Ετικέτες

23.7.20

Νέα αιτήματα προσευχής: Αθανασία, Αθανασία, Δημήτριος: καρκινοπαθείς ΚΑΙ Θεόδωρος και Μαρία, Γεώργιος και Δήμητρα, Αθανάσιος και Λαζαρία (προβλήματα γάμου)

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιησούς Παντοκράτωρ


Αναρτούμε τις εξής νέες περιπτώσεις προσευχής. Επίσης, ενημερώνω ότι λόγω ταξιδιού το διάστημα της επόμενης εβδομάδας δεν θα μπορώ να παρακολουθώ τακτικά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (ίσως και καθόλου). Θα προσπαθήσω να υπάρχουν καθημερινά κάποιες αναρτήσεις (που θα προγραμματιστούν από σήμερα).

Καρκινοπαθείς
  • Αθανασία (καρκίνος στήθους), 
  • Αθανασία (καρκίνος εγκεφάλου μεταστατικός), 
  • Δημήτριος (καρκίνος όρχεων) 
Πρόβλημα γάμου

Επίσης για ένα ζευγάρι: ο Θεόδωρος και η Μαρία με σοβαρά και χρόνια οικογενειακής φύσεως προβλήματα στρέφεται προς το διαζύγιο... να φωτίσει ο Κύριος ότι γίνει να είναι προς το πνευματικό συμφέρον όλων...

Ας προσθέσουμε και τους: Γεώργιο και Δήμητρα, Αθανάσιο και Λαζαρία.

Υπενθυμίζουμε ότι στο ιστολόγιο έχουμε ήδη και άλλα ζευγάρια με σοβαρά ίσως άλυτα πλέον προβλήματα γάμου: Γεώργιος και Ειρήνη, Αριστείδης και Μαρία, Αναστάσιος και Ελένη.

Ο Θεός ας τους φωτίσει να μην διαλύσουν τον γάμο τους. Ας τους δώσει ταπείνωση και υπομονή...

Ἅγιος Αρσένιος ὁ Καππαδόκης: Γιά ἀπειλή πολέμου διαβάζουμε τόν ψαλμό 131


Ψαλμός 131

Ψαλτηρίου Θησαύρισμα: Ψαλμός 8ος





1 Ες τ τλος, πρ τν ληνν· ψαλμς τ Δαυδ.

2ΚΥΡΙΕ  Κριος μν, ς θαυμαστν τ νομ σου ν πσ τ γ· τι πρθη  μεγαλοπρπει σου περνω τν ορανν.

Eurostat: Μείωση του πληθυσμού της Πατρίδας μας κατά 414.000 τα έτη 2011-2019...


Πρόσθετο σχόλιο: Ας κάνουμε σύγκριση των αριθμών: 120.000 θάνατοι τον χρόνο, δηλ. 10.000 θάνατοι ανά μήνα, με τους περίπου 100 θανάτους με κορωνοϊό ανά μήνα (κατά την περίοδο της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα). Μόλις δηλαδή 1% των συνολικών θανάτων ανά μήνα περίπου "οφείλεται" στον κορωνοϊό (στην πραγματικότητα το αληθινό ποσοστό είναι πολύ μικρότερο, αφού το να πεθάνεις με κορωνοϊό ΔΕΝ είναι ταυτόσημο με το να πεθάνεις λόγω κορωνοϊού...). Και γι΄αυτό το (υπερβολικό) 1% καταστράφηκε ολοκληρωτικά η οικονομία μας, καταπατήθηκαν οι ελευθερίες μας κτλ. Τροφή για σκέψη... εν όψει των νέων μέτρων...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της πόλεώς μας ότι την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 και ώρα 7:00μ.μ. στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φλωρίνης, θα ψαλεί ενώπιον της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου ο Ακάθιστος Ύμνος, εις ανάμνησιν του Ακαθίστου Ύμνου που ακούστηκε πρώτη φορά στη Μεγάλη του Χριστού Έκκλησία την Αγία Σοφία, το σύμβολο όλων των Ορθοδόξων.

Από τον Ιερό Ναό

Απειλεί σαν αντίποινα για την Αγία Σοφία το…Τέμενος Ομάρ της Ιερουσαλήμ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια αναπάντεχη απάντηση ήρθε από το…Ισραήλ!!!

