Ετικέτες

11.12.17

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: "Διαταραχές Ταυτότητας Φύλου: Νεώτερα δεδομένα ως προς τη διάγνωση και την αντιμετώπιση"

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαταραχές Ταυτότητας Φύλου: Νεώτερα δεδομένα ως προς τη διάγνωση και την αντιμετώπιση

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 13:00-14:30, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ενώσεως Επιστημονικού Προσωπικού του Νοσοκομείου «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» (Ε.Ε.Π.Ν.Ε.) θα πραγματοποιηθεί ομιλία της κ. Καλλιόπης Προκοπάκη, Παιδοψυχιάτρου και Διευθύντριας Τμήματος Παιδιών και Εφήβων στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου και στο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με θέμα: "Διαταραχές Ταυτότητας Φύλου: Νεώτερα δεδομένα ως προς τη διάγνωση και την αντιμετώπιση". Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο ΑΧΕΠΑ, στην οδό Υψηλάντου 45-47, 106 76 Αθήνα ("Δώμα" Ευαγγελισμού - 11ος όροφος). Είναι σημαντική η παρουσία όσων επιθυμούν να έχουν, για θέματα που αφορούν το επίκαιρο ζήτημα της ταυτότητας φύλου, μια υπεύθυνη επιστημονική ενημέρωση και όχι αυτήν που πρόχειρα διαδίδεται από τα ΜΜΕ και τις διάφορες ενώσεις που προωθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ε.Ε.Ν.Π.Ε. στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.evaggelismos-hosp.gr/index.php/triti-2017-2018

Δημήτριος και Δήμητρα: υπέρ υγείας και φωτισμού

Σχετική εικόνα

Ο Δημήτριος έχει κάνει επέμβαση καρδιάς πριν από δύο χρόνια και είναι ταλαιπωρημένος. Τις τελευταίες ημέρες αισθάνεται δυσκολία στην αναπνοή που μπορεί να σχετίζεται και με πολλές ιώσεις του αναπνευστικού που κυκλοφορούν τελευταία. Ας ευχηθούμε ο Θεός να τον φωτίσει και να μην συνεχίσει να υποτιμά τα συμπτώματα, να πάει στον γιατρό και να ακολουθήσει τις οδηγίες του, ώστε να μην παρουσιάσει επιπλοκή που δυνητικά θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Παρόμοια κατάσταση και με την Δήμητρα (που είναι ήδη στην συγκεντρωτική κατάσταση προσευχής). Ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από βήχα και δεν λέει να περάσει. Αν δεν αντιμετωπιστεί σύντομα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας της. Οι γιατροί τα έχουν βρει σκούρα μαζί της με την έννοια ότι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με τα πολλά και συνδυαστικά προβλήματα υγείας της και την συνεχόμενη επιδείνωσή της. Μήπως να βάλουμε κι εμείς ένα μικρό χεράκι βοηθείας; Διότι τα φαινομενικά αδύνατα για εμάς είναι δυνατά για τον Θεό...

Λεωνίδας: καρκίνος και πολλά άλλα προβλήματα υγείας

Σχετική εικόνα

Ο Λεωνίδας πάσχει από καρκίνο ο οποίος συνοδεύεται από πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Ας ευχηθούμε στον Κύριο να τον ενισχύσει και να τον ενδυναμώσει, ώστε να σηκώσει όπως πρέπει τον σταυρό που του έχει δοθεί.

Όλοι μας πλέον γνωρίζουμε ή και έχουμε στον στενό μας συγγενικό κύκλο καρκινοπαθείς. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το πρόβλημα του Λεωνίδα και δικό μας και να μπούμε στη θέση του. Τότε ίσως πετύχουμε να εισακουστούμε από τον Θεό κι έτσι θα βοηθήσουμε και τον Λεωνίδα, αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς μας. Η προσευχή για τους άλλους (ιδιαίτερα για τους αγνώστους) είναι μια από τις καλύτερες και ευάρεστες μορφές ελεημοσύνης μιας και δεν υπάρχει συμφέρον ή δόλος. Δεν απαιτεί λεφτά παρά μόνο λίγο χρόνο και πολλή όρεξη. Η αγάπη για να εκδηλωθεί βρίσκει πάντα τρόπο, η αδιαφορία πάντα μια δικαιολογία.

