Ετικέτες

2.8.17

Αδύνατο να σωθούμε μόνοι μας!

Όταν συνήλθε κάπως από την έκπληξή του, τον ξαναρώτησε:
– Σε παρακαλώ, γέροντα, μια και γνωρίζεις όλες τις σκέψεις μου, πες μου: Από πού ήρθε αυτός ο λογισμός; Από μένα γεννήθηκε ή ήρθε από αλλού;

Π. Αθανάσιος Μυτιληναίος – Τα όργανα του Αντιχρίστου στην Εκκλησία, η τρίτη διαθήκη και ο έσχατος πειρασμός

Αποτέλεσμα εικόνας για Π. Αθανάσιος Μυτιληναίος
Μακαριστός Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος (1927 – 2006)
Η ομιλία έγινε προ 35 ετών στις 21-11 του 1982.
***
Ο Αντίχριστος θα κηρύξει αγαπητοί μου την έλευση νέας εποχής εις την γην, η οποία θα διαδεχθεί την Χριστιανικήν εποχή, δημιουργώντας ίσως μια τρίτη διαθήκη. Έχουμε την Παλαιά Διαθήκη, έχουμε την Καινή Διαθήκη και θα δημιουργήσει μία τρίτη διαθήκη.
Αυτό το κακόδοξον δόγμα περί τρίτης διαθήκης είναι παλαιόν και το αναφέρει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Όμως μην σας κάνει εντύπωση αυτό, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτό που ήδη ζούμε.
Ακούστε περί τίνος πρόκειται, ποια είναι αυτή η τρίτη διαθήκη.

Ο Υιός κατώτερος του Πατρός;«…αναβλέψας εις τον ουρανόν ευλόγησε…» (Ματθ. 14,19).

Με τα φτερά του λόγου του σημερινού Ευαγγελίου (σημ.: πολ/σμός των πέντε άρτων στην έρημο) μεταφερόμαστε, αγαπητοί αδελφοί, σε μία απέραντη ερημική περιοχή, δίπλα στον Ιορδάνη ποταμό, όπου σαν αόρατοι θεατές παρακολουθούμε το παράδοξο θαύμα της διατροφής χιλιάδων λαού, που άκουσαν προηγουμένως το κήρυγμα του Ιησού Χριστού. Εκεί ατενίζομε με δέος τον Κύριό μας σε μία στιγμή να σηκώνει τα μάτια Του, τα μάτια εκείνα που αγκαλίαζαν στοργικά όλο το πλήθος των πρόθυμων ακροατών Του, να τα προσηλώνει στον ουρανό, ενώ τα άχραντα χείλη Του κινούνται και ψελλίζουν λόγια προσευχής και ευχαριστίας πρός τον Θεόν. Και ενώ το θέαμα αυτό του γλυκυτάτου Διδασκάλου μας προσευχομένου ευφραίνει τη ψυχή μας κάποιους άλλους φαίνεται να τους οδηγεί σε σκέψεις απρεπείς και ανευλαβείς.

Διδακτική ιστοριά: Ο Άγιος Παντελεήμων και ο ασεβής γιατρός


Η πρεσβυτέρα είχε όγκο στο στήθος και εγχειρί­στηκε. Μόλις έβγαλαν τον όγκο, δίνουν ένα κομμάτι στον πατέρα Ευάγγελο να το πάει για βιοψία και να φέρει αμέσως τ’ αποτελέσματα.Μετά την απάντηση της εξετάσεως, οι γιατροί δεν δίνουν ούτε έξι μήνες ζωής στην άρρωστη. Ή κόρη του παπα-Βαγγέλη λι­ποθυμά μόλις το ακούει, ό ίδιος τα χάνει. «Ακου, λέει, γιατροί να το πουν έτσι ξαφνικά στο παιδί! Στα χέρια του όμως σφίγγει το χέρι του Αγίου Παντελεήμονα, που έχει φέρει μαζί του, και προσεύχεται.