Ετικέτες

12.10.16

Εύχεστε για την δική μας Ελένη!

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Πλούσια η σημερινή ημέρα... αλλά δεν πρέπει να χαλαρώνουμε όταν μαθαίνουμε ότι ένας συνάνθρωπός μας μάς έχει ανάγκη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν δικό μας άνθρωπο, για την δική μας Ελένη. Η αδερφή μας εν Χριστώ θα κάνει μια χειρουργική επέμβαση σε λίγες μέρες, οπότε ας την έχουμε στην προσευχή μας και στο κομποσκοίνι μας, όλα να πάνε κατ' ευχήν.

Εύχεστε η κάθε εγκυμοσύνη να εξελιχθεί ομαλά.

Αποτέλεσμα εικόνας για εγκυμοσύνη

Τρία δικά μας νεαρά ζευγάρια περιμένουν το καθένα το μωράκι τους. Για το ένα ζευγάρι είναι το πρώτο τους παιδάκι και το περιμένουν με αγωνία. Για το άλλο είναι το τρίτο τους παιδάκι. Ας προσευχηθούμε για τα αδέρφια μας, η κάθε εγκυμοσύνη να εξελιχθεί καλά και οι γονείς να οπλιστούν με υπομονή και αντοχή, ώστε να αναλάβουν αυτό το σπουδαίο και θεάρεστο έργο της διαπαιδαγώγησης νέων μελών της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. 

Ας ευχηθούμε, τέλος, και άλλοι να μιμηθούν τα αδέρφια μας και να φέρουν στον κόσμο νέες ζωές, σε μια Ελλάδα που συνεχίζει να σβήνει μιας και τα περισσότερα νέα ζευγάρια δεν προχωρούν στην τεκνοποίηση ή αν το κάνουν μένουν στο ένα παιδί...

Τα ονόματα είναι:

Ζωή και Γεώργιος (ενημέρωση)

Μαρίνα και Νικόλαος

Θεανώ και Μανώλης

Έκτακτο: Η Αθανασία μας χρειάζεται!

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Η μητέρα ενός πολύ καλού φίλου και αδερφού, η Αθανασία, υπέστη σήμερα εγκεφαλικό επεισόδιο και τα πράγματα είναι δύσκολα. Ας βάλουμε την αδερφή μας στο κομποσκοίνι μας και ας προσευχηθούμε ο Κύριος να της δώσει αυτό που είναι συμφέρον για την ψυχή της. 

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε την δούλη σου Αθανασία


Υπέρ αναπαύσεως του Ανδρέα


Σήμερα μάθαμε ότι ο αδερφός μας εν Χριστώ Ανδρέας, ο οποίος είχε μεγάλη όρεξη για προσφορά, κοιμήθηκε αιφνιδίως. Ας προσευχηθούμε ο Κύριος να τον αναπαύσει και να λάβει υπ' όψιν την τόσο καλή διάθεσή του. Όσο και να μας στενοχωρεί εμάς τους αδύναμους μια τέτοια "ακατανόητη" και "απροσδόκητη" εξέλιξη, θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον Κύριο μας που ξέρει καλύτερα από εμάς, γιατί κάλεσε τόσο νωρίς τον αδερφό. Ας μας θυμίζει, επίσης, ότι όλοι μας είμαστε περαστικοί από αυτόν τον κόσμο με τελικό προορισμό την Αιώνια Ζωή. Γι' αυτό ας επαγρυπνούμε κι ας είμαστε πάντα προετοιμασμένοι, δηλαδή να συμμετέχουμε ενεργά στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και να ζούμε ορθόδοξα έχοντας αγάπη για τον Θεό και για όλους τους ανθρώπους, να είμαστε ταπεινοί και να μετανοούμε για τα ανομήματά μας. 

Ας προσευχηθούμε και για τους δικούς του, που σίγουρα έχουν υποστεί σοκ, ο Κύριος να τους ενδυναμώσει, ώστε να αντεπεξέλθουν στην απρόσμενη απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Όποιος μπορεί ας διαβάσει το ψαλτήρι, ας ανάψει ένα κεράκι ή ας δώσει το όνομά του Ανδρέα στην ενορία του.

