Ετικέτες

5.5.21

Με ατράνταχτα στοιχεία εναντίον του κράτους διεκδικεί την αθώωσή της από το δικαστήριο η μάνα "αρνήτρια" του τεστ

Νεκρός ο Ανδρέας Ραουνάς – Ήταν ο πρώτος πολίτης που εμβολιάστηκε στην Κύπρο σε ηλικία 84 ετών


Σχόλιο: Σίγουρα πολλοί από εμάς θα σκεφτούμε ότι ίσως το εμβόλιο ευθύνεται για τον θάνατο του αδερφού μας. Αυτό, όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να το αποδείξουμε, ούτε θα το μάθουμε ποτέ σε αυτόν τον κόσμο. Αυτό το ξέρει μόνον ο Θεός... Ωστόσο, θα ήθελα να σταθούμε σε κάτι βασικό που ίσως θέλουμε να ξεχνάμε όσο βρισκόμαστε σε αυτή τη ζωή: ο Κύριος της ζωής και του θανάτου είναι ΕΝΑΣ, Εκείνος επιτρέπει να ζούμε, Εκείνος επιτρέπει να αποχωρούμε από αυτή τη ζωή! Όσες προφυλάξεις και να πάρουμε, όσα εμβόλια και να κάνουμε, αν Εκείνος επιθυμεί να μας πάρει κοντά Του, εμείς ΔΕΝ είμαστε σε θέση να το αποτρέψουμε, όπως και το αντίθετο. Θυμάμαι πολλές γιαγιάδες να λένε ότι όπου να 'ναι θα φύγουν από τη ζωή και οι δεκαετίες περνούσαν και περνούσαν και φυσικά κάποια στιγμή έφευγαν, αφού όμως πρώτα είχαν διαψευστεί επανειλημμένα! και όταν έφευγαν είχαν πλέον κλείσει σχεδόν έναν αιώνα ζωής... Ο Θεός ας αναπαύει τον αδερφό μας Ανδρέα. Εμείς θα τον έχουμε στην προσευχή μας.

Την έναρξη του εμβολιασμού στην Κύπρο είχε σηματοδοτήσει ο Ανδρέας Ραουνάς στις 27 Δεκεμβρίου 2020, στο Μέλαθρον Ευγηρίας Λευκωσίας με το εμβόλιο της Phizer/Biontech.

Ο 84χρονος άνδρας δυστυχώς ‘έφυγε’ από τη ζωή και η κηδεία του έγινε σήμερα Τετάρτη 5 Μαϊου στις 4:30 μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη.

Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα (6 Μαΐου 1976)

Ιερά Μονή Οδηγήτριας: Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα (6 Μαΐου ...
6 Μαΐου

Η Οσία Σοφία Χοτοκουρίδου, το γένος Αμανατίου Σαουλίδου, γεννήθηκε το 1883 μ.Χ. στο χωριό Σαρή-ποπά (ή Σαρή-παπά) της επαρχίας Αρδάσης Τριπόλεως, Νόμου Τραπεζούντας του Πόντου. Το 1907 μ.Χ. παντρεύεται με τον Ιορδάνη Χοτοκουρίδη στο χωριό Το(γ)ρούλ της επαρχίας Αρδάσης και μετά από τρία χρόνια, το 1910 μ.Χ., απέκτησε ένα παιδί. Έπειτα από δύο χρόνια, χάνει το παιδί της το οποίο βρίσκει τραγικό θάνατο, αφού φαγώθηκε από χοίρους, ενώ δυο χρόνια μετά, το 1914 μ.Χ. χάνει και τον άντρα της τον οποίο τον πήραν οι Τούρκοι στα τάγματα εργασίας, όπου και μάλλον απεβίωσε.

Μνήμη του δικαίου και πολυάθλου Προφήτου Ιώβ


Αποτέλεσμα εικόνας για Μνήμη του δικαίου και πολυάθλου Προφήτου Ιώβ
6 Μαΐου
Ο Προφήτης Ιώβ ονομαζόταν αρχικά Ιωβάβ και γεννήθηκε περί το 1900 π.Χ. Απέκτησε πολλά πλούτη, αλλά παρέμεινε θεοσεβής, δίκαιος, ευθύς και άμεμπτος.