Ετικέτες

22.9.15

Τι πιο όμορφο να προσευχηθούμε για έναν πιστό υπηρέτη του Θεού!


Ανανέωση: Όλα έχουν πάει κατ' ευχήν και ο ιερομόναχος συνεχίζει το θεάρεστο έργο του.

Οι ιερομόναχοι υπηρετούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο το Θεό μιας και συνδυάζουν τον προσωπικό τους ασκητικό και πνευματικό αγώνα με την ταυτόχρονη καθοδήγηση πολλών πιστών και την τέλεση των μυστηρίων της εκκλησίας μας. Αυτοί κάνουν τόσα πολλά για εμάς. Εμείς όταν έχουμε την "ευκαιρία" δεν πρέπει να ανταποκριθούμε;

Ένας γνωστός μας ιερομόναχος (που δεν επιθυμεί να ανακοινώσουμε περισσότερες προσωπικές πληροφορίες) έχει ένα ζήτημα υγείας για το οποίο έχουμε χρέος να προσευχηθούμε προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να τον ελεήσει και να φέρει αίσιο αποτέλεσμα στην περιπέτεια υγείας που περνά. Ας γίνει κατά το θέλημά Του.

Μπορεί εσείς να μην γνωρίζετε το όνομά του, ο Θεός όμως το γνωρίζει, γι αυτό αρκεί να βάλετε στην προσευχή σας μια ευχή υπέρ υγείας του πιστού δούλου του Θεού.

Ευχαριστώ

Ο ετοιμοθάνατος από το Κονγκό που περπάτησε! (Θαυμαστό περιστατικό στην Ιεραποστολή της Ι.Μ.Γρηγορίου)


*Ένα από τα θαυμαστά περιστατικά που έχουν συμβεί στο Κονγκό (Κολουέζι), εκεί όπου βρίσκεται η ιεραποστολή της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους.

Ο ιερέας και ο άγγελος μαζί στην προσκομιδή!



Κάποιος ιερεύς, σε μία αγρυπνία, και ενώ είχε αρχίσει την Προσκομιδή, δυσκολευόταν, τρόπον τινά, με μόνο το φως ενός κεριού να διαβάζει τα ονόματα.

Θα μας δώσει ο Θεός την Ανάσταση


Θα σταθούμε όρθιοι ακόμα και αν μείνουμε με ξερό ψωμί…

σχόλιο Γ.Θ : Στις μέρες μας ο Θεός επεφύλαξε να ζήσουμε φουρτούνες μεγάλες και ανακατατάξεις σκληρές. Η φουρτούνα της Νέας Τάξης δεν πρέπει να μας νικήσει και ας μας έχει κουράσει. Η παραμονή στην δυσκολία δεν θα εξαντλήσει την υπομονή μας, αρκεί να την περάσουμε με τον καλό Πνευματικό Καπετάνιο μας. Αυτός θα μας οδηγήσει στο Λιμάνι της Σωτηρίας και στο Ποθούμενο του Γένους. Αμήν !