Ετικέτες

21.5.18

Ο Μέγας και Άγιος Κωνσταντίνος: απάντηση σε όσους τον συκοφαντούν

Αποτέλεσμα εικόνας για μέγας κωνσταντίνος

Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Και μόνο το όνομα Κωνσταντίνος ν’ ακουσθεί, συγκινεί κάθε χριστιανική καρδιά, όχι μόνο σήμερα αλλά από πολλά χρόνια πριν, διό­τι συνδέεται με τους θρύλους της φυλής, ότι “πάλι με χρόνια με και­ρούς πάλι δικά μας θάναι”. Συγκινεί, διότι ο πρώτος που έφερε το όνομα ο Κωνσταντίνος ο Α’ ο Μέγας, υπήρξε όχι μόνο ένας από τους μεγαλύτερους άνδρες της παγκόσμιας ιστορίας αλλά κάτι παραπά­νω.Υπήρξε Άγιος.
Κι όταν ακούσουν την λέξη Άγιος, αρχίζουν να διαμαρτύρονται οι κράχτες της αθεΐας και της απιστίας.Είναι Άγιος;Στρατηγός, ναι είναι, Βασιλιάς και Αυτοκράτορας ναι. Μέγας ναι είναι, αλλά Άγιος; Όχι, δεν είναι Άγιος λένε. Γιατί δεν είναι Άγιος; Διότι, λέ­νε, ότι ο Μ. Κωνσταντίνος έκανε εγκλήματα, ότι σκότωσε τον γιο του τον Κρίσπο, ότι σκότωσε την δεύτερη γυναίκα του την Φαύστα, και συνεπώς δεν πρέπει να ονομάζεται Άγιος.***
Τί έχουμε ν’ απαντήσουμε σ’ αυτούς, που πολεμούν τον Μ. Κωνσταντίνο, μόνο και μόνο επειδή υπήρξε Χριστιανός; Αν δεν ήταν Χριστιανός, αλλ’ ήταν ειδωλολάτρης, όπως ο Ιουλιανός ο παραβά­της, που πρόδωσε την Εκκλησία, τότε θα τον δόξαζαν. Ενώ ο Κωνσταντίνος, που υποστήριξε την πίστη την Ορθόδοξη και έθεσε γερά θεμέλια, μισείται και συκοφαντείται από τους εχθρούς του Χριστού.

Απαντάμε: Λησμονούν ή αγνοούν αυτοί, ότι στην πίστη μας υπάρ­χει ένα μεγάλο πράγμα, που λέγεται: Μετάνοια. Ένα δάκρυ του αμαρτωλού ο,τιδήποτε κι αν έχει διαπράξει, ένα δάκρυ στο μυστήριο της Εξομολόγησης συγχωρεί όλα τα αμαρτήματα. Αν δεν υπήρχε η μετάνοια, άδειος θα ήταν ο Παράδεισος, δεν θα είχαμε εορτολόγιο, δεν θα είχαμε Αγίους, διότι δεν υπάρχει άγιος που δεν έκλαψε και δεν μετανόησε για τα αμαρτήματά του. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον Παράδεισο, αγαπητοί, παρά μόνο η θύρα της μετανοίας. Και ο αγ. Κωνσταντίνος δεν γεννήθηκε Άγιος, έγινε Άγιος. Διέπραξε σφάλματα, ναι, αλλά μετανόησε. Μην ξεχνάτε, ότι ανατράφηκε μέσα στο περιβάλλον των απανθρώπων Διοκλητιανού και Γαλέριου, κι όμως διαφωνούσε με όλους αυτούς.

Περί Παιδείας Παρακαταθήκη Ιωάννου Καποδίστρια

 


Κείμενα Ι. Καποδίστρια 1806-1831
περί ιδιογενούς εκπαίδευσης και εθνικής ανεξαρτησίας.

γράφει και ανθολογεί ο Ιωάννης Δ. Παπακωνσταντίνου

Ανοίξτε τα αυτιά σας





Ο Σεραφείμ των Ελλήνων ομιλεί για την κάρτα του πολίτη

.Κάποτε μια γυναίκα μου διηγήθηκε μερικά γεγονότα από τη ζωή της πολύ θαυμαστά.




Γέροντας Παΐσιος

.«..Κάποτε μια γυναίκα μου διηγήθηκε μερικά γεγονότα από τη ζωή της πολύ θαυμαστά. Απόρησα, γιατί ήταν καταστάσεις που συναντούμε στους βίους των Αγίων και αυτή ήταν μια απλή γυναίκα.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΚΑΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΠΟΡΕΣ

Καλλιέργεια σουσαμιού: Εναλλακτική λύση με καλό εισόδημα για καλοκαιρινές σπορές
“Σουσάμι …άνοιξε” αναμένεται να πουν τα επόμενα χρόνια ολοένα περισσότεροι ΄Ελληνες καλλιεργητές, επιδιώκοντας να αντικαταστήσουν με εγχώρια, δική τους παραγωγή, ένα σημαντικό μέρος των εισαγωγών του συγκεκριμένου προϊόντος -ύψους 60 εκατ. ευρώ- που πραγματοποιεί ετησίως η Ελλάδα.

Τι προσέχουμε όταν μετράμε την πίεση; Πότε έχουμε υπέρταση; Οδηγίες για τη μέτρηση της πίεσης

Τι προσέχουμε όταν μετράμε την πίεση; Πότε έχουμε υπέρταση; Οδηγίες για τη μέτρηση της πίεσης

Του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr
Η υπέρταση παραμένει o Νο1 παράγοντας θνητότητας παγκοσμίως, ωστόσο μόνο το 25% ελέγχει και ρυθμίζει την πίεσή του, ενώ το 75% των ασθενών παραμένουν αρρύθμιστοι παρά την πληθώρα φαρμάκων που έχουν οι γιατροί στα χέρια τους.

Δύο συλλήψεις και τρεις προσαγωγές για την άγρια επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη



Σχόλιο: Ο Γιαννάκης σε κλοιό προστασίας από τους φεουδάρχες ! Το σύστημα Γιαννάκη που υπηρετείς πιστά φοβήθηκε ! Νιώθει αδύναμο ,ευάλωτο και ξέρεις γιατί; Γιατί είναι του ιδίου φυράματος! Πάντα δημοσιογραφικά ,εκτιμούμε πως τέτοια φαινόμενα θα ενταθούν με ηθικό αυτουργό το άθλιο πολιτικό σύστημα! Αλήθεια κ. Τόσκα που  πήγαν οι συλλήψεις με μέλη του Ρουβίκωνα; Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μετά τις δύο συλλήψεις που έγιναν το μεσημέρι, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ακόμη τριών ατόμων, που φέρεται να εμπλέκονται στην επίθεση του Σαββάτου.