Ετικέτες

5.4.20

Δευτέρα 6/4/20: Ακολουθίες μεσονυκτικού, όρθρου, ωρών και εσπερινού και μεγάλου αποδείπνου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Τώρα που μας έκλεισαν τις εκκλησίες καλούμαστε να κάνουμε τα σπίτια μας εκκλησίες. Ας δείξουμε στον Θεό τη διάθεσή μας...

Ξέρω ότι είναι δύσκολο για όποιον δεν γνωρίζει το τυπικό να κάνει μόνος του τις ακολουθίες. Μία επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε (αν έχετε τα εξής βιβλία: εγκόλπιο αναγνώστου, Μέγα Ωρολόγιο, Τριώδιο και Μηναία) που μπορείτε να βρείτε και παρακάτω στο διαδίκτυο. Μία άλλη επιλογή είναι το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2FM (7:00 ξεκινά ο όρθρος και περίπου 8:00 ξεκινά η Α΄ Ώρα, και χονδρικά 9:00 ο εσπερινός). Ας κάνει ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορεί.



ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΥ


Το μεσονυκτικό τελείται καθημερινά στις μονές.
Το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας το μεταδίδει στις 3:00 (ή 3:30)
Θα μπορούσε όμως να τελεστεί και μισή ώρα πριν τον όρθρο περίπου.


--------------------------------------------------------------------------------------
Το πρωί τελούνται οι ακολουθίες του όρθρου και των ωρών, καθώς και ο εσπερινός τις καθημερινές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής:

ΟΡΘΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

(περιέχει τον όρθρο από το Μέγα Ωρολόγιο και έχει ενσωματωμένα τα μέρη από το Τριώδιο και τα Μηναία που δίνω και παρακάτω.  Προσοχή στην αρχή περιέχεται ο εσπερινός που τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής. Υπάρχουν επίσης τμήματα από το μεγάλο Ωρολόγιο που λείπουν, π.χ. οι 9 Ωδές. Αύριο διαβάζουμε ολόκληρες τις α΄, η', θ'  και μέρος των υπολοίπων μαζί με τις ωδές του Τριωδίου και των Μηναίων- αναφέρονται και στο εγκόλπιο του αναγνώστου. Αυτό το σημείο πάντως είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί σωστά αν δεν έχετε τα 4 βιβλία που ανέφερα παραπάνω και δεν γνωρίζετε πώς γίνεται η εναλλαγή από το ένα στο άλλο. Η προφητεία στο τέλος διαβάζεται στην ς΄ (6η) ώρα)

ΤΡΙΩΔΙΟ

ΜΗΝΑΙΑ


ΩΡΕΣ
(τελούνται μετά τον όρθρο)

ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ

ΤΡΙΤΗ ΩΡΑ

ΕΚΤΗ ΩΡΑ

ΕΝΑΤΗ ΩΡΑ

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
(ο εσπερινός της Δευτέρας εκκλησιαστικά είναι η πρώτη ακολουθία της Τρίτης)

------------------------------------------------------------------------

Το απόγευμα τελείται το μεγάλο απόδειπνο 
(τις ημέρες: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη)

ΜΕΓΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ



επιμέλεια ανάρτησης:

«ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ ΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ»


           31/03/2020



Άννα Πωλιουδάκη, Ζωγράφος


ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ-ΠΑΤΗΡ-ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.

ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ!!! Μεγαλοδύναμος είναι ο διάβολος.

ΑΛΛΑ ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΑΥΤΟΝ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ Ή ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ! Η ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΗΚΕΙ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!

ΑΦΡΩΝΕΣ συνεργαστήκατε με τον διάβολο και τα βάλατε με ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ! Η συντριβή σας είναι βεβαία!!!

Ψάχνετε αφορμή και νομίζατε πως καλή την βρήκατε με τον «ΚΟΡΟΝΑΪΟ» για να χτυπήσετε τον ΧΡΙΣΤΟ, για να χτυπήσετε την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ, για να αφοπλίσετε τον λαό μας!

Μας κλείσατε με τρομοκρατία και αυταρχικά μέτρα στα σπίτια μας!
 ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Ο ΘΕΟΣ!

Μας κλείσατε τις εκκλησίες μας!
ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Ο ΘΕΟΣ!

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας: 6/4-12/4/2020

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ


Την Παρασκευή 10/4/20 λήγει η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Όλες τις καθημερινές τρώμε άλαδο φαγητό. Πιο αυστηρή εκδοχή περιλαμβάνει ξηροφαγία και μονοφαγία μετά τις 15:00 (δηλαδή ενάτη). Επειδή η αυστηρή νηστεία πρέπει να είναι σε συμφωνία με την πνευματική μας κατάσταση ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ευλογία από τον πνευματικό μας, διαφορετικά κινδυνεύουμε να εξασθενήσουμε επικίνδυνα και να μην αντέξουμε μέχρι το τέλος. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την πιο εκτενή και αυστηρή νηστεία του έτους! 

Δευτέρα-Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία)

Το Σάββατο του Λαζάρου και η Κυριακή των Βαΐων αποτελούν τη μεταβατική φάση προς την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. 

