Ετικέτες

26.4.16

Η ‘’ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ’’ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(Οργανώνουν συνεστιάσεις κρεoφαγίας οι αντίθεοι)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου


Με διασκέδαση την Μεγάλη Παρασκευή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη αλλά και αναζητώντας διοργανωτές και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, η ‘’Ένωση αθέων’’ επιζητεί να σπιλώσει την Άγια τούτη μέρα. Αποκαλούν μάλιστα την αντίθεη διασκέδαση τους ‘’φανερό δείπνο’’, κατά υβριστική αντιδιαστολή του ‘’Μυστικού Δείπνου’’ του Χριστού μας. Άθεοι έχουν κληθεί και όντως αντίθεοι και αντίχριστοι είναι. Αναφέρουν επίσης ειρωνικά  στην ιστοσελίδα τους σε παρένθεση, ότι είναι η Παρασκευή (γνωστή και με το ψευδώνυμο ‘’Μεγάλη’’).
Τέτοιο χλευασμό θα τον ζήλευαν ακόμα και οι σταυρωτές του Χριστού μας. Αυτή είναι η μεγίστη ντροπή και αχαριστία, απέναντι στον δι’ ημάς παθόντα και ταφέντα Κύριο.

Η βλάσφημη δικαιολόγησή της από την ‘’Ένωση αθέων’’, με την αναφορά «απέχουμε μόνο από το πένθος και τη νηστεία και όχι από τη λογική, και ειδικά όχι με βάση εντολές εκπροσώπων υποτιθέμενων υπερφυσικών όντων», προκαλεί λύπη μεγίστη. Τέτοια θρασύτητα απέναντι στον Ευεργέτη Χριστό; Τέτοια βλάσφημη και αντίχριστη διασκέδαση;


Λύπη μεγάλη προξενούν τέτοιες αντίχριστες ενέργειες τη Μεγάλη Παρασκευή. Εκείνη την ημέρα που «πάσα η κτίσις ηλλιούτο φόβο, θεωρούσα εν σταυρώ» τον γλυκύτατον Ιησούν, η ‘’Ένωση αθέων’’ διοργανώνει αντίχριστο φαγοπότι. Εκείνη την ημέρα η αντίθεος ‘’Ένωση αθέων’’ «μη αιδεσθείσα τας ευεργεσίας», ξεφαντώνει σε αντίχριστο διασκέδαση. Ανταποδίδουν «πονηρά αντί αγαθών». Είναι ντροπή να διοργανώνονται αντίχριστες ενέργειες τη Μεγάλη Παρασκευή.«Τι ανταποδίδετε» και «εις τι αμνημονείτε», τον δι’ ημάς παθόντα και ταφέντα Κύριο; Γιατί τέτοιος αντίχριστος χλευασμός;

1 σχόλιο:

  1. Οπωσδήποτε είναι ένα από τα πολλά σημεία των καιρών που απεικονίζουν την Ν.Τ.Π. και σκοπό έχουν να σκανδαλίσουν τους ενάρετους ορθοδόξους Χριστιανούς. Ωστόσο, δίνοντας τους σημασία και γράφοντας μακροσκελή άρθρα περί αυτών τους δίνουμε υπόσταση και αναγνώριση ύπαρξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.