Ετικέτες

3.5.14

Μικρό απόδειπνο

Το Μικρό Απόδειπνο είναι μια σύντομη ακολουθία, που διαβάζεται μετά το βραδινό φαγητό και πριν από τη βραδινή κατάκλιση. Σε αυτό μπορούν να συμπεριληφθούν και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

1ο μέρος (8min 26sec)


Για τα άλλα δυο μέρη κάνετε κλικ πάνω στο 2ο και 3ο μέρος αντίστοιχα:


2ο μέρος (12min 43sec): Χαιρετισμοί της Θεοτόκου

3ο μέρος (9min 58sec): Τελευταίο μέρος μικρού αποδείπνου


Ανατροπή της Θεωρίας Εξέλιξης του Δαρβίνου από την σκοπιά της Αστροφυσικής


Σε προηγούμενη ανάρτηση ο πατήρ Λαυρέντιος (κλικ εδώ) μιλά για την απάτη της θεωρίας εξελίξεως του Δαρβίνου. Παρακάτω σας αναρτώ και ένα βιντεάκι διάρκειας 8 λεπτών από το ντοκυμαντέρ της ΕΤ3 "Το σύμπαν που αγάπησα" και το επεισόδιο "υπάρχει ζωή στο σύμπαν;". Σε αυτό μιλούν οι καθηγητές του Τμήματος Φυσικής Αθήνας Στράτος Θεοδοσίου και Εμμανουήλ Δανέζης για την ανατροπή της θεωρίας εξελίξεως του Δαρβίνου από την σκοπιά της Αστροφυσικής, καθώς τα χρόνια ύπαρξης του πλανήτη δεν επαρκούν για να ολοκληρωθεί ο τεράστιος αριθμός μεταλλάξεων που απαιτείται για τη δημιουργία ακόμα και των απλούστερων μορφών ζωής και πολύ περισσότερο της υπάρχουσας βιοποικιλότητας. 

Πατήρ Λαυρέντιος: Η απάτη της θεωρίας της εξελίξεως (Απρίλιος 2014)

Ακολουθεί ένα απόσπασμα διάρκειας τεσσάρων λεπτών της ομιλίας του πατρός Λαυρεντίου σχετικά με την απάτη της θεωρίας της εξελίξεως του Δαρβίνου. 


Ακολουθεί δακτυλογραφημένο το κείμενο του τετράλεπτου αυτού βίντεο:


"Θα σας μιλήσω αρχικά για την θεωρία της εξελίξεως. Είναι η θεωρία του Δαρβίνου, η γνωστή θεωρία την οποία δεν ξέρω αν ο ίδιος ο Δαρβίνος ξεκίνησε αθεϊστικά, πάντως αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν μετά την θεωρία του την οδήγησαν σε αθεϊστικό δρόμο προσπαθώντας να πουν ότι τα όντα, τα διάφορα όντα που βλέπουμε γύρω μας, εξελίχθηκαν από κατώτερες μορφές σε μια ανώτερη μορφή...και ότι δεν υπάρχει Θεός, δεν υπάρχει τίποτα, είναι μια φύσις, είναι φυσικά φαινόμενα, είναι μια φυσική επιλογή - τέτοια πράγματα λένε - και ότι έτσι από τη μικρή αμοιβάδα φτάσαμε στο βατραχάκι, μετά πήγαμε στο ψαράκι, μετά στο ερπετό, κατόπιν στο πτηνό και μετά σταδιακά φθάσαμε στον πίθηκο και τελικά ο πίθηκος σηκώθηκε όρθιος και έγινε άνθρωπος...