Καλή ανάσταση Ανδρέα!

Πως να υπομένουμε τους πειρασμούς

Αποτέλεσμα εικόνας για Πως να υπομένουμε τους πειρασμούς

Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος

Όσοι είναι φίλοι του Θεού, όσοι έχουν κλείσει μέσα τους τον Κύριο σαν ένα πολύτιμο θησαυρό, δέχονται με πολλή χαρά τις βρισιές και τις ατιμίες, και αγαπούν με καθαρή καρδιά, σαν ευεργέτες, αυτούς που τους αδικούν.

Τι είναι το αυτεξούσιο που υπάρχει μέσα μας, και τί έχει απομείνει στον άνθρωπο από το αυτεξούσιο

Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος – Εορτάζει στις 12 Οκτωβρίου
Η νηστεία, η αγρυπνία και τα παρόμοια είναι πάνω από τη φύση. Ακούσια τρώγω και πίνω, εφόσον πεινώ και διψώ. Ακούσια κενώνω τα περιττώματα της τροφής και της πόσης μου, διότι διογκώνομαι, και η φύση μου τα αποβάλλει. Ακούσια κοιμάμαι, διότι εκ φύσεως νυστάζω, και περπατώ και κάθομαι και ξαπλώνω, διότι κοπιάζω εκ φύσεως. Ακούσια είμαι ξύπνιος, και αυτό είναι φυσικό. Ακούσια ντύνομαι και γυμνώνομαι, είτε κάνει κρύο ή ζέστη, και κανείς δεν μπορεί καθόλου να υποφέρει με κανέναν τρόπο έστω και ελάχιστο σ’ αυτές τις καταστάσεις, παρά μόνο με βία και σε ανάγκη πολλή, ακούσια μεν τις περισσότερες φορές, εκούσια δε σπανίως και για ελάχιστο χρόνο. Οι άγιοι άλλοτε μεν εκούσια βιάζοντας τη φύση, άλλοτε δε με θεία δύναμη διήνυσαν τον αγώνα της νηστείας και της αγρυπνίας και του ψύχους και του καύσωνα, και του μεγάλου κόπου.

Κάψτε Ανθέλληνες! Γκρεμίστε! Χαλάστε!

Αποτέλεσμα εικόνας για κάψτε ανθέλληνες
Νίκος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α)

Απίστευτο ! Έχουμε μείνει όλοι εμβρόντητοι! Πρωτόγνωρα όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας! Μια απέραντη πυρκαγιά έχει ανάψει και κατακαίει πέρα ως πέρα όλες τις δομές της χώρας, εθνικές, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πνευματικές. Ένα τσούρμο από ανθέλληνες πυρπολεί τα πάντα!

-Πάτερ Αυξέντιε, πως πέρασε η ψυχή σου τα τελώνια; Δεν σε ενόχλησαν;

Αποτέλεσμα εικόνας για γερων αυξεντιος γρηγοριατης



Γέρων Αὐξέντιος Γρηγοριάτης (1892 – 1981): O ἀσκητής τοῦ κοινοβίου, ὁ ἀετός τῆς θείας ἀγάπης, ὁ θεωρός τοῦ ἀκτίστου Φωτός, ὁ περιφρονητής τῶν γηῒνων καί ἐραστής τῶν οὐρανίων… 

ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗ

Ποιητής Κληρικός με δέκα παιδιά!

Από τον Κώστα Παππά | Δημοκρατία
trikaliotits


Με βάση επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες είναι μία από τις πιο... γερασμένες χώρες της Ε .Ε. και οι προβλέψεις για το μέλλον φαίνονται δυσοίωνες, αν συνυπολογίσουμε και την κρίση που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

«Γι’αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει»!

Αποτέλεσμα εικόνας για ελλαδα σημεια καιρων




*Είναι όλοι αυτοί που κρατάνε ακόμα τις αξίες και τα ιδανικά της θρησκείας μας και της ρωμιοσύνης…
Βελισσάριος Γ. Γκεζερλής, Ιεροψάλτης – Δρ. Πληροφορικής