Ετικέτες

28.10.19

Νέα ονόματα υπέρ θείας βοηθείας, ζευγάρια που κινδυνεύουν να χωρίσουν και ονόματα υπέρ αναπαύσεως

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Πολύς πόνος γύρω μας. Ευκαιρία για μετάνοια στους πονεμένους αδερφούς μας, ευκαιρία να αποδείξουμε την αγάπη μας προς τους συνανθρώπους μας. Ευκαιρία να κράξουμε όλοι μαζί προς τον Κύριο, για να μας ελεήσει όλους μας...

Κωνσταντίνος: εγχείριση λόγω καρκίνου προστάτη (είναι πατέρας ενός 15χρονου και ενός 4χρονου αγοριού).

Χριστιάννα: βρίσκεται σε θεραπεία καρκίνου του μαστού (είναι μητέρα ενός βρέφους λίγων μηνών).

Νικόλαος: Πριν λίγες μέρες πηγαίνοντας στο εργοστάσιο για δουλειά βγήκε από το δρόμο (εμφανίστηκε ξαφνικά κάποιο ζώο μπροστά του) και τώρα είναι στην εντατική διασωληνωμένος. 

Στυλιανός: 17 ετών χειρουργείται την Τετάρτη λόγω καρκίνου στον πνεύμονα.

Ειρήνη: έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και οι δικοί της ανησυχούν.

Σπυρίδων (υπ' αρ. 37): έχει παρουσιάσει μετάσταση στον πνεύμονα σε πολύ σύντομο διάστημα μετά την επέμβαση που είχε κάνει (θυμηθείτε ΕΔΩ)

Αριστείδης και Μαρία: κινδυνεύουν να χωρίσουν

Γεώργιος και Ειρήνη: κινδυνεύουν να χωρίσουν

Αναστάσιος και Ελένηκινδυνεύουν να χωρίσουν

Αθανάσιος και Φλώρα: κινδυνεύουν να χωρίσουν

Κεκοιμημένοι

Αριστείδης: Το είχαμε από το καλοκαίρι στην κατάσταση προσευχής. Από σήμερα πλέον πέρασε στους κεκοιμημένους. Ο Θεός ας τον αναπαύει. (Μεταφέρεται στους κεκοιμημένους).

Σε σχόλιο μας παρακαλούν υπέρ αναπαύσεως: Σωτηρούλας , Μιχαήλ, Ευαγγέλου, Νικολάου. Ο Θεός ας τους αναπαύει.

Οι απαντήσεις της Αγίας Γραφής στη διδασκαλία των Μαρτύρων του Ιεχωβά για την Αγία Τριάδα


Αποτέλεσμα εικόνας για Αγία Τριάδα

Μάρτυρες του Ιεχωβά: Η Αγία Τριάδα είναι δοξασία άγνωστη στην Αγία Γραφή.



Παλαιά Διαθήκη: Χρήση πληθυντικού αριθμού για τον Θεό: Καί εἶπεν ὁ Θεός, ποιήσωμεν ἄνθρωπον (Γεν 1,26) Καί εἶπεν ὁ Θεός· ἰδού Ἀδάμ γέγονεν ὡς εἷς ἐξ ἡμῶν (Γεν 3,22) Δεῦτε καί καταβάντες συγχέωμεν αὐτῶν τήν γλῶσσαν (Γεν 11,7) Καί ἐκέκραγεν ἕτερος πρός τόν ἕτερον καί ἔλεγεν· ἅγιος, ἅγιος, ἅγιος Κύριος σαβαώθ, πλήρης πᾶσα ἡ γῆ τῆς δόξης αὐτοῦ (Ησ. 6,3).

Συναξάρι Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού + ασματική ακολουθία (Μιχαήλ του Κρητός)

Αποτέλεσμα εικόνας για Όσιος Ανδρέας δια Χριστόν σαλός

 μετά τν γίων ερισκόμενος πατέρας μας ν­δρέ­ας ­ζη­σε στή Βα­σι­λεύ­ου­σα κα­τά τά χρό­νια τς βα­σι­λεί­ας το φι­λο­χρι­στο α­το­κρά­το­ρα Λέ­ον­τα. ­ταν Σκύ­θης τήν κα­τα­γω­γή καί ­πη­ρε­το­σε ς δο­λος ­ναν ε­σε­β καί ­νά­ρε­το πρω­το­σπα­θά­ριο, πού ­νο­μα­ζό­ταν Θε­ό­γνω­στος.  κύ­ριος του, βλέ­πον­τας τήν ­ξυ­πνά­δα καί τίς ­κα­νό­τη­τές του, τόν ­κτι­μο­σε ­δι­αί­τε­ρα καί φρόν­τι­σε νά τόν μορ­φώ­σει, στέλ­νον­τας τόν σέ δι­δα­σκα­λε­ο, ­που καί σπού­δα­σε τά ­ε­ρά γράμ­μα­τα. νε­α­ρός ν­δρέ­ας ­γα­πο­σε νά με­λε­τ τίς Γρα­φές, τά μαρ­τύ­ρια τν ­γί­ων, λ­λά καί τό βί­ο τν ­σί­ων πα­τέ­ρων. 