Σάββατο του Λαζάρου: νηστεία (λαδερό φαγητό)
Κυριακή των Βαΐωννηστεία (λαδερό φαγητό ή ψάρι)

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με το αν τρώμε ή όχι ψάρι την Κυριακή των Βαΐων. Ρωτήστε τον πνευματικό σας.



Παρατηρήσεις

Ας ευθυμήσουμε λίγο...

ΖΗΤΩ!
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! 

Περιοδεία του Μητροπολίτη με λείψανα Αγίων για τον κορωνοϊό

 
Ένα σπάνιο εκκλησιαστικό γεγονός έλαβε χώρα στην Αιτωλοακαρνανία.


Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας π.Κοσμάς περιόδευσε ανεπίσημα όλη την Μητρόπολη απ άκρου εις άκρον κρατώντας Ιερά Λείψανα Αγίων, μεταξύ των οποίων των Αγίων Χαραλάμπους, Λουκά Κριμαίας και Νικηφόρου του λεπρού.

Το έπραξε με αφορμή την απειλή του κορονοϊού χωρίς να ενημερώσει ιερείς και χριστιανούς
Σε όλη τη διαδρομή του ο Μητροπολίτης ευλογούσε με τα Ιερά Λείψανα, τις ενορίες, τις κωμοπόλεις και τα χωριά και πραγματοποίησε ελάχιστες προγραμματισμένες στάσεις.

Μην παίζετε με την Ρωμαίικη Πίστη μας δεν έχετε ιδέα που μπορεί να φτάσει ...

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για κοροναϊό - Ποια μέτρα ζητά και γιατί ...

Σχόλιο: Το ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ" στηρίζει την κα Ελένη Γιαμαρέλλου. Παραθέτουμε άρθρο-διαμαρτυρία του  αδερφού μας Ευγενίου Μπαϊραμίδη, Ιατρού- χειρούργου.

Ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών ετοιμάζεται να εγκαλέσει την έγκριτο καθηγήτρια Ιατρικής Αθηνών και εξέχουσα Λοιμωξιολόγο κα Ελένη Γιαμαρέλλου για τις απόψεις της ότι: 

«Η Θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο. Όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ. …». 
Ο Ιατρικός σύλλογος εγκαλεί, λοιπόν, την καθηγήτρια, διότι θεωρεί ότι η άποψή της είναι αντιεπιστημονική και επομένως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Εννοείται ότι έχω προσυπογράψει το κείμενο στήριξής της και αναφέρω τούτα:
Όλοι αυτοί που κόπτονται για τη δημόσια υγεία είναι αυτοί που τη διέλυσαν. Η έγκριτος καθηγήτρια μίλησε για τους πιστεύοντες και όχι για τους λοιπούς. Από τη μία εγκαλούμε για συνωστισμό στις εκκλησίες, αλλά από την άλλη στις τράπεζες και στα σουπερμάρκετ δεν υπάρχει θέμα,  παρ’ όλο που παρατηρείται συνωστισμός ανθρώπων μεγάλων ηλικιών. 
Το θέμα τελικά είναι ο Θεός και η Ορθοδοξία! Το λάβαμε το μήνυμα. Από τη μία κλαίτε για τις μανάδες και τους πατεράδες σας, από την άλλη ανερυθρίαστα αναφέρετε νεκρούς με αριθμούς στον βωμό της ενημέρωσης και της προβολής. Ο φόβος και η τρομολαγνεία του κορωνοϊού ανώτερα από τον φόβο του Θεού. Ποιού Θεού όμως; Διότι πιστεύω ακράδαντα πια ότι Θεός σας είναι ο αντίθετος του Χριστού. 
Ξεχνάτε γνήσιοι υπαλληλίσκοι ότι υπάρχει και Σύνταγμα και νόμοι για την ελευθερία έκφρασης και όσο κι αν προσπαθείτε με τα ανδρείκελα σας να επιβάλλετε τη νέα τάξη, ο Θεός είναι μαζί μας. Φερέφωνα της οποιαδήποτε μορφής εξουσίας θα μας αναφέρουν ως σκοταδιστές και ταλιμπάν της Ορθοδοξίας. Τον ρόλο που παίζουν τον γνωρίζουμε καλά. Όλα τα ελαττώματα οι πιστοί, οι άλλοι πάντα καλύτεροι. Καθίστε στα σπίτια σας, μην αντιδράτε και σε κάθε περίσταση επιδημίας ή μη, θα κλείνουν οι εκκλησίες. Για τους πνευματικούς ταγούς: καληνύχτα. Για τους λοιπούς: μην παίζετε με την Ρωμαίικη Πίστη μας! Δεν έχετε ιδέα που μπορεί να φτάσει...
Ευγένιος Μπαϊραμίδης
Ιατρός - Χειρουργός

Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος: «Ἐάν ὅλοι οἱ χριστιανοί ἀκολουθοῦσαν κατά γράμμα τούς Ἐπισκόπους σέ ὅλα, οὔτε Ἐκκλησία οὔτε καί ὀρθόδοξος χριστιανός θά ὑπῆρχε!»


