Ετικέτες

12.11.21

ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ! Έκτακτο: Το συζητάνε ήδη στο Μαξίμου

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων για τον ερχομό του Πάπα

Ποιμαντορική Εγκύκλιο για την έναρξη της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στον επικείμενο ερχομό του Πάπα της Ρώμης στην Ελλάδα.

“Εις τον προσκεκλημένον υπό της Ελληνικής Πολιτείας ως αρχηγόν του Κράτους του Βατικανού και ερχόμενον εις την Ελληνορθόδοξον Πατρίδα μας Πάπαν της Ρώμης, επιθυμούντα να βηματίση εις τα βήματα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ταπεινώς φρονώ ότι ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς θα έκαμνε την σύστασιν αντί των εντυπωσιακών κινήσεων να μυηθή εις την Θεολογίαν, Χριστολογίαν και Εκκλησιολογίαν του Θείου Παύλου και ούτω πως να επιστρέψη εν μετανοία εις την προ της αποσχίσεως των Φραγκολατίνων, κατά το 1054, ακαινοτόμητον παράδοσίν των” αναφέρει, ο Σεβασμιώτατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Το μαρτυρικό τέλος και τα τελευταία λόγια του Ιερού Χρυσοστόμου

 Αποτέλεσμα εικόνας για Χρυσόστομος


Μπερκουτάκης Μιχαήλ
Θεολόγος - Εκπαιδευτικός 


Αλλά και ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος δεν είχε καλύτερη τύχη. Η αγάπη του για τη δικαιοσύνη τον οδήγησε σε μετωπική σύγκρουση με τους ανθρώπους της εξουσίας και προκάλεσε το άσπονδο μίσος της πανίσχυρης αυτοκράτειρας Ευδοξίας και του άθλιου περιβάλλοντός της. Παράλληλα, ο ιερός Χρυσόστομος θέλησε να καθαρίσει την Εκκλησία από τους ανάξιους κληρικούς. Έτσι δίπλα στο μίσος της αυτοκράτειρας προστέθηκε σύντομα και η αντίδραση των διεφθαρμένων επισκόπων. 

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 9/11/21-15/11/21

 

[τελευταία ενημέρωση: 15/11/21, 21:27]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


15/11

Υπέρ θείας βοηθείας

Χρήστου: επείγον αίτημα προσευχής

Αδαμαντίας: σοβαρό πρόβλημα υγείας - υπέρ θείας βοηθείας και ενισχύσεως

Ειρήνης: σοβαρό αυτοάνοσο και ταυτόχρονα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα

Ελένης: υπέρ θείας βοηθείας και ενισχύσεως

Γεωργίου: υπέρ θείου φωτισμού (είναι ήδη στη θέση 62 εδώ και αρκετό καιρό)

Δήμητραςυπέρ θείας βοηθείας και ενισχύσεως (είναι μόνιμα στη θέση 3)



12/11

Υπέρ θείας βοηθείας

Σεβαστής, Ευθυμίας και Ελένης: νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού

Μαριάνθης πρεσβυτέρας: διασωληνωμένη λόγω κορωνοϊού


Ας ευχηθούμε για τις αδερφές μας που σηκώνουν τον σταυρό τους έχοντας ήδη κάνει τη "δύσκολη" και αυτονόητη επιλογή. Ας ευχηθούμε και για τους δικούς τους που ανησυχούν για τους ανθρώπους τους. Τέλος, ας ευχηθούμε ο Κύριος να μας λυπηθεί και να βάλει τέλος στα σχέδιά των εχθρών μας. Χάνονται ζωές, χάνονται ψυχές, αλλά ταυτόχρονα χτυπιέται αλύπητα η Εκκλησία. Ο Κύριος το επιτρέπει για πολλούς λόγους, π.χ. λόγω της αμαρτωλότητας μας, λόγω της αμετανοησίας που υπάρχει, αλλά και για να καθαρίσει την Εκκλησία από τα ζιζάνια... Ας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κύριο μας και Θεό μας, γιατί Εκείνος στο τέλος, όταν από τη δική μας πλευρά θα έχει γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια, θα επέμβει και θα νικήσει! Πίστη και Ελπίδα λοιπόν!

Υπέρ αναπαύσεως 

Κωνσταντίνας: κοιμήθηκε πριν λίγες μέρες λόγω καρκίνου

Η Εκκλησία διώκεται...

 

σ.σ. Ο ευσυνείδητος αγωνιστής Ορθόδοξος Ιερεύς π. Στυλιανός Καρπαθίου, είπε σε πρόσφατη συνέντευξη στον κ. Στέφανο Δαμιανίδη ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ότι ΘΕΛΟΥΝ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΡΑΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Τί σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ στους Ι. Ναούς και στα Μοναστήρια για να βρουν το άλλοθι και να παρέμβουν στον τρόπο που λειτουργεί η Εκκλησία. Θέλουν μία άλλη Ορθοδοξία μπασταρδεμένη, «εκσυγχρονισμένη» όπως λένε, και μακριά από την Παράδοση. Θέλουν μία καχεκτική και φοβική ψευδο-Εκκλησία που ΔΕΝ σώζει για την ένωση με τους παπικούς που σχεδιάζουν. Πιστεύω ότι αυτός, αν όχι ο κύριος, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που εξώθησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς να προβεί στην επαίσχυντη πράξη να ασκήσει δίωξη κατά του ευλαβέστατου Ιερέα. Διότι για πρώτη φορά λέχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι κάτω από τα βλέμματα των Μητρομπολιτών γίνονται δολοφονίες οι οποίες μετά χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για τον διωγμό της Εκκλησίας.
Το «Έκτακτο Εγκύκλιο Σημείωμα» της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως ήλθε πάνω στην ώρα και «κούμπωσε» στις δηλώσεις του π. Στυλιανού. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕΝά πώς διώκεται η Εκκλησία. Προσωπικά συνεχίζω λέγοντας, νά και από ποιούς διώκεται.

Ανακοίνωση εσπερίδας

 


Αντιβλασφημικός αγώνας

                                                                     


Πρόλογος



Ἡ βλασφημία! Ἐλαφρά εἶνε πᾶσα ἄλλη ἁμαρτία συγκρινόμενη πρὸς τὴν βλασφημίαν, λέγει ὁ ἅγιος Ἱερώνυμος. Διότι «ὁ ἁμαρτάνων παραβαίνει νόμον, ὁ δὲ βλασφημών εἰς αὺτὴν ἀθετεῖ τὴν Θεότητα», καθὼς κηρύττει ὁ φωστὴρ τῆς Καισαρείας, ὁ Μέγας Βασίλειος. Ὁ δὲ ἱερὸς Χρυσόστομος, πλήρης ἱερᾶς ἀγανακτήσεως, φθάνει μέχρι τοῦ σημείου νὰ κηρύττῃ δημοσία, ὅτι πᾶς ὁ ραπίζων βλάσφημον ἁγιάζει τὴν χεῖρα. Καὶ ὁ νεώτερος ἅγιος, ἱερομάρτυς καὶ ἰσαπόστολος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός εἰς τὰς διδαχάς του δὲν παύει νὰ καυτηριάζῃ τὴν βλασφημίαν ὡς ἐσχάτην διαφθορὰν τῆς ἀνθρωπίνης ψυχῆς.