Ετικέτες

6.12.19

Προσέξτε παρακαλώ την προπαγάνδα που κάνουν οι Τούρκοι στην Ελλάδα μέσω των Antifa


 
Αυτό δεν υπάρχει και δεν γίνεται σε καμία χώρα του κόσμου, ακόμα και στην πιο διαλυμένη.

Τι γίνεται σε περίπτωση που πέσει κάτω η Θεία Κοινωνία;


Θεία Κοινωνία: Γνωρίζουμε ότι η Θεία Κοινωνία είναι αίμα και σώμα Χριστού. Έτσι, είτε ολόκληρο το δισκοπότηρο πέσει είτε έστω και ένας μαργαρίτης (ψύχουλο), ο ιερέας είναι υποχρεωμένος να το πάρει και να το φάει.

Παράκληση Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Νικόλαος
Ακολουθεί ο Παρακλητικός Κανών προς τον Άγιο Νικόλαο: 



Συγκλονιστικά θαύματα του Αγίου Νικολάου


Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ


Κάποτε ο Άγιος Νικόλαος αναχώρησε με ένα Αιγυπτιακό καράβι να πάει στα Ιεροσόλυμα, να δει τους Αγίους Τόπους εκεί που μαρτύρησε ο Θεάνθρωπος. Ήθελε να προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου.

Οι αρετές του Αγίου Νικολάου



Του Αχιλλέα Πιτσίλκα, Διδάκτορα Θεολογίας

Η μελέτη των Θείων Γραφών και η φιλανθρωπία
O Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε κατά το 260 μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας από γονείς χριστιανούς. Γι’ αυτό έμαθε από πολύ μικρός να μελετά τα θεόσταλτα λόγια της Αγίας Γραφής και να είναι ταυτόχρονα προσεκτικός στις συναναστροφές του, εξαιτίας δε των μελετών του αυτών καταρτιζόταν κατά το βιογράφο του Συμεών το Μεταφραστή «προς τε των Θείων Γραφών γνώσιν και περί των του Θεού δογμάτων», ενώ ταυτόχρονα «μυρίαις χάρεσιν εκοσμείτο». Ύστερα δε από την κοίμηση των γονέων του, ο νεαρός ακόμη Νικόλαος άρχισε να χρησιμοποιεί την περιουσία που κληρονόμησε σε έργα φιλανθρωπίας, προδιαγράφοντας αυτό που θα γινόταν στο μέλλον και κάνοντας έργα όλα εκείνα που μελετούσε στις Αγιες Γραφές. Στο μυαλό του άλλωστε αντηχούσαν ακατάπαυστα όχι μονάχα το «ταύτα μελέτα» αλλά και το «εν τούτοις ίσθι» (1 Τιμ. 4,15) του Απ. Παύλου.