Ετικέτες

4.3.18

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας: 5/3-11/3/2018

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Από αύριο διανύουμε πλέον την τρίτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (5/3/18-11/3/18). Κανονικά, όλες τις καθημερινές νηστεύουμε αυστηρά, δηλαδή τρώμε άλαδο φαγητό (ή κάνουμε ξηροφαγία και μονοφαγία συνδυασμένες με ενάτη), ενώ το σαββατοκύριακο υποχρεωτικά τρώμε λαδερό φαγητό. Εξαίρεση αποτελεί η Παρασκευή 9/3/18, οπότε τιμούμε τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν Σεβαστεία και επιτρέπεται κατάλυση οίνου-ελαίου.

Δευτέρα-Πέμπτη: νηστεία (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία)

Παρασκευή 9/3/18: νηστεία (λαδερό φαγητό)
[των εν Σεβαστεία Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων]

Σάββατο - Κυριακή: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Το «Δόξα τω Θεώ» διώχνει την μιζέρια και την κατάθλιψη

  Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος

Η μεγάλη ωφέλεια από τη νηστεία

Σχετική εικόνα
Πολλοί χριστιανοί, αγνοώντας τη μεγάλη ωφέλεια της νηστείας, την τηρούν με δυσφορία ή και την αθετούν. Και όμως, τη νηστεία πρέπει να τη δεχόμαστε με χαρά, όχι με βαρυγγώμια ή φόβο. Γιατί δεν είναι σ’ εμάς φοβερή, αλλά στους δαίμονες.

Πέρασε από τη Βουλή η νέα μεγάλη οργανωμένη μπίζνα με την κάνναβη…


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της αρχής, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, το σχέδιο νόμου “Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης”. “Υπέρ” του σχεδίου δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι. “Κατά” του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ. Το ΚΚΕ καταψήφισε και ζήτησε την απόσυρσή του. “Κατά” δήλωσε η Χρυσή Αυγή. Επιφυλάξεις δήλωσε η Ένωση Κεντρώων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παραβιάζουν τη λογική, καταστρέφουν οικονομικά και δημογραφικά την Ελλάδα




Σχόλιο: Αυτή είναι δυστυχώς η Ε.Ε. της "αλληλεγγύης" και της "προοπτικής"! Να τη χαίρονται οι ντόπιοι υπηρέτες τους που την ευαγελίζονται με πάθος . Η Ε.Ε της αρπαχτής ,της τοκογλυφίας,του ξεπεσμού,της αναρχίας, και του ξεπεσμού με  ηγεσίες εγκάθετους ,  λαμόγια διαφορετικών αποχρώσεων  ! Τα αποτελέσματα των καταστροφικών πολιτικών τους τα βιώνουμε με το παραπάνω. Δυστυχώς σέρνουν και την ηγεσία της Εκκλησίας , που λόγου ποιότητας αλλά και οράματος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και πελαγοδρομεί. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες λιγοστών άξιων ιεραρχών. Δυστυχώς αποτύχατε! Ας προσευχηθούμε στον φιλάνθρωπο Θεό να μας φωτίσει αλλά και να μας απαλλάξει από αυτή την τυραννία που είναι πρωτοφανή για την ανθρώπινη ιστορία.
Οι Ευρωπαίοι δανειστές γονατίζουν την οικονομία και αδιαφορούν για την δημογραφική καταστροφή της Ελλάδος. Η αναποτελεσματικότητα των μνημονίων εντείνει την ανθρωπιστική κρίσιν στην χώρα μας.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κόλμερ

Ερντογάν: Χωρίς την συγκατάθεσή μας δεν γίνεται βήμα στην Α. Μεσόγειο


Στο επεισόδιο με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ φάνηκε ότι «χωρίς τη συγκατάθεση της «τδβκ» και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους εν πτήσει, κατά την περιοδεία του στις χώρες της Αφρικής.

"Ανοίξω το στόμα μου" - Kαταβασίες του ευαγγελισμού της Θεοτόκου


Kαταβασίες του ευαγγελισμού της Θεοτόκου
"Ανοίξω το στόμα μου"
Σύντομο ειρμολογικό μέλος
Θανάσης Δασκαλοθανάσης
Μέλος τονισθέν υπό Χαρ Ταλιαδώρου
Ηχογράφηση Αύγουστος 2016