Ετικέτες

16.10.16

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (17/10/16 - 23/10/16)


Η ερχόμενη εβδομάδα (17/10/16-23/10/16) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 19/10: νηστεία  (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 21/10νηστεία (άλαδο φαγητό)


Παρατηρήσεις

'Προς το Λαό' για τον Κώδικα Ντα Βίντσι

Αποτέλεσμα εικόνας για κώδικας Ντα Βίντσι

Για να μην ξεχνιόμαστε, αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο σχετικά με τις αιρετικές και ψευδείς θέσεις του "Κώδικα Ντα Βίντσι":

«Δεν ήταν, ασφαλώς, η βούληση της Εκκλησίας μας να ασχοληθεί αυτές τις μέρες, που όλοι χαιρόμεθα τον θρίαμβο της Ανάστασης του Κυρίου μας, του μεγαλυτέρου θαύματος της Ιστορίας, με το να ανασκευάζει για πολλοστή φορά μέσα σε 2.000 χρόνια ανιστόρητες και μυθώδεις φανταστικές απόψεις, οι οποίες τύγχαναν της επιστημονικής απόρριψης και της θεολογικής αποδοκιμασίας, κάθε φορά πού παρουσιάζονταν. Μας υποχρεώνει όμως η ευθύνη μας απέναντι τόσον της αλήθειας, όσον και των συνειδήσεων των πιστών, να ενημερώσουμε, «αληθεύοντες εν αγάπη», αυτό το λαό για το θέμα που προέκυψε από την επικείμενη κινηματογραφική προβολή στην Πατρίδα μας ταινίας σχετικής με το περιεχόμενο του βιβλίου του Dan Brown «Κώδικας Da Vinci».

Μητροπολήτης Μόρφου: Το σύμπαν έχει το σχήμα του Σταυρού, είναι πεπερασμένο, όχι άπειρο


...δεν υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα 
που ισχυρίζονται κάποιοι επιστήμονες...

Σχόλιο Γεωργίου (φυσικού): Μαζί με την θεωρία εξελίξεως του Δαρβίνου, η θεωρία των παράλληλων συμπάντων είναι ό,τι πιο ανόητο έχει σκεφτεί και υιοθετήσει ο σύγχρονος άνθρωπος. Αυτό το λέω ως φυσικός επιστήμων (και όχι ως ένας "φανατικός" χριστιανός). Εννοείται βέβαια ότι όλες αυτές οι "ανόητες" θεωρίες είναι ύπουλα σχέδια του μισόκαλου, ο οποίος εκμεταλλεύεται την αλαζονεία πραγματικά ιδιοφυιών ανθρώπων (σε σχέση με τον μέσο κοινό θνητό) και τους χρησιμοποιεί, ώστε να επιβάλλει αντίχριστες απόψεις στους υπολοίπους που ακολουθούν ως πρόβατα απολωλότα τις μαριονέτες αυθεντίες... 

Να σημειώσω για πιθανούς υπερασπιστές της σύγχρονης φυσικής ότι "εξ' ορισμού" δεν θα μπορούσαμε να πάμε από ένα παράλληλο σύμπαν σε ένα άλλο και άρα δεν μπορεί να διαπιστωθεί πειραματικά η ύπαρξη παράλληλων συμπάντων. Εφόσον δεν μπορεί να υπάρξει πειραματική επιβεβαίωση μιας θεωρίας πρόκειται για πίστη σε μια ιδέα (κάτι σαν την φιλοσοφία). Άρα, δεν μπορούμε να την εντάσσουμε στο πλαίσιο της πραγματικής Φυσικής Επιστήμης...

σχόλιο Γ.Θ : Άλλη μια συγκλονιστική ομιλία του αγαπημένου μας Μητροπολίτη Νεόφυτου

Ψεκάστε αυτό το λάδι και δεν θα δείτε ποτέ ξανά μούχλα στο σπίτι σας!


psekaste-afto-ladi-ke-den-tha-dite-pote-xana-mouchla-sto-spiti-sas

Η μούχλα συνήθως έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Ως εκ τούτου, αν έχετε μούχλα στο σπίτι σας, είναι επιτακτική ανάγκη να απαλλαγείτε από αυτή το συντομότερο δυνατόν.

ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ. Όταν η Αυτοκρατορία συγκρούστηκε με τα Ρωσικά έθνη. Μέρος Τρίτο

Θα ξαναβρούμε τον δρόμο για την Κωνσταντινούπολη...


Επιμέλεια Έκτακτο Παράρτημα

Μέρος Τρίτο.

σχόλιο Γ.Θ : Μία από της σκληρότερες συγκρούσεις του Μεσαίωνα με πρωταγωνιστές τους Ρωμαίικους προγόνους μας και ένα πολυεθνικό στρατό, που θυμίζει τις ταινίες φαντασίας του Τόλκιν.
Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει την Βυζαντινή επαρχία της Βουλγαρίας μετά από πρόσκλησή μας, αφού η τελευταία επαναστάτησε και ανεξαρτητοποιήθηκε. Τώρα όμως δεν σκοπεύουν να μας την επιστρέψουν, αλλά αντιθέτως κοιτάνε προς την μυθική Τσάριγκραντ, την Κωνσταντινούπολη, θέλοντας να την κατακτήσουν.


Γιώργος Θαλάσσης