Ετικέτες

14.7.21

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ! Θα έχουν την τύχη της ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ Συνόδου - π. Στυλιανός Καρπαθίου



Ο π. Στυλιανός Καρπαθίου μιλάει για τον προπαγανδιστικό ρόλο υπέρ του ανήθικου εμβολίου της διοίκησης της εκκλησίας στο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ με τον Ανδρέα Καψαμπέλη 7.7.2021.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ



Γράφει ο Αθανάσιος Ρακοβαλής

ΑΝ δεχθούμε τον υποχρεωτικά εμβολιασμό...
τότε χάσαμε την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας....

Το σώμα μας, μας ανήκει..

Μόνο οι σκλάβοι δεν είχαν δικαιώματα πάνω στο σώμα τους...

Ο υποχρεωτικός 'εμβολιασμός' είναι πρώτα θέμα ατομικής ελευθερίας
και μετά θέμα υγείας...

ΑΡΤΕΜΗΣ - Μαξ (Πάθη και Αρετές) (Λυκόσχημος Αμνός - Track 6)


Το 6ο Κομμάτι από τον δίσκο του Αρτέμη,
με γενικό τίτλο "Λυκόσχημος Αμνός",
βασισμένο σε αληθινή ιστορία.
Στίχοι - Ερμηνεία : Αρτέμης


Σχόλιο: Την εποχή των προβατόσχημων λύκων φανερώνονται και οι λυκόσχημοι αμνοί... Ας ακούσουμε τί έχει να πει στους νέους μας ένας από αυτούς μιλώντας στη γλώσσα τους... 

Ακούστε πρώτα (διαβάστε και τους στίχους παρακάτω ταυτόχρονα, γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορείτε να ακολουθήσετε τον γρήγορο ρυθμό) και θα μείνετε άφωνοι... 

Πάλι μου έρχεται στο μυαλό η αγιογραφική φράση "οι λίθοι κεκράξονται"... (Λκ. ιθ΄, 40)

Έτσι είναι... αφού κάποιοι γεωργοί  ΔΕΝ κάνουν σωστά τη "δουλειά" τους, ο Θεός θα βρει άλλους και θα γίνει το έργο Του όσο και να μην το θέλει ο μισόκαλος...

Ακολουθούν οι στίχοι των τριών στροφών:


Ο Μάξιμος (Πάθη και αρετές)

Έχω έναν φίλο τον Μάξιμο, τον φωνάζουμε Μαξ.
Σύχναζε Αριστοτέλους και πλατεία Σκρά εναλλάξ.

ΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΕΚΡΑΞΟΝΤΑΙ

  Ἁγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Ὅταν ὁ Χριστός ἐπῆγε γιά τελευταία φορά στά Ἱεροσόλυμα, ὁ λαός βγῆκε σέ προϋπάντησή του. Ἀναρίθμητα μάτια Τόν κοίταζαν. Καί ἀμέτρητα στόματα ἐφώναζαν μέ ἐνθουσιασμό: Ὡσαννά Υἱέ Δαβίδ! Εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος… Ὁ Βασιλεύς τοῦ Ἰσραήλ!

Μά αὐτό ἔκαμε τούς Φαρισαίους καί πρασίνισαν ἀπό τό κακό τους! Καί εἶπαν στό λαό, νά μήν κραυγάζει! Ἀπάντησε ἤρεμα ὁ Χριστός: «Ἄν αὐτοί σιωπήσωσιν, οἱ λίθοι κεκράξονται». Καί τώρα, εἴκοσι αἰῶνες μετά, μέ ἐρωτᾶς: Πῶς εἶναι δυνατόν νά φωνάξουν οἱ πέτρες; Σοῦ ἀπαντῶ: Μέ πολλούς τρόπους.

Πρῶτος τρόπος: Πέντε μέρες μετά τήν εἴσοδό Του στά Ἱεροσόλυμα, οἱ Ἑβραῖοι σιώπασαν, καί οἱ πέτρες φώναξαν: Ὁ Χριστός εἶναι ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ! Ὅταν αὐτός τή Μεγάλη Πέμπτη ἦταν ἐπάνω στό Σταυρό «ἡ γῆ ἐσχίσθη καί αἱ πέτραι ἐσχίσθησαν». Αὐτό τό σχίσιμο εἶναι ἡ φωνή τῶν λίθων! Μπορεῖ νά ὑπάρξει γλῶσσα πιό δυνατή καί πιό φοβερή ἀπ᾿ αὐτήν;

Ο ΑΝΑΞΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ


Στο "νεκροταφειακό" ναό των Αγίων Πάντων του χωριού Πέραμα Ρεθύμνης (έδρα του δήμου Μυλοποτάμου) βλέπουμε μία ενδιαφέρουσα τοιχογραφία, ζωγραφισμένη από τον εντόπιο αγιογράφο Εμμανουήλ Σηφάκη.

Η τοιχογραφία προέρχεται από παλαιό πρότυπο (το πρότυπό της βρίσκεται στον ιστορικό ναό της Αγίας Τριάδας στο ομώνυμο χωριό κοντά στη μονή Αρκαδίου Ρεθύμνης, ναό γεμάτο υπέροχες τοιχογραφίες, νομίζω εποχής της Ενετοκρατίας) και βρίσκεται μέσα στο Ιερό, ακριβώς δίπλα στην αγία πρόθεση, ώστε μπαίνοντας ο ιερέας τη βλέπει απέναντί του, ενώ δεν είναι ορατή έξω από το Ιερό. Απευθύνεται λοιπόν στον Ιερέα και στοχεύει στη διαρκή ηθική του επαγρύπνιση.

Εικονίζει έναν ιερέα πεσμένο στο έδαφος, με την επιγραφή "Ο Ανάξιος Ιερεύς", και πάνω του βρίσκεται ένας άγγελος, που έχει φορέσει τα ιερά άμφια και λειτουργεί αντί για τον ιερέα.

ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΑΠΚΟΥΛΕ!

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 14/7/21-20/7/21

  

[τελευταία ενημέρωση: 14/7/21, 13:00]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


Υπέρ θείας βοηθείας

14/7, 13:00

Αικατερίνης: μητέρα ανήλικου παιδιού. Παρουσιάζει πολλές μεταστάσεις. Εγχειρίζεται στο κεφάλι λόγω όγκου.


14/7, 00:20

Δήμητρας (υπ' αρ. 3 στην κατάσταση προσευχής): Την Παρασκευή θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ας ευχηθούμε όλα να πάνε κατ' ευχήν. Είναι μόνιμα στην κατάσταση προσευχής λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Βασιλικής: ο Θεός να της δίνει δύναμη για να σηκώσει τον σταυρό της.

Ηλιού: έπεσε και χτύπησε άσχημα. Ας ευχηθούμε να μην χρειαστούν επίπονες θεραπείες διότι υπάρχει ο φόβος ότι δεν θα τις αντέξει.

Αργυρούς: Εν Χριστώ αδελφή μας, πολύ άρρωστη. Μας παρακαλεί να προσευχόμαστε καθημερινά και έμπονα για εκείνη και να δίνουμε το όνομα της σε ιερείς για να την μνημονεύουν.


Υπέρ αναπαύσεως

Αναστασίας: 7-χρονη που κοιμήθηκε μετά από πάλη με τον καρκίνο. Περισσότερα εδώ.

Αρετής: είχε χαθεί και βρέθηκε νεκρή πριν λίγες μέρες.