/2: Κατάλυση εις πάντα
Δευτέρα 20/2 - Κυριακή 26/2: Κατάλυση εις πάντα πλην κρέατος

ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς και Οικουμενισμός

Διαπρύσιος κήρυκας της οικουμενικότητας   
της «θεανθρώπινης» Ορθοδοξίας
Άσπονδος εχθρός του «ουμανιστικού, ανθρωποπαγούς και ανθρωπολατρικού οικουμενισμού»

[Η κάτωθι θεολογική γνωμοδότηση του Οσίου και θεοφόρου Πατρός Ιουστίνου (Πόποβιτς) προκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Σερβίας για το αν μπορεί να συμμετάσχει η Ορθόδοξη Εκκλησία σε «οικουμενικές ακολουθίες» που διοργάνωναν η ρωμαιοκαθολικοί της Γιουγκοσλαβίας στα πλαίσια της «εβδομάδος εν τη ενότητι». Έχει δημοσιευθεί με εισαγωγικό σημείωμα του τότε ιερομονάχου Ειρηναίου Μπούλοβιτς στο περιοδικό Κοινωνία τα 18 (1975), σ. 95- 101, σε μετάφραση από τα σερβικά της Μαρίνας Σκλήρη.
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος]

*****
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ»
ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η αλλοίωση της ανθρώπινης συνείδησης από την νεοταξική υποκουλτούρα


Είναι συγκλονιστικό το πόσο έχει αλλοιωθεί η συνείδηση του ανθρώπου σε παγκόσμια κλίμακα και έχει αποδεχθεί την Παγκοσμιοποίηση ως μία ιδανική πραγματικότητα ίσως και πανάκεια για τα σύγχρονα προβλήματα. Δείτε το σύντομο βίντεο από συνεντεύξεις ανθρώπων διαφορετικών φιλών και εθνικοτήτων για να καταλάβετε πόσο καλά ενορχηστρωμένη είναι η προπαγάνδα της Νέα Τάξης μέσω των συστημικών ΜΜΕ το οποία έχουν καταφέρει να ομογενοποιήσουν το μυαλό και τις αντιλήψεις των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα.

Θαύμα : Η Παναγία βγήκε μόνη Της μέσα από τις φλόγες

Δια στόματος της ηγουμένης της μονής Βαρνάκοβας Ναυπακτίας ομολογείται το θαύμα που συντελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017, όταν το ιστορικό μοναστήρι τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι Πολιτικοί απατεώνες της ΑριστεροΔεξιάς μαγαρίζουν το Τάμα του Έθνους και η διοικούσα Εκκλησία άφαντη (Βίντεο)

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Το τάμα γίνεται στην καταιγίδα και ξεχνιέται στην ηρεμία, είπε κάποτε ένας Άγγλος στοχαστής.

ΙΣΤΟΡΙΑ Μ. ΑΣΙΑΣ



Αποτέλεσμα εικόνας για μικρα ασια

H M. Ασία από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών και κυρίως σημείο συνάντησης μεταναστευτικών φυλών που μετακινούνταν από την ανατολή προς τη δύση ή και αντίστροφα ενίοτε.