Ετικέτες

17.10.19

Άγιοι Ανάργυροι


Αρκετοί νομίζουν ότι οι Άγιοι Ανάργυροι είναι δύο, ο Κοσμάς και Δαμιανός, χωρίς να ξεχωρίζουν τα ζεύγη που τιμάμε τις δύο πρωτομηνιές (Ιουλίου και Νοεμβρίου).  Αν ανατρέξουμε στα συναξάρια της εκκλησίας μας θα δούμε ότι η χορεία των Αναργύρων Αγίων ανέρχεται σε (τουλάχιστον) είκοσι μέλη! 'Όλοι είχαν την ιατρική επιστήμη ως μέσον θεραπείας και θαυμάτων, χωρίς υλικά ανταλλάγματα. 

Γνωρίστε τους με δυο λόγια:

Ομιλίες στην Εξαήμερο του Μεγάλου Βασιλείου

Αποτέλεσμα εικόνας για ieros naow zvodoxoy phghw alimoy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα γίνει ομιλία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Τραχώνων με θέμα "Ομιλίες στην Εξαήμερο του Μεγάλου Βασιλείου".

Στημένα ρεπορτάζ με λεφτά του Ερντογάν


Τεράστιο θέμα με δημοσιογραφική αποστολή τριών μεγάλων ελληνικών ΜΜΕ
Η βαρύτατη καταγγελία του έγκυρου Νίκου Μελέτη (της ΕΡΤ) για πληρωμένο ταξίδι προπαγάνδας και η κυνική επιβεβαίωση από την πρεσβεία της Τουρκίας

Αποτέφρωση Νεκρών. Όχι τόσο αθώα όσο προβάλλεται

Αποτέλεσμα εικόνας για αποτεφρωση νεκρων

Σχόλιο: Απλά μη το προσπεράσετε (Βίντεο)

Το λαδι του καντηλιου και ο αγιασμός θεραπεύουν

Την διήγηση αυτή μας την είπε ο Κατηχητής της ενορίας της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας από το χωριό Mungulunga της επαρχίας Κατάγκα του Κογκό.

Η προσευχή του Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτη


Πως προσεύχεται ένας Άγιος Γέροντας της εποχής μας;
Κύριε ημών Ιησού Χριστέ,
Μην εγκαταλείπεις τούς δούλους Σου πού ζουν μακριά από την Εκκλησία, η αγάπη Σου να ενεργήσει και να τούς φέρει όλους κοντά Σου.

Φιγούρες playmobil αναπαριστούν την Ελληνική Επανάσταση

Πώς θα σας φαινόταν αν η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με όλες τις ένδοξες και δραματικές στιγμές του Αγώνα αναπαρίστατο με Playmobil;