Ετικέτες

4.11.15

Παμποντιακή διαδήλωση αύριο στο Σύνταγμα - Να δώσουμε όλοι το "παρών"


Σε παμποντιακή διαδήλωση στο Σύνταγμα, αύριο Πέμπτη στις 4 η ώρα το απόγευμα, καλεί τον ποντιακό ελληνισμό αλλά και όλους τους ‘Ελληνες πολίτες η “Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος”. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, επισημαίνονται τα εξής:

Μας καταστρέφουν αυτά που… αγαπάμε «Μα θα ‘ρθουνε άλλα χρόνια μ’ όνειρα κι οράματα δίχως λόγους στα μπαλκόνια κι άχρηστα προγράμματα» Ν. Γκάτσος Γράφει ο...


«Μα θα ‘ρθουνε άλλα χρόνια
μ’ όνειρα κι οράματα
δίχως λόγους στα μπαλκόνια
κι άχρηστα προγράμματα»
Ν. Γκάτσος
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς
Τα βασανιστήρια ως σωματική κάκωση και άσκηση βίας απαγορεύονται στα δημοκρατικά καθεστώτα, όπως τουλάχιστον «γράφουν τα χαρτιά» και οι διακηρύξεις, όμως δεν έχουν εκλείψει. Απλώς αναπροσαρμόστηκαν, εκσυγχρονίστηκαν οι μέθοδοι βασανισμού. Την παραδοσιακή τεχνική των σωματικών πόνων διαδέχτηκε η τεχνολογία που λιανίζει το μυαλό, συντρίβει τη σκέψη και, κυρίως, ελέγχει τη συνείδηση.
                                                             Ε Δ Ω

ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ!!!


ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ "ΡΕΠΟΥΣΗ"... (Χριστόφορος Κωτσάκης.-)


αμφ: Μπάρμπα, πολλά μπορούμε να ανεχτούμε... Την ιστορία μας όμως & τις γενοκτονίες, 

που υποστήκαμε ως έθνος, θα΄ταν καλό να μην τα πιάνεις στο στόμα σου! Ούτε εσύ, ούτε κανείς...
ΥΓ: Ο Χριστόφορος μπορεί να μην έκανε σχόλια... Εμείς δεν τα πολυκαταφέραμε...


Με 63 λέξεις – φωτιά ο Χαραλαμπίδης απάντησε στον Φίλη ένα χρόνο πριν: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δεξιοαριστερούς χωροφύλακες της μνήμης της...»

 
Μια πραγματικά σκληρή απάντηση  στον Νίκο Φίλη είχε δώσει τότε (έναν χρόνο πριν) ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, βαθύς γνώστης του ποντιακού ζητήματος. Είχε γράψει τότε λοιπόν με αφορμή το κείμενο στην εφημερίδα «Αυγή» της 20ης Αυγούστου:

Πως μεταβληθήκαμε από Έλληνες σε νεοέλληνες



*Ένα από τα καλύτερα και περιεκτικότερα κείμενα που έχουμε διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Διαβάστε το και θα καταλάβετε το γιατί!

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας


Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: Yoga; Εὐχαριστῶ, δὲ θὰ πάρω!.

yoga eyxaristw den tha parw 01
Η Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν διοργανώνει ὑπό τήν αἰγίδα τῆς Ἱ.Μ.Κηφισίας, Ἀμαρουσίου και Ὠρωποῦ, σέ συνεργασία μέ τό ἀντιαιρετικό της Γραφεῖο τήν 14η Νοεμβρίου 2015, ἡμέρα Σάββατο καί ὥρα 16:00- 20:00, στό Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, Ἡμερίδα μέ θέμα: «ΓΙΟΓΚΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!».
Διαβάστε παρακάτω το πρόγραμμα

«Η συνείδησή σου είναι η φωνή και ο έλεγχος του φύλακος αγγέλου, πού σου έστειλε ο Θεός στο άγιο Βάπτισμα»

ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΡΟΣΤΩΦ
~ Για να δεις τα υλικά πράγματα, πρέπει να είναι υγιείς οι σωματικοί οφθαλμοί σου. Για να γνωρίσεις τα νοερά πράγματα, πρέπει να είναι υγιείς οι οφθαλμοί της ψυχής σου, να έχεις δηλαδή φωτισμένη συνείδηση και διάκριση.

Ο Έλληνας ακόμα ελπίζει στην Δύση;

Για ακόμα μία φορά θα χρησιμοποιήσω ένα σχόλιο και μία επισήμανση του αγαπητού μου φίλου Κώστα Τ., που χθες (30/10/2015) μου έγραψε τα εξής: «Καλημέρα Μανώλη. Όπως βλέπεις και στο dikaiologitika.gr η κυβέρνηση καθυστέρησε την τρίτη δόση του επιδόματος των τριτέκνων, για να έχει τη δυνατότητα να παρακρατήσει το ποσό της δόσης του ΕΝΦΙΑ που λήγει σήμερα[σημ. ΜΒΒ: 30/10/2015]. Με αυτή την πονηράδα προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού; Αλλά τι τους χρειάζεται όταν κυβερνούν με το 20%;»
                                                 
                                                         Ε Δ Ω

Γέροντας Εφραίμ για τα αγαπημένα μας πρόσωπα που έχουν φύγει απ' την ζωή.



σχόλιο Γ.Θ : Να ευχηθούμε καλή μετάνοια σε όλους αυτούς που συκοφαντούσαν τον Γέροντα Εφραίμ και που με το μίσος τους τον οδήγησαν στην φυλακή.

Ίσως, μετά από χρόνια, να μαθευτούν ή να γραφτούν σε κάποιο βιβλίο τα θαύματα της μεταστροφής πολλών συνανθρώπων μας (ακόμα και μουσουλμάνων) που τον γνώρισαν εκεί στην φυλακή και πίστεψαν στον Χριστό.

Άγιος Ιωάννης ο Βατάτζης: άγιος της Εκκλησίας και θρύλος της Ιστορίας.

VATATZI5

( το παρακάτω κείμενο προέρχεται από το περιοδικό Προς τη Νίκη και μπορεί να διαβαστεί και από τα μεγαλύτερα παιδιά. Για να μαθαίνουν τα παιδιά και οι νέοι μας για την ιστορία της Φυλής μας και για θρύλους , που θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε…)

Έκθεση του Τούρκου Δζεμάλ Μουσχέτ: «Ο Κεμάλ εύρεν έδαφος δράσεως»




Του Κωνσταντίνου Φωτιάδη*


H επιβεβαίωση των εγκληματικών καταγγελιών όταν ενισχύεται με εκθέσεις οθωμανικών εγγράφων διευκολύνει την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, συμβάλλει στην αποκατάσταση ιστορικών παρεξηγήσεων και βοηθά τους λαούς να γνωρίζονται καλύτερα. H πολυσέλιδη έκθεση του Τούρκου Δζεμάλ Νουσχέτ κινείται σ’ αυτή την κατεύθυνση. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές:
                                                             Ε Δ Ω 

Η κοίμηση του Μαρμαρωμένου Βασιλιά.

Τα τελευταία λόγια του Ιωάννη Βατάτζη.

Η επικοινωνία του Γέροντος Παϊσίου με τα ζώα


εκ του νέου βιβλίου ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
.
Εντύπωση έκανε στους Κονιτσιώτες και η επικοινωνία που είχε ο «Καλόγερος» με τα ζώα.