Ετικέτες

10.7.21

Όσιος Σωφρόνιος του Έσσεξ


11 Ιουλίου


Ο Όσιος Σωφρόνιος (κατά κόσμον Σεργκέι Σεμιόνοβιτς Σάχαρωφ, ρωσικά: Сергей Семёнович Сахаров‎; 22 Σεπτεμβρίου 1896 μ.Χ. – 11 Ιουλίου 1993 μ.Χ.) ήταν Ρώσος Ορθόδοξος Ιερομόναχος που ξεκίνησε τη μοναχική του ζωή στο Άγιο Όρος, στη Ρωσική Μονή του Αγίου Παντελεήμονος και θεωρείται από την ορθόδοξη παράδοση ως ένας από τους χαρισματικότερους μοναχούς του 20ου αιώνα.

Αγία Ισαπόστολος Όλγα

11 Ιουλίου


Ανάμνηση Θαύματος Αγίας Ευφημίας


11 Ιουλίου
Κατά την ήμερα αυτή, γίνεται ανάμνηση του θαύματος που έγινε από την αγία Ευφημία, όταν, κατά την εποχή του Μαρκιανού και της Πουλχερίας, συντάχθηκαν δύο τόμοι που περιείχαν τον όρο της Συνόδου, που έγινε στη Χαλκηδόνα (451 μ.Χ.) και ήταν ένας των ορθοδόξων και ένας των Μονοφυσιτών. Για να πάψει λοιπόν η έριδα μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να τεθούν και οι δύο τόμοι μέσα στη λάρνακα της αγίας Ευφημίας, για να φανεί ποιόν από τους δύο θα δεχτεί η Αγία. Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας, βρέθηκε ο μεν των αιρετικών τόμος στα πόδια της Αγίας πεταμένος, ο δε των ορθοδόξων στο στήθος της.

Άγιος Πορφύριος: "Υπακοή κάνουμε μόνο στους Αγίους" | Ομιλία γέροντος Γεωργίου Αλευρά

Κυριακή Γ´ Ματθαίου: ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

      Κυριακή Γ´ Ματθαίου


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, τροπάρια και αναγνώσματα της θείας λειτουργίας, μουσικά, ηχητικά, το τυπικό κ.α. για την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021:

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής [Β΄ Κορ. ς΄ 1-10]

  Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

Β΄ Κορ. ς΄ 1-10

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Γ΄ Ματθαίου

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ευαγγελιο


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ϛ´ 22 - 33