Ετικέτες

29.8.15

Ο Άγιος Μάρκος, η Παναγία και η γύφτισσα

34f69-ama
ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ 
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ

Άγιος Λουκάς Κριμαίας: Περί της ώρας του θανάτου.



Πριν γίνει ο προφήτης Δαβίδ βασιλιάς του Ισραήλ υπηρετούσε τον βασιλιά Σαούλ. Ο Σαούλ, επειδή γνώριζε ότι ο Δαβίδ θα πάρει το θρόνο, τον καταδίωκε, προσπαθώντας να τον θανατώσει. Μια φορά όταν η ζωή του κινδύνευε, ο προφήτης Δαβίδ είπε σ' αυτούς που ήταν τότε μαζί του· «Ένα βήμα με χωρίζει από τον θάνατο» (Α' Βασ. 20, 3).


Θυμήθηκα τώρα αυτά τα λόγια γιατί πριν μία εβδομάδα έπρεπε να τα πω και εγώ. Ένα μόνο βήμα με χώριζε από το θάνατο. Για ένα διάστημα ήμουν σχεδόν πεθαμένος, σχεδόν καθόλου δεν είχα σφυγμό και η καρδιά μου παρά λίγο να σταματήσει να χτυπά. Αλλά ο Κύριος με σπλαχνίστηκε. Και τώρα ακόμα είμαι αδύναμος και μόνο καθισμένος μπορώ να μιλάω με σας.


Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής ΙΓ΄ Ματθαίου (30/8/2015) και σχολιασμός!!!


Ἡ παραβολὴ τῶν γεωργῶν

Σχόλιο: ο σχολιασμός που ακολουθεί είναι εξαιρετικός. Η παραβολή αυτή είναι στην ουσία μια επιβεβαιωμένη προφητεία! Μην παραλείψετε να διαβάσετε το σύντομο κείμενο που ακολουθεί την ευαγγελική περικοπή (μετά την μετάφραση).


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΑ´ 33 - 42

Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης: «Η κακία είναι μεταδοτική …»

Η κακία είναι μεταδοτική. Πριν την εκφράσουμε με λόγια ή με έργα, κατοπτρίζεται στο πρόσωπό μας, στα μάτια μας και μεταδίδεται στην ψυχή του ανθρώπου, εναντίον του οποίου την τρέφουμε.

ΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ…«ΠΡΟΣΕΥΧΗ» ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ (βίντεο)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης