Ετικέτες

26.10.17

Τις Θεός Μέγας


Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το ιστορικό της επανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου (1978-80)

Η ΛΑΡΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΠΤΗ 
ΤΟΥ ΑΒΒΑΕΙΟΥ ΤΟΥ SAN LORENZO IN CAMPO (1978)

~ Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το ιστορικό της επανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου από την κρύπτη του Αββαείου του San Lorenzo in Campo (Ιταλία) στην πόλη του την Θεσσαλονίκη.

Αφήστε τα αντικαταθλιπτικά! Το Λιβάνι έχει αποδεδειγμένα αντικαταθλιπτικές ιδιότητες χωρίς καμία παρενέργεια


Όλοι μας αγχωνόμαστε λιγάκι στην καθημερινότητά μας, ωστόσο αυτό που μετράει είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το άγχος,διότι το άγχος έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας σε βάθος χρόνου.

Τι εννοούσε ο Άγιος Πορφύριος όταν έλεγε πως «μέσα μας κουβαλάμε τους αιώνες»

Σχετική εικόνα
Σαν μεγαλώνουμε με θαυμαστή αγωνία ανακαλύπτουμε ότι φόβοι, ενοχές, άγχος και μια βαθιά ντροπή για τον εαυτό μας, δεν μας ανήκουν απόλυτα.
Πως τα αποκτήσαμε άραγε;
Από που έρχονται και τι ζητάνε από εμάς;

Υπομονή: Δεν έχει νόημα χωρίς αγάπη

 π.Θεμιστοκλής Μουρτζανός 
Καθετί που χτίζεται θέλει κόπο και υπομονή: οι ανθρώπινες σχέσεις, η είσοδος στο Πανεπιστήμιο, το πτυχίο, η οικογένεια. Στους καιρούς μας και οι δύο αυτές αρετές συνδέονται με την απουσία ευχαρίστησης.

Για την ψευτο-θεατρική παράσταση ''Η ώρα του Διαβόλου''

Αποτέλεσμα εικόνας για Ἡ ὥρα τοῦ διαβόλου


Ἐπειδή γίνεται μεγάλος θόρυβος μέ τήν θεατρική παράσταση πού παίζεται στήν Θεσσαλονίκη «Ἡ ὥρα τοῦ διαβόλου» τοῦ Πορτογάλου ποιητή καί συγγραφέα Φερνάντο Πεσσόα (Fernando Antonio Nogueira de Seadro Pessoa), ὁ ὁποῖος γεννήθηκε τό 1888 καί πέθανε τό 1935 διαλυμένος ἀπό τόν ἀλκοολισμό σέ ἡλικία 47 ἐτῶν, ἀναφέρομε ὅτι ὑπῆρξε ἐνθουσιώδης μέ τόν ἐσωτερισμό, τόν ἀποκρυφισμό, τόν ἑρμητισμό, τήν ἀριθμολογία καί τήν ἀλχημεία.

Ἡ ἀπάντηση σ' ὅλα τα ἀρρωστημένα νεοεποχίτικα περὶ «ἒμφυλων ταυτοτήτων» ἀπὸ τὸν Ἅγιο Παΐσιο


πό τό βιβλίο το Γέροντος Παϊσίου γιορείτου Λόγοι Δ´, Οκογενειακή Ζωή, κδ. ερο συχαστηρίου «Εαγγελιστής ωάννης Θεολόγος» Σουρωτή Θεσσαλονίκης 2003, σσ. 79-80.

Ο Άγιος Δημήτριος και το θαύμα που έμεινε στην ιστορία!


Στην ανάρτηση αυτή θα αναφερθούμε στο θαύμα της μυρόβλησης του Αγίου Δημητρίου, εντός του Ιερού Ναού του στη Θεσσαλονίκη, κατά το έτος 1987, όπως την διηγείται ο τότε διάκονος του Ναού και σημερινός Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Σαράντα Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, π. Χρήστος Κότιος.