Ετικέτες

25.6.19

Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου, Αγίου Όρους – Όπως την βλέπουν οι μοναχοί κάθε μέρα! (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για ιερα μονη γρηγοριου αγιον ορος
Η Ιερά Μονή Γρηγορίου είναι παράλια και προσιτή µε το καϊκι που µεταφέρει τους επισκέπτες από το λιµάνι της χερσονήσου, τη Δάφνη. Ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από τον όσιο ασκητή Γρηγόριο και είναι σύγχρονη των Ιερών Μονών Διονυσίου και Παντοκράτορος.

Ανακηρύχθηκε MVP και συγκλόνισε την υφήλιο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ανακηρύχθηκε MVP και συγκλόνισε την υφήλιο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Είναι αλήθεια! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακηρύχθηκε τα ξημερώματα MVP του ΝΒΑ και οι δηλώσεις του, αλλά και τα δάκρυά του κατά τη βράβευσή του συγκλόνισαν ολόκληρο τον μπασκετικό πλανήτη.
Ο «Greek Freak» κατάφερε τη φετινή σεζόν να έχει 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ, ενώ η ομάδα του ήταν η κορυφαία στην κανονική διάρκεια του NBA. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης ήταν φαβορί μαζί με τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ, τους οποίους ξεπέρασε και το επίτευγμά του έχει ξεχωριστή σημασία και κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα με τα κατορθώματά του! 

Οι εχθροί μας ευεργέτες μας - Άγιος Νικόλαος Αχρίδος

 
Αγαπάτε τους εχθρούς υμών. Δε λέει «μην ανταποδίδετε κακό στο κακό». Αυτό δεν είναι σπουδαίο πράγμα. Αυτό είναι απλά ανοχή. Ούτε και λέει «αγαπάτε εκείνους που σας αγαπούν». Αυτή είναι μόνο παθητική αγάπη.


Ο Χριστός λέει αγαπάτε τους εχθρούς υμών. Όχι απλά να τους ανέχεστε, όχι να είστε παθητικοί, αλλά να τους αγαπάτε. Το ξαναλέμε και πάλι, πως η αγάπη είναι ενεργητική αρετή. 


Η αγάπη για τους εχθρούς δεν είναι αφύσικη; Η αντίρρηση αυτή προβάλλεται πολύ έντονα από τους μη χριστιανούς. Δε βλέπουμε πως πουθενά στη φύση δεν υπάρχει παράδειγμα αγάπης για τους εχθρούς, παρά μόνο αγάπης για τους φίλους; Αυτή είναι λοιπόν αιτία αμφισβήτησης. Τι έχουμε ν’ απαντήσουμε σ’ αυτό;