Ετικέτες

11.12.19

H μελέτη της Αγίας Γραφής.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια γραφή 
Στην Αγία Γραφή πρέπει να ζητάμε την αλήθεια και όχι την λογοτεχνία. Η Αγία γραφή πρέπει να μελετάται πάντα με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος, με το οποίο γράφτηκε.
Διαβάζοντας τη, πρέπει να ζητάμε την ψυχική μας ωφέλεια και όχι το ύφος.

Ο χαμένος λόχος… 240 Έλληνες μάχονται και ελίσσονται στην Κριμαία


 Το 1919 το Α’ Σώμα Στρατού (ΣΣ) στάλθηκε, κατόπιν αιτήματος των Συμμάχων στην «Μεσημβρινή Ρωσία», την σημερινή Ουκρανία δηλαδή, για να πολεμήσει, παρά το πλευρό γαλλικών και ρωσικών «λευκών» δυνάμεων, κατά των Μπολσεβίκων.

Χριστούγεννα «ἀγνοοῦνται» γιά τό Ἵδρυμα Ὠνάση




Για μια ακόμη φορά φαίνεται η γύμνια του σύγχρονου Ελληνα να κατανοήσει το βάθος των Χριστουγέννων. Και επειδή δεν μπορεί να το καταλάβει επιτίθεται σε ήθη και παραδόσεις λες και αυτά του φταίνε. 

Μανώλης Κοττάκης

Ὁ μπελάς τοῦ καθαρίσματος…


Γράφει ὁ Ἀρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λαμπρόπουλος

Κανείς δέν παραπονέθηκε ποτέ, γιατί: τά κάστανα, ἐξωτερικά, ἔχουν βελόνες πού τρυπᾶνε τά χέρια · τά φραγκόσυκα ἔχουν ἀγκάθια, πού μπαίνουν στό δέρμα · τά καρύδια ἔχουν πράσινη, χονδρή σάρκα, πού μαυρίζει τά χέρια · τά ἀμύγδαλα ἔχουν σκληρό περίβλημα, πού θέλει σπάσιμο.

Κανείς δεν θα παρέμενε άπιστος, αν εμείς ήμασταν πραγματικοί Χριστιανοί...

"Δεν θα χρειάζονταν λόγια, αν έλαμπε η ζωή μας. Δεν θα χρειάζονταν δάσκαλοι, αν επιδεικνύαμε έργα.
Κανείς δεν θα παρέμενε άπιστος, αν εμείς ήμασταν πραγματικοί Χριστιανοί..."

Ας μοιράσουμε το Αιγαίο να τελειώνουμε

Αποτέλεσμα εικόνας για μοίρασμα του Αιγαίου 

Δεν τρέχει και τίποτα.Εκατό βράχια, χίλια πρόβατα και μερικές εκατοντάδες άνθρωποι. Ας τα μοιράσουμε να "ησυχάσουμε". Εξάλλου, Έλληνες και Τούρκοι ζούσαμε επί αιώνες μαζί και "αδελφωμένοι". Αυτά μας λένε οι διάφοροι περισπούδαστοι εμμέσως πλην σαφώς με δηλώσεις τύπου kazan-kazan, όντας τόσο επιστήμονες όσο και Έλληνες.

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε: Να καταράσθαι τον Πάπα: Γιατί;

Αποτέλεσμα εικόνας για αΓΙΟς ΚΟΣΜΆς Ο αΙΤΩΛΌς 
Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος είπε:
" Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε: Να καταράσθε τον Πάπα! Γιατί; Ο Χριστός μας είπε, να μην καταρώμεθα κανένα άνθρωπο! Γιατί (τότε)λέγει να καταρώμεθα τον Πάπα;

Χριστιανός και φόβος δεν ταιριάζουν!

 Σχετική εικόνα 
Εάν οι χριστιανοί σκεπτόμαστε το συμφέρον, τα χρήματα και την παρουσία μας, να το θυμάστε, θα επικρατήσουν οι άθεοι. Εάν δεν σταθούμε ανδρείοι, θα χάσουμε και πατρίδα και σπίτια και τα πάντα.