Ετικέτες

30.7.21

Το φωνάζει όλη η Ελλάδα! Δεν το καταλάβατε; Μητσοτάκης και Μαγιορκίνης…

Μόρφου Νεόφυτος: ΦΕΥΓΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣΣχόλιο: Μιλάει εκτός άλλων για την Τουρκία, αλλά και για το ψαλτήρι και γενικά την πνευματική εργασία.

Για το Χάραγμα / Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Θα παραμιλάτε! "Μετρό-Μοναστηράκι με 35 λεπτά καθυστέρηση"


Σχόλιο: Μένουμε ασφαλείς... Στο μετρό δεν κολλάει, μόνο στις εκκλησίες... 

Ο ΒΟΒΟΛΗΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ... ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ;👨‍🔬

Προφύλαξη στόν θεῖο ἔρωτα;

Ακίδα και εμφύτευση... πού πάει το μυαλό μας;Οι λέξεις ἄκανθαν και  ἐμφυτεύων τράβηξαν την προσοχή μου, το έψαξα λίγο λέξη-λέξη και προσπάθησα να καταλάβω το νόημα του τροπαρίου. Δεν μπορούσα να αντισταθώ σε ένα σύντομο σχόλιο...

Από τον σημερινό όρθρο:

ΩΔΗ Θ΄ ΚΑΝΟΝΩΝ 

Κανὼν Σταυρώσιμος 

1ο τροπάριο (αμέσως μετά μετά τον ειρμό: Ἅπας γηγενής... - ακούστε τον ειρμό εδώ - το τροπάριο ψάλλεται ομοίως

Ἵστασο κριτός, ὁ κρίναι τὰ σύμπαντα, μέλλων φιλάνθρωπε, στέφος ἀνεδήσω δέ, ἐθελουσίως, Σῶτερ ἀκάνθινον, παρακοῆς τὴν ἄκανθανΧριστὲ προθέλυμνον, ὑπεκτίλλων, πάσιν ἐμφυτεύων τε, τὴν τῆς σῆς εὐσπλαγχνίας ἐπίγνωσιν.

Σύντομο σχόλιο: Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός λοιπόν, που στο μέλλον θα κρίνει τον κόσμο, εθελοντικά ως φιλάνθρωπος στάθηκε ως εκλεκτός (πάνω στον σταυρό) φορώντας ακάνθινο στεφάνι, για να ξεριζώσει εκ θεμελίων την ακίδα της παρακοής και να εμφυτεύσει σε όλους μας την επίγνωση της ευσπλαχνίας του. 

Κι εμείς τί κάνουμε; Συνεχίζουμε την παρακοή, συνεχίζουμε να είμαστε προσκολλημένοι στα πάθη μας, στην καλοπέραση μας και δεν διστάζουμε να δεχτούμε προκειμένου να αποκτήσουμε την "ελευθερία" μας να μας εμφυτεύσουν και άλλες ακίδες...

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΑΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΦΩΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ / Δημήτρη Νατσιού*

 

«Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης», Ι. Καποδίστριας

27 Σεπτεμβρίου 1831, ημέρα Κυριακή, ώρα 6.35 το πρωί. Εξω από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, πέφτει νεκρός, από χέρια ελληνικά, ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Συνήθιζε ο Κυβερνήτης να λειτουργιέται νωρίς, «όρθρου βαθέος», από την «πρώτη καμπάνα», όπως λέει ο λαός. Ο θάνατό του θεωρήθηκε «συμφορά διά την Ελλάδα».

Ανοίξτε τα μάτια σας! Το ξεφούρνισαν και καμαρώνουν! Τώρα θα καταλάβουν όλοι τι θα έρθει!

Νομικά θα κινηθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην Άρτα «Είμαστε ελεύθεροι και όχι υποταγμένοι»

Γέροντας Παρθένιος Αγιοπαυλίτης - Επέμβαση Παναγίας