Ετικέτες

2.6.19

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (3/6/19 - 9/6/19)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων
Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ


Η ερχόμενη εβδομάδα (3/6-9/6) είναι η έκτη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Την Τετάρτη 5/6 εορτάζουμε την Απόδοση του Πάσχα (39η ημέρα του πεντηκοσταρίου) οπότε γίνεται κατάλυση ιχθύος. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακήεπιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)

Παρασκευή: νηστεία (άλαδο ή λαδερό φαγητό)

Υπάρχουν δύο εκδοχές: 
1. Η πρώτη είναι ότι πλέον κάνουμε άλαδο τις Τετάρτες και τις Παρασκευές, μετά την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα (Παρασκευή μετά την Ανάληψη, και Τετάρτη και Παρασκευή προ της Κυριακής της Πεντηκοστής), οπότε σταματάμε να λέμε και το "Χριστός ανέστη".
2. Η πιο χαλαρή εκδοχή λέει ότι καταλύουμε οίνο-έλαιο σε όλη τη διάρκεια του πεντηκοσταρίου. Αυτή η εκδοχή αναγράφεται στο Νηστειοδρόμιο του π. Βασιλείου Βολουδάκη (Δ΄ Έκδοση, σελ. 117-118), όπου και δίνεται και αναφορά στο πηδάλιο και σε σχόλιο του Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Ακολουθήστε την εκδοχή που θα σας υποδείξει ο πνευματικός σας!

Ἔκθεση τοῦ Soros προβλέπει στὴ Βουλὴ τόν Βελόπουλο, κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ μὲ ΚΙΝΑΛ καὶ προσπάθεια μικρῶν πατριωτικῶν κινημάτων γιὰ σύμπραξη πρὸ τῶν ἐκλογῶν!


Σχόλιο: Η αποκαλυπτική έκθεση καταρτίζεται κατά κύριο λόγο από υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών ,που παρακολουθούνται από μυστικές υπηρεσίες. Ο νοών νοήτω!

Δίγλωσσες πινακίδες φαρσοκωμωδία στη Δρόπολη Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

 

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Δρόπολης όπου διαβιεί μεγάλο μέρος της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας. Όπως παρατήρησαν αρκετοί κάτοικοι, οι νέες οδικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στην περιοχή είχαν και την ελληνική γλώσσα παρόλα αυτά η μετάφραση ήταν αυτολεξή απ' τα αλβανικά με αποτέλεσμα να μην βγαίνει κανέναν νόημα.

Γκρίζος Λυκος-υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Ροδόπη


 Δημοκρατική δύναμη λέγεται ο συνδυασμός του δημάρχου Αρριανών Ριντβαν Αχμέτ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του είναι και τόσο δημοκράτες…

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ…!ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ…

Την προηγούμενη Κυριακή έγιναν οι Ευρωεκλογές, παράλληλα με τις Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές.
Ο Ελληνικός Λαός, παρά τις δυσκολίες που πολλαπλασιάσθηκαν με την μετάβαση από το ένα εκλογικό τμήμα στο άλλο και τις πολλαπλές κάλπες…, έδωσε την απάντηση του.
Δυστυχώς, όμως, οι πολιτικάντηδες, κυρίως του κυβερνητικού χώρου, αλλά και σχεδόν όλοι οι αναλυτές, όχι μόνο δεν είπαν την αλήθεια, αλλά με παρερμηνείες και συσκοτισμούς προσπάθησαν να την παραποιήσουν!!!

Τα Ρημοκκλήσια του Μαρουσιού


Ο Άγιος Ιωάννης ο Πέληκας στο Μαρούσι την δεκαετία του ’50. Φωτογραφία του Νικόλαου Τομπάζη ( αρχείο Μπενάκη).

Φώτης Κόντογλου

Γέρων Πορφύριος - Ο αγώνας κατά της λαιμαργίας


Ὁ Γέρων Πορφύριος συνέδεε τὸ θέμα τῶν πνευματικῶν ἀγώνων μὲ τὴ γαστριμαργία καὶ τὴ λαιμαργία. 

Ανδρόνικος Δ’ Παλαιολόγος, ένας αισχρός ΠΡΟΔΟΤΗΣ αυτοκράτοραςΟ Ανδρόνικος Δ’ Παλαιολόγος υπήρξε ένας πρίγκιπας και αυτοκράτορας από αυτούς που συνέβαλαν τα μέγιστα στην οριστική καταρράκωση της βυζαντινής ισχύος. Ήταν ο πρώτος γιος του αυτοκράτορα Ιωάννη Ε’ Παλαιολόγου, ενός όχι και ιδιαίτερα χαρισματικού ηγεμόνα.