Ετικέτες

30.12.19

Υπέρ θείας βοηθείας Πολυτίμης, Εμμανουήλ, Ιωάννας, Γεωργίου, Γεωργίου και υπέρ αναπαύσεως Γεωργίου πρεσβ., Χρήστου, Σωτηρίας, Αλίκης, Νικολάου, Μαρίας

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή"


Ας σκεφτούμε ότι αυτές τις ημέρες που οι περισσότεροι χαίρονται και "περνάνε καλά" (άλλοι κοσμικά και άλλοι πνευματικά) κάποιοι άλλοι αδερφοί μας σηκώνουν τον σταυρό τους και παλεύουν με την ασθένεια ή τον πειρασμό... Ας μην τους αφήσουμε μόνους τους. Ας επιχειρήσουμε να σηκώσουμε λίγο βάρος... Ας προσευχηθούμε για τους παρακάτω αδερφούς μας:

Πολύτιμη: νεαρή μητέρα με καρκίνο πνεύμονα

Εμμανουήλ (είναι ήδη στην κατάσταση προσευχής, υπ' αρ. 91): νέος οικογενειάρχης με καρκίνο και εγκεφαλικό.

Ιωάννα: έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Γεώργιος: υπέρ φωτίσεως, έχει μεγάλη ανάγκη προσευχής. 

Γεώργιος: έπεσε σε μεγάλη παγίδα και τώρα είναι εγκλωβισμένος. Δεν έχει καθόλου καλή πνευματική βάση και πλέον κινδυνεύει και σε αυτή τη ζωή και στην επόμενη. Ας ευχηθούμε ο Θεός να τον φωτίσει και να ακούσει τη φωνή που τον καλεί να εξομολογηθεί και να μετανοήσει. Ο Κύριός μας του οποίου τη γέννηση εορτάζουμε αυτή την περίοδο ήρθε στον κόσμο αυτό για να καλέσει αμαρτωλούς σε μετάνοια. Ας ευχηθούμε ο αδερφός μας να κάνει τη σωστή επιλογή.

Ενημέρωση: Η γιαγιά Ελένη (κλικ ΕΔΩ) χειρουργήθηκε τελικά προχτές μετά από μια περιπέτεια δύο εβδομάδων. Πόνεσε αρκετά, ταλαιπωρήθηκε πολύ, αλλά τελικά παρά τη μικρή πιθανότητα να αντέξει στο χειρουργείο όλα πήγαν καλά και τώρα μπαίνει σε διαδικασία αποκατάστασης. Περιπτώσεις σαν κι αυτή μου θυμίζουν έντονα ότι ο μόνος Κύριος της ζωής και του θανάτου είναι ο Τριαδικός Θεός μας. Εκείνος γνωρίζει πότε και γιατί επιτρέπει να φεύγει ένας άνθρωπος από αυτή τη ζωή (ακόμα και αν είναι νέος) και γιατί μένει κάποιος άλλος και ταλαιπωρείται σε αυτή τη ζωή (ακόμα και αν όλες οι πιθανότητες λένε το αντίθετο). Ας μάθουμε λοιπόν να εναποθέτουμε την ελπίδα μας και τα πάντα στον Κύριό μας έχοντας ακλόνητη την πίστη ότι Εκείνος ξέρει ποια είναι τα καλά και συμφέροντα για την ψυχή μας. Ας μάθουμε να εννοούμε το "Γενηθήτω το θέλημά Σου" κάθε φορά που λέμε την Κυριακή προσευχή.

Ας προσευχηθούμε επίσης υπέρ αναπαύσεως:

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ (που κοιμήθηκε πρόσφατα, σημ.: πρόκειται για τον π. Γεώργιο Μεταλληνό)

ΧΡΗΣΤΟΥ (υπ'αρ. 118)
ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΑΛΙΚΗΣ

και 

ΝΙΚΟΛΑΟΥ (κοιμήθηκε και κηδεύτηκε πρόσφατα)
ΜΑΡΙΑΣ


και 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (είναι ήδη στην κατάσταση υπέρ αναπαύσεως, υπ' αρ. 117): η εξόδιος ακολουθία θα γίνει μάλλον την Πέμπτη. Εύχεστε και υπέρ φωτίσεως και ενδυναμώσεως της συζύγου του και του τέκνου του, αλλά και όλης της οικογενείας του.

ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ)

Αντί για σουβλάκια, μουσακά και μπακλαβάδες, εκείνος κάλεσε σε αγρυπνίες και νηστείες (στην Αμερική του Γέροντα Εφραίμ)

Εμείς οι ιερείς και οι αρχιερείς στην Αμερική για 70 χρόνια περίπου προσπαθούσαμε να φέρουμε τον κόσμο στις εκκλησίες κάνοντας φεστιβάλ. Δηλαδή διοργανώναμε γιορτές και πανηγύρια και προσφέραμε ποτά, φαγητά, χαρά, διασκέδαση και άλλα παρόμοια. Είχαμε ξεχάσει την προσευχή το κομποσχοίνι την εξομολόγηση τη νηστεία, την άσκηση, την παράδοση της Εκκλησίας μας.