Ετικέτες

20.12.18

Οι 52 δαίμονες της χαρτοπαιξίας.


Αρχιμανδρίτου π. Χαράλαμπου Βασιλόπουλου

Σχόλιο: στο τέλος υπάρχει σύνδεσμος (link) για αποθήκευση σε αρχείο pdf και εκτύπωση.


Πρόλογος

Συ, αναγνώστα, που θα διάβασης αυτό το βιβλίο για τη χαρτοπαιξία, ασφαλώς θα πης μέσα σου:
Αυτός που τα γράφει, για να τα κατέχη τόσο πολύ, πρέπει να είναι μεγάλο χαρτόμουτρο. Σάς εξομολογούμαι όμως, ότι στα χαρτιά έβαλα μόνον μια φορά στη ζωή μου προ (58) πενήντα οκτώ ετών, όταν ήμουνα μαθητής.
Το βράδυ της πρωτοχρονιάς επήγα σε ένα καφενείο, που χαρτόπαιζαν. Ξεγελάστηκα και έβαλα μια δραχμή. Είχα οκτώ (8) εν όλω. Για την εποχή, που ή λίρα είχε 30-40 δραχ. ήταν λογαριασμός οι (8) δραχμές μου. Στην αρχή κέρδισα τρεις δραχμές. Έχασα κατόπιν δύο.
Ξανακέρδισα, ξανάχασα. έφθασα να κερδίσω δεκάξη δραχ. Είχα γλυκαθεί και δεν ξεκολλούσα. Γύρισε κατόπιν το χαρτί και έχασα τις δεκαέξι δραχ. και τις οκτώ δικές μου...Γύρισα κατόπιν αργά άφραγκος και εισέπραξα δριμύτατες παρατηρήσεις από τον παππού μου, Θεός σχωρέστον.
Αϊ! αυτό ήταν.
Από τότε δεν τα ξανάγγιξα στη μακρά ζωή μου.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ Τ. 13 ΕΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη, 20 Δεκεμβρίου  2018

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ Τ.

Η περιπέτεια της Αναστασίας Τ., 13 ετών, έληξε σήμερα το βράδυ δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η Αναστασία Τ. βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της.
Η παλαιότερη ανάρτηση:

Aγιασθήτω το όνομά σου – Να ποιο είναι το νόημα αυτού τού αιτήματος

ΑΓΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΜΠΡΙΑΝΤΣΑΝΙΝΩΦ 
Στούς άμαρτωλούς, λοιπόν, δόθηκε ή Κυριακή Προσευχή.
Αυτοί διδάσκονται να ζητούν πρώτα άπ’ όλα από τόν Θεό, τόν Πατέρα τους, να αναγνωρίζεται ή αγιότητα Του, να δοξάζεται τό όνομά Του: «αγιασθήτω τό όνομά σου». Μ’ αυτό τό αίτημα ό άνθρωπος ομολογεί ότι είναι αμαρτωλός, πεσμένος, καί ζητάει τή δωρεά της αληθινής μετάνοιας.

Οι μυστικές εβδομαδιαίες συναντήσεις του Αγίου Πορφυρίου με τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι μυστικές εβδομαδιαίες συναντήσεις του Αγίου Πορφυρίου με τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη
Οι μυστικές – θαυμαστές εβδομαδιαίες συναντήσεις του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου με τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ στην Εύβοια!!
ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ Κ. ΝΕΟΦΥΤΟΣ «Ο ΟΣΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ: ΕΠΟΠΤΗΣ ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ»

Vera Lord Faith: Η προσωπική μαρτυρία μιας γυναίκας που έκανε έκτρωσηΣχόλιο: Διαβάστε το κείμενο ή δείτε το βίντεο. Η τελευταία φράση τα λέει όλα...