Δυσάρεστη έκπληξη που προκαλεί έντονη ανησυχία στην Τουρκία, είναι τα δημοσιεύματα του ισραηλινού τύπου που επισημαίνουν ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δίνει την δυνατότητα στο Ισραήλ σαν αντίπραξη να μετατρέψει το τέμενος Ομάρ σε συναγωγή, ή καλύτερα, να το γκρεμίσει εκ θεμελίων για να στηθούν στο μέρος του τα θεμέλια του νέου Ναού του Σολομώντος!

Για τους άνδρες : Διαδικασία επιστράτευσης - Πως, που, πότε, τι κάνω, πως πάω στη μονάδα, τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Τι προβλέπει η διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης
Αναλάβαμε να συγκεντρώσουμε τα διάσπαρτα στοιχεία, σχετικά με την επιστράτευση των εφέδρων (όλων όσων από εμάς έχουμε ολοκληρώσει τη στρατιωτική μας θητεία) τόσο στην περίπτωση σε που η χώρα δείχνει να πηγαίνει για πόλεμο (κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού), αλλά και στην χειρότερη περίπτωση που η χώρα κηρύσσεται σε εμπόλεμη κατάσταση (κόκκινος συναγερμός).

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, Ελάτε όλοι να γονατίσουμε, να λυπηθή ο Θεός την Πόλη και την Αγια-Σοφιά

ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ

Πένθιμα θα σημάνουν οι καμπάνες των Ιερών Ναών
«…ιερά και αγία εξέγερση με το όπλο της προσευχής»!
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ. ΚΟΣΜΑ

Μητρόπολη Καλαβρύτων: Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την Αγιά Σοφιά


Εκ μέρους της Μητρόπολης Καλαβρύτων ανακοινώθηκε η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την θετική έκβαση των δυσάρεστων γεγονότων στην Αγιά Σοφιά.

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: «Οι Σύγχρονοι Κληρικοί είναι Προδότες της Πίστεως»!

ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΛΙΒΥΗ


Nonews-NEWS: Πράσινο φως για επέμβαση της Αιγύπτου στη Λιβύη...
            Η Λιβύη είναι πολύπαθη χώρα. Η μακραίωνη αραβική κατοχή έφερε τον εξαραβισμό του λαού της, ο οποίος κατά την αρχαιότητα είχε στενές σχέσεις με τους Έλληνες. Τα ερείπια, μάρτυρες της ελληνικής εκεί παρουσίας είναι ακόμη άφθονα. Η ξέφρενη προέλαση των Οθωμανών Τούρκων τους έκανε κυρίαρχους και στη χώρα αυτή μέχρι το 1912. Τότε η ανερχόμενη Ιταλία, που επί τέλους είχε ενοποιηθεί στα τέλη του 19ου αιώνα, ονειρεύτηκε την ανασύσταση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας περί την λεκάνη της Μεσογείου. Η οθωμανική αυτοκρατορία, ο μεγάλος ασθενής κατά τους δυτικούς διπλωμάτες, στάθηκε ανήμπορη να εναντιωθεί στη βουλιμία των μεγαλοϊδεατών της Ιταλίας. Έτσι η Λιβύη, αλλά και τα ελληνικότατα Δωδεκάνησα πέρασαν στην ιταλική κυριαρχία. Οι δύο χώρες, Ιταλία και Τουρκία, βρέθηκαν αντιμέτωπες κατά τον Α΄ μεγάλο πόλεμο του 20ου αιώνα. Η πρώτη έλαβε από τους ισχυρούς συμμάχους της την υπόσχεση εκχώρησης της Ιωνίας και  των νοτιοδυτικών παρακτίων εδαφών της Μικράς Ασίας. Η δεύτερη τάχθηκε με το μέρος των ηττημένων κεντρικών αυτοκρατοριών και διαλύθηκε. Κύριος στόχος των κυριάρχων νικητών ήταν ο έλεγχος των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής. Η Ιταλία έδειξε εξ αρχής την εχθρική της στάση κατά της Ελλάδος, μετά την απόβαση ελληνικού στρατού στη Σμύρνη. Την ακολούθησαν η Γαλλία, φανερά και η Αγγλία, στο παρασκήνιο όπως πάντα. Σ’ αυτούς έμειναν τα πετρέλαια και εμείς υποστήκαμε τη μεγαλύτερη συμφορά στη μακραίωνη ιστορία μας.

Ερντογάν εναντίον Κεμάλ!

Ισλαμιστές εναντίον Κεμάλ: Ο Ερντογάν σχεδιάζει να "ελέγξει" τη ...
Κεμάλ και Ερντογάν ή Ερντογάν και Κεμάλ; Ποιος από τους δύο αυτούς Τούρκους ηγέτες θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη προσωπικότητα της Τουρκίας;