σ.σ. Την πρώτη πρόταση δεν μπορώ να καταλάβω, αφού γνωρίζουμε τι είχε πει ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος για τους λέγοντες «παρά τα διατεταγμένα» (το αναφέρει και στο κείμενο όπως θα δούμε), Μάλλον στην επιστολή αυτή (1930), η οποία απευθύνεται στον Ατωλοακαρνανίας ερόθεο, ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος απαντάει και στην μονομερή διαστρέβλωση του πνεύματος των λόγων του Αγίου Ιγνατίου από τον Μητροπολίτη, ο οποίος προφανώς καλούσε σε τυφλή υπακοή. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι ταγοί της Εκκλησίας διαστρεβλώνουν τα λόγια των Αγίων αλλά και των Οικουμενικών Συνόδων για τα δικά τους οφέλη.

..άν, Σεβασμιώτατε, τήν γνώμη το θεοφόρου πατρός μν γνατίου κολουθοσαν λοι ο χριστιανοί κατά γράμμα, νά κολουθον δηλαδή τούς πισκόπους σέ λα, λλοίμονον τότε, οτε ρθοδοξία οτε κκλησία οτε ρθόδοξος χριστιανός θά πρχε σήμερα. άν ο ρθόδοξοι Χριστιανοί κολουθοσαν τούς πατριάρχες καί πισκόπους πολιναρίους, Μακεδονίους, Ετυχες, Διοσκόρους, Σαββελίυς, Σεβήρους, Εσεβίους καί πολλούς λλους καί δεχόνταν τά φρονήματά τους, πο τότε ρθοδοξία; πο χριστιανός εσεβής καί ρθόδοξος!!

Ο ΜΟΡΦΟΥ ΑΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


Μητροπολίτης κ.κ Μόρφου Νεόφυτος

Κορονοϊός: Η προφητική εκπομπή για τον ιό το 2015 που σοκάρει! (vid)

Κορονοϊός: Η προφητική εκπομπή για τον ιό το 2015 που σοκάρει! (vid)
Κορονοϊός: Ένα ρεπορτάζ το οποίο μετά από περίπου πέντε χρόνια αποδείχθηκε προφητικό και το οποίο έχει να κάνει με τον κορονοϊό, είχε φιλοξενήσει η RAI το 2015.
Σύμφωνα με αυτό Κινέζοι επιστήμονες κατασκεύαζαν τότε έναν πνευμονοιό προερχόμενο από νυχτερίδες και ποντίκια που επρόκειτο να εξυπηρετήσει μόνο την επιστημονική έρευνα.
Το ρεπορτάζ συμπλήρωνε ότι οι υπήρχαν διάφορες αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα, με όσους ήταν αντίθετοι να αναρωτιούνται αν ένα τέτοιο ρίσκο άξιζε;

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων των Απανταχού Κρυπτοχριστιανών για το κλείσιμο των Ναών…


Οὐκ ἐπ’ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος!

Παρασκευή του Ακαθίστου και οι εκκλησίες κλειστές…

Κλειστές στο όνομα της ζωής… μακριά από Αυτήν που γέννησε τη Ζωή!!!

Ο Σύλλογος Φίλων των Απανταχού Κρυπτοχριστιανών, έχοντας τηρήσει μια δέουσα στάση αναμονής για τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης, σχετικά με τον εκκλησιασμό των Ελλήνων τις άγιες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ήρθε πλέον η κατάλληλη στιγμή να εκφράσει την έντονη αντίθεσή του σ’ αυτή την απόφασή της κυβέρνησης και όσων συναινούν σε αυτή.

Πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ «Σύγχρονοι Γέροντες»

Πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ «Σύγχρονοι Γέροντες»
Σε Ελλάδα, Κύπρο και ΗΠΑ ταξιδεύει τον Απρίλιο η νέα συμπαραγωγή των COSMOTE TV και White Fox, με τίτλο «Σύγχρονοι Γέροντες».
Πρόκειται για μία σειρά ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στους Αγίους Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ Ησυχαστή και Εφραίμ Κατουνακιώτη και στον μακαριστό γέροντα Εφραίμ Φιλοθεΐτη- Αριζονίτη.
Το μηνιαίο αυτό αφιέρωμα θα κάνει ταυτόχρονη πρεμιέρα στην Ελλάδα και την Κύπρο μέσω της COSMOTE TV. Θα προβάλλεται στο COSMOTE HISTORY HD κάθε Κυριακή του Απριλίου, στις 21:00, ξεκινώντας την 5η Απριλίου. Παράλληλη προβολή θα γίνεται και στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube , δίνοντας ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

Η συνάντηση του Χριστιανισμού με το Στράτευμα - Infognomon Politics


ΕΙΣΑΓΩΓΗ 
Είναι γνωστή η άρρηκτη σχέση της Ορθοδοξίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Μια σχέση καταγεγραμμένη ιστορικά και συνειδησιακά τόσο εν καιρώ ειρήνης όσο και εν καιρώ πολέμου. Ενδεικτικά μόνο να αναφέρουμε ότι, οι αγωνιστές του ΄21 ξεκινούν την Επανάσταση μαχόμενοι πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος.