Ετικέτες

18.10.19

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΣΤΕΩΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ


Σας ενημερώνουμε ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη κύκλος σεμιναρίων σχετικά με τις χριστιανικές αιρέσεις και τις εξωχριστιανικές και παραθρησκευτικές ομάδες.

Υπέρ θείας βοηθείας Φωτεινής και υπέρ αναπαύσεως Βασιλείου, Βασιλείου, Παρασκευής ΚΑΙ Ευφροσύνης

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Αγαπημένοι εν Χριστώ αδελφοί εύχεσθε, ευχαριστούμε πολύ και σας παρακαλούμε υπέρ ιάσεως Φωτεινής και υπέρ αναπαύσεως Βασιλείου, Βασιλείου και Παρασκευής.

Επίσης, η αδερφή μας Ευφροσύνη (θυμηθείτε ΕΔΩ) κοιμήθηκε πριν λίγες μέρες. Τώρα πια αν θέλετε ας την θυμάστε στα υπέρ αναπαύσεως και κυρίως τον σύζυγο Άρη και τα 3 μικρά της παιδιά...

Σχόλιο του Ιστορικού κ. Νεκταρίου Δαπέργολα για τους απαράδεκτους πανηγυρισμούς των Τούρκων αθλητών & οπαδών



Κόντρα σε όλες τις απερίγραπτες ανοησίες των «προοδευτικών» για τις ηγεσίες, που είναι δήθεν οι μόνες υπεύθυνες για το αίμα, και για λαούς που ζουν αδελφικά και «δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν». Χτες δεν ήταν μόνο οι αθλητές, ήταν και η αγριεμένη τουρκική λαοθάλασσα μέσα και έξω από το "Σταντ ντε Φρανς" (πάνω από 20.000 σύμφωνα με επίσημες γαλλικές εκτιμήσεις) που έσπευσε να δηλώσει με αλαλαγμούς υπερηφάνειας και στρατιωτικούς χαιρετισμούς τη στήριξη στο μαζικό έγκλημα που πραγματοποιείται εδώ και λίγες μέρες στη Βόρεια Συρία. 

Γκρέμισαν το εκκλησάκι για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα


Γκρέμισαν το εκκλησάκι για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένα έτος από την ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το αλβανικό κράτος δείχνει ξανά το ανθελληνικό πρόσωπο, σε σημείο που να μην σέβεται ούτε τον πόνο της οικογένειας του Εθνομάρτυρα.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ...


Α. ΕΥΧΕΣ
Α1. Εύχομαι ολοψύχως η ευλογία του Θεού να είναι μαζί σας, με τις οικογένειές σας και όλους τους δικούς σας κι όλο το ελληνικό έθνος κι όλο τον κόσμο σ’ όλη σας τη ζωή και σε όλη την αιωνιότητα.

Mάθε το παιδί σου να γονατίζει…


π. Σπυρίδων Σκουτής
Εάν έμαθες στο παιδί σου να προσεύχεται του έχεις μάθει την γλώσσα του Θεού.

Η Εκκλησία της Ρωσίας θα διαγράψει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τα δίπτυχά της αν μνημονεύσει Επιφάνιο


Στη διαγραφή του ονόματος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών από τα Δίπτυχά της θα προχωρήσει η Εκκλησία της Ρωσίας εαν ο κ. Ιερώνυμος μνημονεύσει τον Κιέβου Επιφάνιο.

(ΕΚΤΑΚΤΟ) Το Πατριαρχείο Μόσχας για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα



Στις 17 Οκτωβρίου 2019 η συνελθούσα σε συνεδρία η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας προέβη σε δήλωση σχετικά με την κατάσταση, η οποία διαμορφώθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος κατόπιν διεξαγωγής εκτάκτου συνελεύσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας στις 12 Οκτωβρίου 2019 για το ουκρανικό εκκλησιαστικό (πρακτικά αριθμ. πρωτ. 125).