Και όποιος υποστηρίξει ότι δεν έχει χρόνο, ας εξετάσει πρώτα μήπως χάνει πολύ χρόνο σε άσκοπες και μη ωφέλιμες έως και βλαβερές συνήθειες όπως π.χ. να βλέπει αρκετή τηλεόραση, να ξημεροβραδιάζεται στο φατσοβιβλίο (facebook), να σπαταλά ώρες στο tablet ή στο κινητό παίζοντας παιχνίδια, να παρακολουθεί ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.α. ή να χαζολογά απλά στο τηλέφωνο... Μήπως δεν βρίσκουμε χρόνο για προσευχή επειδή απλά έχουμε πέσει σε πολλές από τις μυριάδες παγίδες του μισόκαλου; Και μήπως δεν διαθέτουμε την ταπείνωση να το παραδεχτούμε και να ζητήσουμε βοήθεια ώστε να τις ξεπεράσουμε; 

Μόσχα: “η Σύνοδος στην Κρήτη δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως πανορθόδοξη, ούτε οι αποφάσεις αυτής μπορούν να γίνουν αποδεκτές, ως μη εκφράζουσες πανορθόδοξη ομοφωνία”

Πάντες πλην Φαναρίου και Αθηνών
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 κορυφώθηκαν στη Μόσχα οι εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την αποκατάσταση του εκεί Πατριαρχείου και στη μνήμη των υπό το αθεϊστικό και ολοκληρωτικό καθεστώς των μπολσεβίκων Νεομαρτύρων.

Η θεραπεία της συγκύπτουσας – Ο φθόνος οδηγεί σε παραλογισμό (Κυριακή Ι’ Λουκά)

Αποτέλεσμα εικόνας για Η θεραπεία της συγκύπτουσας
Η θεραπεία της συγκύπτουσας (Κυριακή Ι’ Λουκά)

Κάθε Κυριακή

Κάποιο Σάββατο ο Κύριος, όπως συνήθιζε, δίδασκε σε μία απ’ τις Συναγωγές. Ανάμεσα στο πλήθος μόλις που ξεχώριζε μία γυναίκα σκυμμένη διαρκώς με κυρτωμένο το σώμα της τόσο πολύ, που δεν μπορούσε καθόλου να σηκώσει όρθιο το κεφάλι της. Βασανιζόταν η δύστυχη δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια από σατανική ενέργεια. Όταν λοιπόν την είδε ο Κύριος, της φώναξε: Γυναίκα, είσαι ελεύθερη από την αρρώστια σου. Άπλωσε πάνω της τα χαριτόβρυτα χέρια του και την ίδια στιγμή έγινε καλά, σηκώθηκε ολόρθη και δόξαζε τον Θεό για τη θεραπεία της.

"Φύλακας" του Φαλήρου ένας δαίμονας!!!

Δεν θέλουν πουθενά πλέον κάτι που να συμβολίζει θρησκείες αλλά έκαναν γλυπτό τον φύλακα του Φαλήρου ένα δαίμονα. Παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε το γλυπτό PHYLAX που αναπαριστά και συμβολίζει το "Φύλακα – Άγγελο της πόλης"

Κάνεις σωστά τον Σταυρό σου;


Τό σημεον το Σταυρο

«Κ
ριε, πλον κατ το Διαβλου τν Σταυρν σου μν δδωκας· φρττει γρ κα τρμει, μ φρων καθορν ατο τν δναμιν, τι νεκρος νιστ κα θνατον κατργησε.»

ταν εδα γιά πρώτη φορά τόν αυτό μου σέ βίντεο νά κάνω τόν σταυρό μου, μεινα κατάπληκτος· ταν, κατά το κοινς λεγόμενο γιά τέτοιες περιπτώσεις, σά να «παιζα μπουζούκι»! Εναι φοβερό, ν ναλογισθε κάποιος: νά μο χει χαρίσει μάνα μου κκλησία, να τόσο τρομερό καί συνάμα, «εκολο» στήν χρήση του, πλο, κι γώ, πό γνοια, διαφορία, προσεξία, κνηρία δέν ξέρω τί λλο, νά μήν τό χρησιμοποι σωστά. 

