Ετικέτες

29.4.18

Ενημέρωση για τρία μικρά παιδάκια

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ιωάννα: Το μικρό κοριτσάκι που το είχαμε στην προσευχή μας με το πρόβλημα της πνευμονίας και ανάρρωσε μεν,  αλλά παρουσίασε στη συνέχεια κύστες στο νεφρό. Δυστυχώς θα γίνει μερική ή ολική αφαίρεση του νεφρού. (είναι σταθερά στην κατάσταση προσευχής)

Και δύο άλλα παιδάκια:

Μαρία: κοριτσάκι που πήγε με ελικόπτερο από την Σύρο στο νοσοκομείο παίδων. Δόξα τῷ Θεῷ είναι τελείως καλά και στο σπίτι της. (ας την έχουμε λίγο καιρό στην προσευχή μας)

Άγγελος: αγοράκι με πρόβλημα στη χολή που του επηρέαζε και άλλα όργανα. Πηγαίνει καλύτερα με την αγωγή που ακολουθεί προκειμένου να αποφύγει το χειρουργείο. Ας ευχόμαστε.


Ο μικρός Άλφι Έβανς αντιστέκεται στη βρετανική νομοθεσία περί ευθανασίας

Σχόλιο: ο μικρός κοιμήθηκε εχθές τελικά, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.
Ο δίχρονος Βρετανός Άλφι Έβανς πάσχει από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια και κρατιέται με μηχανικά μέσα στη ζωή. Οι γονείς του έχουν πίστη και θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια να κρατηθεί το παιδί τους στη ζωή μέχρι τέλους. Αντίπαλός τους σ’ αυτή τους την επιθυμία είναι το… Κράτος! Το Νοσοκομείο του Λίβερπουλ, κάνοντας χρήση της κρατικής νομοθεσίας περί ευθανασίας, εξέφρασε την άποψη ότι, επειδή οι γιατροί του Νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν έχει πλέον ελπίδες ζωής και δεν οσονούπω δεν θα χτυπάει η καρδιά του, είναι προς το συμφέρον του παιδιού η… παύση της μηχανικής υποστήριξης και άρα ο τερματισμός της ζωής του και αποφάσισε την αποσύνδεση του παιδιού από τα μηχανήματα, χωρίς τη συναίνεση των γονέων!

Ιωάννης ιερέας και Αθανασία: χρειάζονται την προσευχή μας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΟΣΕΥΧΉ

Δεχτήκαμε τα εξής νέα αιτήματα προσευχής:

Η Αθανασία χρειάζεται την προσευχή μας. Αύριο Δευτέρα θα κάνει επέμβαση για να αποκατασταθεί η υγεία της. Ας πούμε ένα "Κύριε ελέησον" και ο Θεός του ελέους που μας ακούει να τον παρακαλούμε στα κρυφά θα την ελεήσει, όπως Εκείνος γνωρίζει και πάντα σύμφωνα με το συμφέρον της. 



Ο π. Ιωάννης (ιερέας) έκανε δύσκολη επέμβαση και αναρρώνει. Ας ευχηθούμε για τον άξιο αυτό λευίτη ο Κύριος να τον ενδυναμώσει και να ξεπεράσει την περιπέτεια υγείας εφόσον αυτό είναι σύμφωνο με το θέλημά Του.

Ας μην ξεχνούμε ότι ο Κύριος μας αγαπά τόσο που θυσιάστηκε για εμάς και σήκωσε τις αμαρτίες μας. Επιτρέπει τις δοκιμασίες, διότι έχει το σχέδιό Του που δεν είναι άλλο από το να μας σώσει εφόσον βέβαια εμείς του το ζητήσουμε και κάνουμε τον αγώνα μας. Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Ας αφήσουμε την ελπίδα μας στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (30/4/18 - 6/5/18)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων
Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (30/4-6/5) είναι η τέταρτη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 2/5 είναι της μεσοπεντηκοστής οπότε γίνεται κατάλυση ιχθύος και η Παρασκευή 4/5 είναι ημέρα νηστείας στην οποία γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη 2/5: νηστεία (κατάλυση ιχθύος)
Παρασκευή 4/5: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)

Δόγμα & Επιστήμη – Αρχιμ. Ιωάννης Κωστώφ, Φυσικός

ABEL LETTERS
Δόγμα και Επιστήμη
Αρχιμ. Ιωάννης Κωστώφ, Φυσικός
Σημειώνει καί Ν. Κατσάνος, Καθηγητής Φυσικοχημείας το Παν/μίου Πατρν:
« φυσική πιστήμη στηρίζεται μέν στήν αστηρή νθρώπινη λογική, λλά χι πάντοτε στήν κοινή λογική, μέ τήν ποία καί τά δικά της συμπεράσματα πολλές φορές ρχονται σέ ντίθεσι. Νά να παράδειγμα.

«Νέα Εποχή και Οικουμενισμός»(Αρχιμ. Παύλου Δημητρακοπούλου)


Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου, Θεολόγου, Συγγραφέως, Διευθυντού του Γραφείου Αιρέσεων καί Παραθρησκειών τῆς Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Εν Πειραιεί τη 28η Απριλίου 2018

«Η Παναγία η Παντάνασσα με έσωσε»

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγια παντανασσα
Η Χρυσούλα Αλεξίδου μαζί με τον σύσυγό της Δημήτρη ήρθαν από τη Γερμανία για να κάνουν Παράκληση και να ευχαριστήσουν την Παναγία.