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (28/10-3/11/19)


Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα (28/10/19-3/11/19) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 30/10: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 1/11: νηστεία (λαδερό φαγητό)
[Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού εκ Μικράς Ασίας και Οσίου Δαβίδ του γέροντος του εν Ευβοία ]

CDU: Παραδοχή Μέρκελ στη νεολαία… ο πολυπολιτισμός στη Γερμανία ΑΠΕΤΥΧΕ



Η προσπάθεια εγκαθίδρυσης πολυπολιτισικής κοινωνίας στη Γερμανία «απέτυχε εντελώς» είπε σε ομιλία της η Άνγκελα Μέρκελ, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, καθώς έχει ανάψει για τα καλά στη Γερμανία η διαμάχη για την μετανάστευση και το Ισλάμ εντός του συντηρητικού στρατοπέδου, αναφέρεται σε ενδιαφέρον δημοσίευμα.

Ανθρωποφυγόκεντρος… με ελληνική τεχνολογία μια “θαυματουργή” συσκευή


Τη δυνατότητα ιατρικής αποκατάστασης σε άτομα που είναι καθηλωμένα στο κρεβάτι λόγω διαφόρων παθήσεων καθώς και σε άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό παρέχει η ανθρωποφυγόκεντρος. Πρόκειται για μία συσκευή η οποία χρησιμοποιείται στα εργαστήρια της NASA και της ESA για την πρόληψη και των αντιμετώπιση των προβλημάτων σε αστροναύτες, τα οποία οφείλονται στην έλλειψη βαρύτητας κατά την παραμονή τους στο διάστημα.

Σοφία Βέμπο: Παιδιά της Ελλάδος παιδιά!!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για επος 40
Σχόλιο: Αφιερωμένο στα αδέλφια μας που πολέμησαν ηρωικά στα βουνά της Αλβανίας . Στους νεκρούς μας ήρωες που τάφηκαν με τιμές αλλά και σε αυτούς που παρέμειναν διάσπαρτοι στα πεδία των μαχών!

Απρίλιος 1941: Η έσχατη νίκη… ο Κατσιμήτρος και οι “δανεικοί” Πειραιώτες


Στις 20 Απριλίου 1941 οι Γερμανοί είχαν ήδη φτάσει στη Λάρισα έχοντας κερδίσει τις μάχες στο Κλειδί και στην Κλεισούρα. Την ίδια ώρα τα ελληνικά στρατεύματα υποχωρούσαν από τη Βόρεια Ήπειρο έχοντας σε μεγάλο βαθμό αυτοδιαλυθεί.

Άγιος Παΐσιος: «Οι ταπεινοί και αφανείς ήρωες του Χριστού, είναι οι εξυπνότεροι του κόσμου»


«Τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ο Θεός, ίνα τους σοφούς καταιχνύνη, και τα ασθενή του κόσμου εξελέξατο ο Θεός ίνα καταισχύνη τα ισχυρά, και τα αγενή του κόσμου και τα εξουθενημένα εξελέξατο ο Θεός, και τα μη όντα, ίνα τα όντα καταργήσῃ » (Α’ Κορ. α’, 27-28).

Αποκάλυψη – «βόμβα»: «Η Άγκυρα στήνει παραστρατιωτικές μονάδες στην Θράκη – 20.000 όπλα σε κρύπτες»

Συγκλονιστικά στοιχεία για το πως η Άγκυρα έχει στήσει εντελώς αθόρυβα ένα τούρκικο κράτος μέσα σε ελληνικό έδαφος, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Όπως αποκαλύπτει η «Εστία» σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Άγκυρα ιδρύει παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Θράκη», οι Τούρκοι με χίλιους δύο τρόπους προσπαθούν να διεισδύσουν και να «κατακτήσουν» σιωπηρά, την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Περί παρελάσεων, που ήθελαν να καταργήσουν οι εθνοαποδομητές του ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί του... προοδευτικού και αναρχικού χώρου


Επειδή πάλι θα ειπωθούν πολλές μπούρδες για την παρέλαση, το νόημά της, την καταγωγή της, την αξία της και το λόγο ύπαρξης της στις μέρες μας, σκέφτομαι τα εξής:
ΟΧΙ, η παρέλαση δεν είναι φασιστικό κατάλοιπο του Μεταξά, ακόμα κι αν και όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα την χρησιμοποίησαν.