Ετικέτες

15.2.21

Υπέρ αναπαύσεως Θωμαΐδος και Νικολάου και ενημέρωση για τον μικρό Αρσένιο και τον Δημήτριο, αλλά και για τον π. Ιγνάτιο


Η μικρή Θωμαή τελικά κοιμήθηκε εχθές. Ο Θεός ας την αναπαύει και ας ενισχύει τους δικούς της (δείτε ΕΔΩ). Επίσης ας ευχόμαστε και υπέρ αναπαύσεως του Νικολάου που κοιμήθηκε πρόσφατα .

Ο Θεός ας τους αναπαύει. Καλή ανάσταση!

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να προσευχόμαστε για τους κεκοιμημένους, αλλά να δίνουμε και τα ονόματα σε ιερείς για μνημόνευση σε θεία λειτουργία. Το ψαλτήρι είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για προσευχή υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ ψυχωφελές.

Ενημέρωση: ο μικρός Αρσένιος (νεογέννητο που αεροβαπτίσθηκε διότι κινδύνεψε η ζωή του) έχει εδώ και καιρό αναρρώσει, το ίδιο και ο Δημήτριος που ταλαιπωρήθηκε από τον κορωνοϊό (θυμηθείτε ΕΔΩ). Τους κρατάμε για λίγο καιρό ακόμα στην κατάσταση προσευχής. Επίσης, μαθαίνουμε θετικά νέα για τον π. Ιγνάτιο που είναι ακόμα διασωληνωμένος. Αναφέρουμε ενδεικτικά αυτές τις τρεις περιπτώσεις για να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η ομαδική προσευχή έχει αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι την απόφαση τη λαμβάνει ο Θεός και αν Εκείνος κρίνει διαφορετικά, θα πρέπει να δεχόμαστε το θέλημά Του. Εκείνος άλλωστε δεν ενδιαφέρεται να καλοπεράσουμε σε αυτόν τον κόσμο, αλλά να κερδίσουμε την είσοδο στον επόμενο που θα είναι και Αιώνιος... Γενηθήτω το θέλημά Του.

Γέροντας Ιουστίνος Πίρβου: «Προσπαθούν να διαλύσουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό…»


*Ένα εξαιρετικό κείμενο του Γέροντα Ιουστίνου Πίρβου, του σύγχρονου Ρουμάνου ομολογητή της Πίστεώς μας, που περιγράφει όλο αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια και αξίζει να διαβαστεί από όλους!

Ο Χριστός ήρθε για να σώσει όχι τις χώρες, αλλά τους ανθρώπους. Μια χώρα παίρνει την αξία της από τους καλούς πολίτες που έχει

 

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

"Τι κοινό έχει το χιόνι με την Αγάπη του Θεού;

 


"Τι κοινό έχει το χιόνι με την Αγάπη του Θεού;

Όπως το χιόνι πέφτει αθόρυβα
τα σκεπάζει όλα...