Ανεβαίνει έναν Γολγοθά ο 13χρονος Μάρκος



Ένα παιδί 13 ετών, ο Μάρκος, δεν είναι στους παιδότοπους και στο σχολείο του όπως τα δικά μας παιδιά. Μαζί με την οικογένειά του ανεβαίνει έναν Γολγοθά αρκετό καιρό τώρα. Ας πιάσουμε τα κομποσκοίνια μας και ας παρακαλέσουμε όλοι μαζί τον Κύριο, με την Γέννησή Του να φέρει ως δώρο την υγεία στον μικρό και την χαρά στην οικογένειά του.

Χαμός με τον Βρετανό youtuber που αποθεώνει την Ελληνική Γλώσσα διεθνώς (βίντεο)


Το γεγονός ότι το βίντεο για την Ελληνική γλώσσα έχει «ανέβει» στο youtube
και σε λίγες μέρες μετρούσε ήδη 400.000 views, αποδεικνύει το ενδιαφέρον που υπάρχει διεθνώς για τη γλώσσα μας, την εξέλιξή της ανά τους αιώνες, όπως και τα σημαντικά ιστορικά στοιχεία που τη συνοδεύουν.Στην εκπομπή langfocus, που επικεντρώνεται στην ιστορία διάφορων γλωσσών, ο παρουσιαστής αναφέρει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ότι το 6% του αγγλικού λεξιλογίου προέρχεται από Ελληνικές λέξεις, με εκτιμήσεις να ανεβάζουν το συγκεκριμένο ποσοστό έως 15%.

Μαρία πρεσβυτέρα, Μαριάννα, Ανδρέας (σύντομα θα υποβληθούν σε επέμβαση) και Χριστίνα

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υποβληθούν σε επέμβαση οι παρακάτω αδερφοί μας:

Μαρία πρεσβυτέρα (καρδιολογικό πρόβλημα): Ας ευχηθούμε για την πρεσβυτέρα τα καλά και συμφέροντα για την ψυχή της και ας ενώσουμε κι εμείς τις προσευχές μας μαζί με τον ιερέα σύζυγό της και τα παιδιά της. 

Μαριάννα (γυναικολογικό πρόβλημα): Είναι πιστή γυναίκα, αλλά εύλογα ανησυχεί μήπως συμβεί κάτι και αφήσει την οικογένειά της. Ας ευχηθούμε ο Θεός να την ενισχύσει και να πάνε όλα κατ' ευχήν.

Ανδρέας (ορθοπεδικό πρόβλημα): είχε υποστεί πριν 6-7 μήνες κάταγμα στο πόδι και λόγω ενδονοσοκομειακής λοίμωξης έκτοτε έχει υποβληθεί σε άλλες δυο επεμβάσεις. Τώρα θα ξαναυποβληθεί σε επέμβαση στο πόδι λόγω νέα επιπλοκής. Ταλαιπωρείται φοβερά το τελευταίο διάστημα. Ας ευχηθούμε ο Θεός να τους ενδυναμώσει και αυτόν και τη σύζυγό του.

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσουμε την Χριστίνα, η οποία είναι υπό παρακολούθηση, διότι έβγαλε κάτι ύποπτο στη στοματική κοιλότητα. Κι αυτή μπορεί να υποβλήθηκε ή να ξαναυποβληθεί σε μικροεπεμβάσεις.

Υπέρ αναπαύσεως της Μαρίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση


Σήμερα στην ενορία μου τελέστηκε τρισάγιο για την Μαρία η οποία κοιμήθηκε πλήρης ημερών. Ας προσευχηθούμε για την αδερφή μας ο Κύριος να την ελεήσει, ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας διαβάσουμε και λίγο από το ψαλτήρι και ας δώσουμε το όνομά της στην ενορία μας.

Καλό παράδεισο αδερφή μας εν Χριστώ Μαρία.