Ετικέτες

26.4.16

Περιστατικά επιθέσεων/αναταραχών στις εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης

Το μεσημέρι της Κυριακής 24 Απριλίου, περί τις 14:30, ταραξίας εισέβαλε στον νάρθηκα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου και άρχισε να σβήνει τα κεριά που είχαν ανάψει νωρίτερα προσκυνητές. Αμέσως μετά στάθηκε μπροστά στην είσοδο και φωνασκώντας προσπάθησε να τρομοκρατήσει του προσερχόμενους ώστε να μην εισέλθουν στον ναό. Ακολούθως προσπάθησε να αποσπάσει από την βάση της και να καταστρέψει ιερά εικόνα της Παναγίας, κάτι που ευτυχώς δεν κατόρθωσε μετά και από την επέμβαση του προσωπικού του ναού.

Η Μπιλτ, Αρχισυκοφάντις του Ελληνικού Λαού - Όργανο Προπαγάνδας της Γερμανικής Εξουσίας

Αποκαλύπτει πρώην αρχισυντάκτης της

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Η εφημερίδα Μπιλτ ( BILT) , η οποία διακρίθηκε στη κατασυκοφάντηση και τη διασπορά αντιπάθειας και περιφρόνησης κατά του ελληνικού λαού -για να προβάλλει την μεθοδευμένη υποδούλωση και εξόντωσή του ως τον αναγκαίο εγκλεισμό σε γερμανικό αναμορφωτήριο- είναι το όργανο προπαγάνδας της γερμανικής εξουσίας.
Αυτό αποκαλύπτει ο τέως αρχισυντάκτης της Peter Bartel, σε πολύκροτο βιβλίο του που εκυκλοφόρησε πρόσφατα, με τον μονοσύλλαβο τίτλο «BILΤ»

Η ‘’ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ’’ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(Οργανώνουν συνεστιάσεις κρεoφαγίας οι αντίθεοι)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου


Με διασκέδαση την Μεγάλη Παρασκευή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη αλλά και αναζητώντας διοργανωτές και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, η ‘’Ένωση αθέων’’ επιζητεί να σπιλώσει την Άγια τούτη μέρα. Αποκαλούν μάλιστα την αντίθεη διασκέδαση τους ‘’φανερό δείπνο’’, κατά υβριστική αντιδιαστολή του ‘’Μυστικού Δείπνου’’ του Χριστού μας. Άθεοι έχουν κληθεί και όντως αντίθεοι και αντίχριστοι είναι. Αναφέρουν επίσης ειρωνικά  στην ιστοσελίδα τους σε παρένθεση, ότι είναι η Παρασκευή (γνωστή και με το ψευδώνυμο ‘’Μεγάλη’’).

Μεγάλη Τρίτη απόγευμα (όρθρος Μεγάλης Τετάρτης) - Τροπάριο Κασσιανής (βίντεο)

Myron.jpg

Σχόλιο: Να σημειώσουμε ότι το τροπάριο της Κασσιανής φέρει την ονομασία της υμνωδού μοναχής Κασσιανής (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) που έγραψε το ποιήμα αυτό. Το αναφέρω διότι διαπίστωσα ότι πολλοί συγχέουν την Κασσιανή με την πόρνη στην οποία αναφέρεται το τροπάριο...!!! Επίσης να σημειώσουμε ότι στο κατά Ιωάννην ευαγγέλιο αναφέρεται παρόμοιο περιστατικό με την Μαρία την Μαγδαληνή, η οποία όμως είναι διαφορετικό πρόσωπο από αυτό της πόρνης στην οποία αναφέρονται τα υπόλοιπα 3 ευαγγέλια και το τροπάριο της Κασσιανής...

῾Ἡ πρώην ἄσωτος γυνή, ἐξαίφνης σώφρων ὤφθη, μισήσασα τά ἔργα τῆς αἰσχρᾶς ἁμαρτίας καί ἡδονάς τοῦ σώματος, διενθυμουμένη τήν αἰσχύνην τήν πολλήν καί κρίσιν τῆς κολάσεως, ἥν ὑποστῶσι πόρνοι καί ἄσωτοι. ῟Ων περ πρῶτος πέλω, καί πτοοῦμαι, ἀλλ᾽ ἐμμένω τῇ φαύλῃ συνηθείᾳ ὁ ἄφρων. Ἡ πόρνη δέ γυνή, καί πτοηθεῖσα καί σπουδάσασα ταχύ, ἦλθε βοῶσα πρός τόν Λυτρωτήν: Φιλάνθρωπε καί οἰκτίρμον, ἐκ τοῦ βορβόρου τῶν ἔργων μου ῥῦσαί με᾽ (οἶκος τοῦ κοντακίου τοῦ ὄρθρου).


Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη
(ο όρθρος διαβάστηκε το απόγευμα της Μ. Δευτέρας)